Ο ΟΠΑΠ σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης, η Τέρνα Ενεργειακή χρυσώνει τους μετόχους, η βουτιά στο ΧΑ και ο χορός των deals, η ουσιαστική κίνηση Eurobank, τα μηνύματα Ρήγα, η αλλαγή στον FTSE 25 και ο προβληματισμός για Austriacard

Γενναίο μέρισμα στους μετόχους θα δώσει η Τέρνα Ενεργειακή ύψους 0,38 ευρώ ανά μετοχή για το 2023. Η εταιρεία αποτελεί μηχανή παραγωγής αξίας για τους μετόχους, κάτι που φαίνεται από τη μερισματική της πολιτική, την ανάπτυξη που καταγράφει και την πορεία που σημειώνει η μετοχή στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αξιοσημείωτη η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου που διαθέτει, καθώς 63 MW φωτοβολταϊκών βρίσκονται υπό κατασκευή στην Ελλάδα, ενώ σταδιακά ξεκινάει η κατασκευή ακόμα 560 MW νέων έργων διαφόρων τεχνολογιών (κυρίως Φ/Β αλλά και αιολικά και έργα αποθήκευσης) σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα οποία αναμένεται να μπουν σε λειτουργία έως το τέλος του 2025, αντιπροσωπεύοντας μια συνολική επένδυση ύψους € 370 εκατ. Παράλληλα, προχωράει σύμφωνα με το πλάνο η κατασκευή του έργου αντλησιοταμίευσης της Αμφιλοχίας, αλλά και η περαιτέρω ωρίμανση νέων έργων, με στόχο την αύξηση της ισχύος στα 6 GW έως το τέλος της δεκαετίας.

Η εγκατεστημένη ισχύς στο τέλος του α’ τριμήνου ανήλθε σε 1.227 MW έναντι 906 MW στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023. Υπενθυμίζεται ότι το έργο του Καφηρέα ισχύος 327 MW ηλεκτρίστηκε πλήρως στο τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Περνώντας στα μεγέθη που ανακοίνωσε η εταιρεία σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα έσοδα (+37,6%) στα 101,7 εκατ. ευρώ και η καθαρή κερδοφορία (+54,3%) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους σε συνέχεια της αυξημένης εγκατεστημένης ισχύος και της ομαλοποίησης των ανεμολογικών συνθηκών, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους. Επίσης, σε συνέχεια της αύξησης της λειτουργικής κερδοφορίας ο συντελεστής μόχλευσης (Net debt/adj.EBITDA) μειώθηκε στο τέλος του a’ τριμήνου του 2024 σε 4.1x από 4.7x κατά το τέλος του 2023.

Σε επίπεδο κερδοφορίας, η προσαρμοσμένη λειτουργική κερδοφορία (adjusted EBITDA) διαμορφώθηκε σε € 62,7 εκατ. έναντι € 43,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, σε συνέχεια των υψηλότερων πωλήσεων. Το αντίστοιχο περιθώριο (adj.EBITDA margin) διαμορφώθηκε σε 61,7% έναντι 58,6%. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε € 27,0 εκατ. έναντι € 17,5 εκατ. για το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023, σε συνέχεια της ισχυρής οργανικής κερδοφορίας.


Στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που έρχονται στρέφει την προσοχή της η διοίκηση του ΟΠΑΠ, μετά τη δημοσίευση δυνατών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, που βάζουν σε τροχιά τον Οργανισμό για να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει. Και η χρονιά αυτή θα είναι καλή εκτιμά η διοίκηση και στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση των παιχνιδιών μετά την πετυχημένη επανατοποθέτηση του ΛΟΤΤΟ και του ΤΖΟΚΕΡ, αλλά και τη διάθεση του Eurojackpot για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2024.

Τα EBITDA υποχώρησαν οριακά 3,1% και στα 190,3 εκατ. ευρώ, λόγω των αυξημένων διαφημιστικών δαπανών από τη διάθεση του Eurojackpot, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 115,5 εκατ. ευρώ σε προσαρμοσμένο επίπεδο, μειωμένα μόλις κατά 2,4%.

Ο στόχος για EBITDA 750-770 εκατ. ευρώ παραμένει για τη διοίκηση, ενώ η μόχλευση παραμένει ελάχιστη και συγκεκριμένα ο καθαρός δανεισμός είναι μόλις 0,14 φορές τα ετησιοποιημένα EBITDA. Ο ΟΠΑΠ έχει δώσει ήδη σε μερίσματα συνολικά 1,60 ευρώ ανά μετοχή (1 ευρώ προμέρισμα και 0,60 ευρώ υπόλοιπο) και μένει να δώσει επίσης 0,25 ευρώ ως επιστροφή κεφαλαίου με την ημερομηνία αποκοπής να έχει προσδιοριστεί η 25η Ιουνίου.  Παράλληλα η εταιρεία αγοράζει ίδιες μετοχές και κατέχει σήμερα κάτι παραπάνω από 2% του συνόλου των μετοχών.


Στο ρυθμό των deals προσπάθησε να χορέψει χθες το Ελληνικό Χρηματιστήριο, αλλά το αδύναμο κλίμα στο εξωτερικό σε συνδυασμό με τα πρόσφατα placements που άντλησαν μεγάλο μέρος της ρευστότητας των επενδυτών, επηρέασαν την πορεία του και τελικά κατέγραψε σημαντική πτώση και με ενισχυμένες συναλλαγές.

Έτσι η διόρθωση συνεχίστηκε, αλλά στα θετικά οφείλουμε να κρατήσουμε την έντονη κινητικότητα που υπάρχει σε επίπεδο επιχειρηματιών για να δώσουν περισσότερη αξία στους ομίλους μέσω συμφωνιών. Και το τελευταίο διάστημα έχουν ανακοινωθεί πολλά deals. Να θυμίσουμε τις εξαγορές στον κλάδο της πληροφορικής και μάλιστα σε ιστορικά υψηλά (Entersoft, Epsilon Net), την εξαγορά της ασφαλιστικής «Ευρώπη» από την Intracom και την αλλαγή σχεδίου για την Κλουκίνας-Λάππας, η οποία δε θα γίνει ΑΕΕΑΠ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για άλλες κινήσεις.

Η Quest συζητάει διάφορες προτάσεις, όπως να πουλήσει την ACS ή άλλες πληροφορίες τη θέλουν να συνομιλεί με τη Μπερνουμπή. Θέλει να κάνει εξαγορές η εταιρεία, το έχει δηλώσει η διοίκηση, αλλά δεν έχουμε δει κάποια κίνηση μέχρι στιγμής. Επίσης η αγορά περιμένει την πώληση της Τelekom Romania από τον ΟΤΕ, καθώς θα μπορούσε να δώσει κάποια έξτρα διανομή με τα κεφάλαια αυτά.


Με 150 εκατομμύρια ίδια κεφάλαια θα βρεθεί η Ευρώπη Holdings, ο νέος πυλώνας ανάπτυξης στην ασφαλιστική αγορά του ομίλου Intracom με τις προβλέψεις για κέρδη να τοποθετούνται για τη διετία στα 30 εκατ. ευρώ, από 5 που ήταν το 2023.

Στόχοι που έχουν τεθεί χωρίς να περιλαμβάνουν την έκρηξη που αναμένεται το επόμενο διάστημα στη συγκεκριμένη αγορά σε μια προσπάθεια να κλείσει η ψαλίδα που παρουσιάζει η χώρα μας στην ασφάλιση με ποσοστό μόλις 2,5% επί του ΑΕΠ με την αντίστοιχη αγορά της ΕΕ και των ΗΠΑ, που κυμαίνεται από 10 έως και άνω του 12%.

Ο κ Μακρόπουλος, από τους παλαιότερους στην ασφαλιστική αγορά και επί 23 χρόνια συνεταιίρος της Εθνικής Ασφαλιστικής πριν τη μεταβίβαση στο CVC, διαβλέπει μεγάλες προοπτικές, υποστηρίζοντας πλήρως τον πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη που τόνισε ότι η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από ενίσχυση της παρουσίας των εγχώριων εταιρειών στον κλάδο. Είναι ένας κλάδος που έχει μια μεγάλη υστέρηση σε σχέση με τις αντίστοιχες εταιρείες στο εξωτερικό και την Ευρώπη.

Το νέο σχήμα θα έχει ισχυρή μετοχική σύνθεση και αναμένεται να προβεί σε σημαντική αύξηση κεφαλαίου, κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ και άρτια κεφαλαιακή διάρθρωση και ίσως τον υψηλότερο δείκτη φερεγγυότητας, καθώς ήδη το 2023 οι δείκτες κάλυψης του περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR) και (MCR) διαμορφώθηκαν σε 200,64% και 294,77% αντίστοιχα για το 2023, σημειώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Στόχος είναι δε το άνοιγμα των εργασιών και στο εξωτερικό Ο Σωκράτης Κόκκαλης προϊδέασε και για εξελίξεις στην Intralot, παραπέμποντας στη σημερινή γενική συνέλευση της εισηγμένης. 


Χωρίς μεγάλες αλλαγές η μεγάλη κατηγορία του Χ.Α., καθώς όπως ανακοινώθηκε μόνο η Quest Συμμετοχών θα αποχωρήσει από τον FTSE 25 και τη θέση της θα πάρει το Αεροδρόμιο Αθηνών. Ήταν η μόνη σίγουρη είσοδος, λόγω αποτίμησης, αλλά η αγορά περίμενε και κάποιες άλλες αλλαγές, αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες.


 Παρά το discount που είχε δοθεί στο placement της Austriacard η μετοχή δεν φαίνεται να μπορεί να ανακάμψει. Έτσι ενώ έχασε όλο το discount που δόθηκε, ήτοι το 10%, συνεχίζει να υποχωρεί και κάτω από τα 6 ευρώ που ήταν η τιμή διάθεσης των μετοχών. Χθες έκλεισε στα 5,82 ευρώ, προβληματίζοντας περαιτέρω τους επενδυτές που την έχουν επιλέξει. Αν και δεν θεωρείται εταιρεία πληροφορικής όπως εκείνες που έχουν καταγράψει ράλι, έχει αξιόλογη δραστηριότητα και καλή κερδοφορία. Ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να ακολουθήσει έστω και από απόσταση τις άλλες εταιρείες. Αύριο (31 Μαΐου) θα δημοσιεύσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.


Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο CEΟ της Energean, Μαθιός Ρήγας, μιλώντας στο East Mediterranean Gas Forum. Τόνισε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις συγκεκριμένες αποφάσεις για την έρευνα και ανάπτυξη τοπικών κοιτασμάτων, προκειμένου να καλυφθεί το μεγάλο έλλειμμα σε φυσικό αέριο και να αποφευχθούν σοβαρές κοινωνικοοικονομικές συνέπειες.

Ο κ. Ρήγας επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι μόνο στις χώρες-μέλη του EMGF υπάρχει έλλειμμα της τάξης των 130 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως, σε μία περίοδο κατά την οποία σημαντικά projects ανάπτυξης κοιτασμάτων έχουν δρομολογηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη μόνο στο Ισραήλ και στην Ιταλία. Τα παραπάνω αφορούν πολύ περισσότερο και την Ελλάδα, καθώς μέσω γραφειοκρατικών διαδικασιών που σέρνονται στον χρόνο καθυστερείται η λήψη αποφάσεων για αδειοδότηση γεωτρήσεων, δημιουργώντας προβλήματα στην οικονομία, στην εμπιστοσύνη των επενδυτών προς το κράτος και στην ανάπτυξη των τοπικών κοιτασμάτων, που συμβάλλουν στην κάλυψη του ελλείμματος σε φυσικό αέριο.

Το γεγονός πως στη χώρα μας χάνεται πολύτιμος χρόνος τόνισε και η Exxon Mobil, η μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο στους υδρογονάνθρακες. Όπως είπε ο κ. Θεοδοσίου η εταιρεία έχει ήδη μισθώσει γεωτρύπανο για την Κύπρο και την Αίγυπτο το διάστημα 2025-2026, το ερώτημα είναι όμως αν θα προλάβει να το χρησιμοποιήσει και στην Ελλάδα, αν ληφθεί πάντα μια τέτοια απόφαση. Βλέπουμε λοιπόν πως η βιομηχανία ζητά γρήγορες διαδικασίες και άμεσα μέτρα σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.


Με τέσσερα μέτρα τα οποία πήρε με στόχο τη στήριξη των πολυμελών οικογενειών των εργαζόμενων η Eurobank συμβάλλει στην ανάδειξη αλλά και αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος στην πραγματική του διάσταση, ως θέμα εθνικής πρόκλησης και προτεραιότητας.

Το πρώτο μέτρο είναι ένα εφάπαξ βοήθημα. Οι εργαζόμενοι που θα αποκτήσουν το 3ο παιδί θα λαμβάνουν άπαξ το ποσό των €25.000, με την απόκτηση 4ου παιδιού €30.000 και με κάθε επιπλέον παιδί €30.000 για το κάθε ένα.

Δηλαδή, ένας εργαζόμενος που θα αποκτήσει 4 παιδιά θα λάβει από την τράπεζα συνολικά €55.000, ως επίδομα πολυτέκνου.

Το δεύτερο μέτρο είναι η αύξηση κατά 50% ως 317% του ετησίου επιδόματος των πολυτέκνων εργαζόμενων. Το τρίτο μέτρο είναι θεσμικό και αφορά την επιπλέον τρίμηνη άδεια μητρότητας για μητέρες που αποκτούν τρία ή περισσότερα παιδιά. Το τέταρτο μέτρο είναι ο διπλασιασμός της άδειας γέννησης τρίτου ή παραπάνω παιδιού για τον πατέρα, από 14 σε 28 ημέρες.

Η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα υπογραφεί με το σωματείο των εργαζόμενων εντός Ιουνίου θα περιλαμβάνει όλη αυτή τη σειρά νέων παροχών και αναπροσαρμογών σε ήδη υπάρχουσες, οι οποίες θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1 Ιανουαρίου 2024.


Στο σοβαρό θέμα της έλλειψης εξειδικευμένων τεχνιτών στη βιομηχανία, αλλά και στον τρόπο επίλυσης του αναφέρεται ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους συμμετέχει στη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΕΒ.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου οργανισμού, του ΕΛΕΚ, ο οποίος θα έχει σκοπό τη μετεκπαίδευση των εργαζόμενων και θα χρηματοδοτείται ετησίως με ένα ποσό 80 - 90 εκατ.ευρώ. Οι πόροι αυτοί θα προέρχονται από εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων. Η λειτουργία του φορέα είναι επιβεβλημένη καθώς έχουν κλείσει όλες οι τεχνικές σχολές στην Ελλάδα μετά την απόφαση να μετατραπούν σε ΑΕΙ. Έτσι καμία δημόσια σχολή, σήμερα, δεν παράγει τεχνίτες.


Στις 5.600 μονάδες ανέβασε τον στόχο για τον S&P 500 στη Wall Street για το τέλος της φετινής χρονιάς η ελβετική τράπεζα UBS. O νέος στόχος είναι η υψηλότερη πρόβλεψη μεταξύ των μεγάλων χρηματιστηριακών οίκων στις ΗΠΑ. Με βάση το κλείσιμο του δείκτη στις 5.306 μονάδες την Τρίτη, ισοδυναμεί με περιθώριο ανόδου 5,6%. Ο προηγούμενος στόχος ήταν οι 5.400 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 11,2% μέχρι στιγμής φέτος και βρίσκεται κοντά σε ιστορική κορυφή. Οδηγοί της κούρσας της χρηματιστηριακής αγοράς είναι τα πονταρίσματα οτι θα μειωθεί το κόστος δανεισμού φέτος και ο ενθουσιασμός με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Για το 2024 η UBS ανέβασε την πρόβλεψή της για τα κέρδη ανά μετοχή στα $245 από $240. Η ελβετική τράπεζα είχε ανεβάσει τον στόχο στις 5.400 μονάδες τον Φεβρουάριο, εκτιμώντας τότε ότι η άνοδος του πληθωρισμού τείνει να ευνοεί τις μετοχές και πως πιθανότατα θα βοηθούσε τα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων. Με την τελευταία αναθεώρηση του στόχου, η UBS βρίσκεται μαζί με άλλους οίκους όπως η Deutsche Bank και η Wells Fargo που επίσης προβλέπουν οτι ο S&P 500 θα κλείσει τη χρονιά στις 5.500 μονάδες ή υψηλότερα.


Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, η κινεζική Lenovo (0992 HONG KONG), μπήκε στο club των σημαντικών επιχειρήσεων που συνεργάζονται με την Σαουδική Αραβία. Όπως ανακοινώθηκε, η σαουδαραβική Alat, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στο κρατικό επενδυτικό ταμείο της χώρας, το PIF, θα χρηματοδοτήσει την κινεζική επιχείρηση μέσω της έκδοσης ενός ομολογιακού δανείου μηδενικού επιτοκίου το οποίο είναι μετατρέψιμου σε μετοχές. Το δάνειο είναι ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μπορεί να μετατραπεί σε μετοχές που θα πάρει στα χέρια της η Alat.

Η Alat είναι μία νέα θυγατρική του PIF, η οποία ξεκίνησε την λειτουργία της τον Φεβρουάριο που μας πέρασε και προβλέπεται να επενδύσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023 σε συνεργασίες με διεθνείς βιομηχανικές επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν να αποκτήσουν παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Σαουδική Αραβία και να απασχολήσουν σε αυτές Σαουδάραβες πολίτες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στις συνεργασίες στον κλάδο της τεχνολογίας και ειδικότερα στους τομείς των μικροεπεξεργαστών, της Τεχνητής Νοημοσύνης και των data centers.

 Οι όροι του δανεισμού φαίνονται σχετικά ευνοϊκοί για την Lenovo, η οποία θα χρησιμοποιήσει αρχικά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενα δάνεια. Για τρία χρόνια, η Alat δεν θα μπορεί να μετατρέψει το ομολογιακό δάνειο σε μετοχές και να αποκτήσει μετοχική συμμετοχή στην Lenovo.

Αυτό θα μπορέσει να το κάνει τον Μάιο του 2027, υπό την προϋπόθεση πως θα το εγκρίνουν οι μέτοχοι της κινεζικής επιχείρησης και οι εποπτικές αρχές. Η τιμή της μετοχής στην οποία θα γίνει η μετατροπή είναι τα 10,42 δολάρια Hong Kong, δηλαδή περίπου 10% κάτω από την τιμή που έκλεισε η μετοχή την χθεσινή συνεδρίαση, περίπου 15% κάτω από το υψηλό της τελευταίας πενταετίας και 10% πάνω από τον μέσο όρο της τιμής της κατά τις 30 χρηματιστηριακές συνεδριάσεις που προηγήθηκαν της ανακοίνωσης της συμφωνίας χρηματοδότησης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, η Alat θα αποκτήσει το 12% του μετοχικού κεφαλαίου της κινεζικής εταιρείας εφόσον επιλέξει να μετατρέψει το δάνειο σε μετοχές στην λήξη του. Επίσης, η Alat θα αποκτήσει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Lenovo. Η πιο ενδιαφέρουσα όμως πτυχή της συμφωνίας είναι η δέσμευση της κινεζικής επιχείρησης να εγκαταστήσει στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, τα κεντρικά της γραφεία για τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, όπως και εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων.

Εκτός από αυτό, η Lenovo θα ανεγείρει στη Σαουδική Αραβία εργοστάσια παραγωγής προσωπικών υπολογιστών και υπολογιστών τύπου server. Μας φαίνεται προφανές πως ο λόγος για τον οποίον η Alat και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ο οποίος είναι ο πρόεδρός της, αποφάσισαν να δανείσουν χρήματα χωρίς τόκο είναι αυτός ακριβώς, δηλαδή η δημιουργία παραγωγικών εγκαταστάσεων της κινεζικής εταιρείας στην Σαουδική Αραβία.

Η Lenovo είναι μία από τις ελάχιστες μεγάλες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών που έχει δικά της εργοστάσια, καθώς οι περισσότερες δυτικές ανταγωνίστριές της τα κατασκευάζουν κατά παραγγελία στην Κίνα και σε άλλες χώρες της Ασίας. Βλέπουμε εδώ λοιπόν να γίνεται στον τομέα της τεχνολογίας κάτι αντίστοιχο με αυτό που έχει γίνει στην περίπτωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, με την αμερικανική Lucid (LCID NASDAQ) και την κορεατική Hyundai Motor (005380 SEOUL), οι οποίες συμφώνησαν να ανεγείρουν εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων στην Σαουδική Αραβία.

Εδώ βέβαια υπάρχει μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια: αν κατά την συνεργασία Lenovo - Alat τα πράγματα προχωρήσουν και στον τομέα της Tεχνητής Nοημοσύνης, είναι πολύ πιθανόν να δούμε την εκδήλωση έντονης αμερικανικής αντίδρασης. Αυτό μένει να το δούμε στο μέλλον. Προς το παρόν, βλέπουμε την Σαουδική Αραβία να συνεχίζει την μεγάλη προσπάθεια μεταμόρφωσης της οικονομίας της. 

 

Αποποίηση Ευθύνης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.