Ανάρτηση πολιτικού του κυβερνώντος κόμματος για στέρηση δικαιωμάτων σε ρώσους πολίτες της χώρας
Ουκρανία

Ανάρτηση πολιτικού του κυβερνώντος κόμματος για στέρηση δικαιωμάτων σε ρώσους πολίτες της χώρας

Μια πρωτοφανή δήλωση έκανε με ανάρτησή του, την οποία κατέβασε αργότερα, ο ουκρανός αναπληρωτής πρόεδρος της Βερόβνα Ράντα, Όλεγκ Σεμίνσκι, οποίος ανήκει στο κυβερνών κόμμα «Υπηρέτης του Λαού».

«Οι ρώσοι πολίτες της, δεν θα απολαμβάνουν πλέον όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα τους ύστερα από την έγκριση του νόμου για τους αυτόχθονες λαούς της Ουκρανίας», ανέφερε συγκεκριμένα ο Όλεγκ Σεμίνσκι, όπως μεταδίδει το ertnews.gr.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου δήλωσε: «Σήμερα είναι μια τραγωδία για το ρωσικό Κρεμλίνο, ενώ αντίθετα για τους ουκρανούς ολιγάρχες, και για τους Ουκρανούς, η αρχή της αποκατάστασης της δικαιοσύνης! Οι Ρώσοι σε νομοθετικό επίπεδο δεν είναι αυτόχθονες, επομένως δεν θα μπορούν να απολαμβάνουν πλήρως όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα θεμελιώδη δικαιώματα, ελευθερίες που ορίζονται από το διεθνές δίκαιο και προβλέπονται στο σύνταγμα και τους νόμους της Ουκρανίας. Σε αντίθεση με τους Ουκρανούς, τους Τάταρους της Κριμαίας, οι Καραίτες και τους Κριμαϊτες».

Στη συνέχεια ο ουκρανός πολιτικός διέγραψε την ανάρτηση του, ωστόσο το στιγμιότυπο οθόνης, μαζί με το πρωτοφανές σχόλιο δημοσιεύτηκε στην σελίδα του Βαντίμ Ραμπιόνοβιτς, αναπληρωτή του κόμματος της αντιπολίτευσης.