Απόπειρα δολοφονίας Φίτσο: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του
AP Photo/Tomas Benedikovic
AP Photo/Tomas Benedikovic

Απόπειρα δολοφονίας Φίτσο: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του

Η κατάσταση του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, έχει σταθεροποιηθεί αλλά παραμένει σοβαρή, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Υγείας της χώρας, μετά την απόπειρα δολοφονίας της Τετάρτης κατά του κεντροευρωπαίου ηγέτη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σλοβακίας, είπε επίσης ότι η μεταφορά του Φίτσο στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, από το νοσοκομείο της μικρής πόλης κοντά στην περιοχή όπου πυροβολήθηκε πέντε φορές, δεν θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

«Δεν χρειάστηκε να αναλάβουμε επίσημα τα επίσημα καθήκοντα του Φίτσο και υπήρχε κάποια επικοινωνία με τον πρωθυπουργό», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ρόμπερτ Κάλινακ, στους δημοσιογράφους μπροστά από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο Φίτσο.

Ο Φίτσο υποβλήθηκε σε δίωρη επέμβαση την Παρασκευή που αύξησε τις ελπίδες για την ανάρρωσή του. Η επίθεση προκάλεσε σοκ σε όλη την Ευρώπη και προκάλεσε ανησυχίες για την πολωμένη και εμπύρετη πολιτική κατάσταση στο έθνος των 5,4 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η σλοβακική αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε έναν άνδρα που αναγνωρίστηκε από τους εισαγγελείς ως Juraj C. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι είναι ένας 71χρονος, πρώην φύλακας σε ένα εμπορικό κέντρο και συγγραφέας τριών ποιητικών συλλογών.