Black Box 23/2/2016

Black Box 23/2/2016

- Σε τρία σκέλη έρχονται οι εξελίξεις από τις τράπεζες. Το πρώτο αφορά τη μείωση του προσωπικού που θα επιχειρηθεί και πάλι να γίνει με προγράμματα εθελουσίας. Το χορό φημολογείται ότι θα ανοίξει η Πειραιώς. Κατά τις φήμες πάντοτε, η τράπεζα ετοιμάζει πρόγραμμα εθελουσίας για έως 2.000 εργαζόμενους και εκτός απρόοπτου οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τον Μάρτιο. Ανάλογοι είναι οι αριθμοί και για τις άλλες τράπεζες!

- Το δεύτερο σκέλος είναι η διαχείριση των κόκκινων δανείων. To μήνυμα ήρθε από τη Ντ. Νουί και η γραμμή που κατεβαίνει από τη Φραγκφούρτη είναι: Πάρτε εδώ και τώρα αποτελεσματικά μέτρα για να κλείσει έγκαιρα οποιαδήποτε συζήτηση για νέα ανακεφαλαιοποίηση.

- Το τρίτο σκέλος «ψήνεται» και αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις. Πρόκειται για swap θυγατρικών στα Βαλκάνια. Το βασικό σενάριο είναι τα deals να γίνουν μεταξύ Εθνικής και Εurobank. Η Εθνική θα κρατήσει τη Σερβία ενώ η Eurobank θα πάρει τις θυγατρικές σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Στις συζητήσεις για ανταλλαγές θυγατρικών στα Βαλκάνια τις τελευταίες εβδομάδες φημολογείται ότι μπήκε και η Πειραιώς.

- Μεταξύ των ονομάτων που έχουν συγκεντρωθεί για τη θέση του Διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς περιλαμβάνεται και ο πρώην Διευθύνων της Εurobank κ. Χρ. Μεγάλου. Ο κ. Μεγάλου δεν συνεργάζεται πλέον με  τη Fairfax και ζει στο Λονδίνο όπου έχει δημιουργήσει δική του εταιρία.

- Φημολογείται ότι ο επιχειρηματίας που παρενέβη στην Κυβέρνηση για να παραμείνει  στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, ήταν ο Βαρδής Βαρδινογιάννης.

- Όπως αποδείχθηκε και με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την απόδοση τέλους 0,05 ευρώ ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, μόνον στην απόφαση του ΣτΕ μπορεί να ελπίζει ο Οργανισμός για να βρει το δίκιο του. Η απόφαση αναμένεται σύντομα.

Διαβάστε Περισσότερα