Αναστασιάδης: Δεν πρόκειται εμείς να στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Αναστασιάδης: Δεν πρόκειται εμείς να στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Δεν θα αποστείλει η Κύπρος οπλισμό στην Ουκρανία δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ερωτηθείς για την αποστολή οπλισμού από την Κύπρο, κατά τη διάρκεια προσέλευσής του σε εκδήλωση.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ένα. Η Κύπρος είναι ημικατεχόμενη, έχει ανάγκη της αμυντικής θωράκισης και συνεπώς χωρίς την αμυντική θωράκιση δεν μπορεί να επιβιώσουμε», σημείωσε και τόνισε πως συνεπώς, «θέλω να καθησυχάσω. Δεν πρόκειται εμείς να αποστείλουμε όπλα στην Ουκρανία».

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ ο πρόεδρος της Κύπρου ανέφερε ακόμα πως «εάν υπάρχει χώρα, η οποία θέλει να αντικαταστήσει τον οπλισμό μας με σύγχρονο και εξίσου δυναμικά δημιουργώντας έτσι αποφασιστική αποτρεπτική δύναμη, αυτό είναι εντελώς διαφορετικό». 

Σε ερώτηση αν θα απευθυνθεί προς το Κοινοβούλιο του Λιβάνου, ώστε να υπάρξει επικύρωση της ΑΟΖ, ο Πρόεδρος είπε ότι «η μη επικύρωση από το λιβανικό κοινοβούλιο ήταν η ύπαρξη αυτής της συγκεκριμένης διαφοράς που υπήρχαν κάποιες αμφισβητήσεις κλπ. Θεωρώ ότι ανοίγει ο δρόμος, ναι, να επικυρωθεί και από τον Λίβανο».