Black Box 4/3/2016

Black Box 4/3/2016

- Η στήλη δεν διαθέτει μαντικές ικανότητες για να προβλέψει τα απροσδόκητα, αλλά στα πολιτικά γραφεία η συζήτηση είναι ότι ο Πρωθυπουργός πέτυχε να ανταλλάξει την αξιολόγηση με το προσφυγικό.

- Η λύση «σαλαμοποίησης» της αξιολόγησης φαίνεται πως έχει δρομολογηθεί και στο κυβερνητικό επιτελείο συζητούν ότι  περιμένουν προς το τέλος του μήνα να υπάρξει συμφωνία για το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό. Τα υπόλοιπα θέματα θα προχωρήσουν σταδιακά και συνεπώς η Ελλάδα εφόσον ανταποκρίνεται στις εκάστοτε υποχρεώσεις της θα παίρνει τα -επίσης «σπασμένα»- χρήματα των δόσεων. Το αν πρόκειται για ρεαλιστική ή υπεραισιόδοξη εκτίμηση θα το δείξουν τα γεγονότα.

- Πάντως αν εξελιχθούν τα πράγματα όπως προσδοκά η κυβέρνηση, αμέσως μετά περιμένετε ανασχηματισμό.

- Στο παρασκήνιο, σιωπηλά και χωρίς κραυγές συνεχίζεται η ναυμαχία για τον έλεγχο της Ηellenic SeaWays.

- Στην αγορά τις τελευταίες ημέρες έχουν  επανέλθει οι φήμες  για απομάκρυνση της κ. Λούκας Κατσέλη από τη θέση της προέδρου της Εθνικής Τράπεζας κατά τους προσεχείς μήνες, με την αξιολόγηση των διοικητικών συμβουλίων. Κατά τις φήμες πάντοτε, η κ. Κατσέλη φέρεται  να συνεχίζει τις προσπάθειες να αναλάβει διοικητικά καθήκοντα στο υπερταμείο  που προβλέπει το μνημόνιο.

- Αποχώρησε από τον όμιλο Λάτση η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ κ. Αναστασία Σακελλαρίου. Οι λόγοι της παραίτησης δεν έχουν γίνει γνωστοί, ούτε και έχει κυκλοφορήσει κάποια φήμη στην αγορά.

Διαβάστε Περισσότερα