Black Box 17/2/2016

Black Box 17/2/2016

-Κάτι φαίνεται να συμβαίνει με τις διοικήσεις των τραπεζών και τον SSM. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και απτό, αλλά στην αγορά κυκλοφορούν και πάλι διάφορες φημολογίες, όπως για παράδειγμα ότι ο SSM θα προβεί στις αξιολογήσεις των μελών των  Διοικητικών Συμβουλίων αιφνιδιαστικά κατά τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, ώστε να επισπεύσει τις αλλαγές που ούτως ή άλλως αναμένεται να γίνουν ως τον Ιούνιο. Και επειδή συνήθως καπνός  χωρίς φωτιά δεν υπάρχει…

-Ο SSM, πάντως, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ήδη καταρτίσει λίστες με τα σημερινά μέλη των ΔΣ τα οποία έχει κατανείμει σε τρείς διαφορετικές  κατηγορίες: Κατ΄ αρχήν στους εγκεκριμένους. Την δεύτερη κατηγορία συνθέτουν τα υφιστάμενα πρόσωπα που δεν έχουν εξεταστεί-εγκριθεί αλλά δεν φαίνεται να «χτυπούν» κάπου, να έχουν δηλαδή πρόβλημα.  Και τέλος στην τρίτη κατηγορία είναι εκείνοι  που θεωρείται  ότι δεν πρέπει καν να συμμετάσχουν.  Στην πρώτη κατηγορία   έχουν ενταχθεί ελάχιστα πρόσωπα και συγκεκριμένα μόνον όσοι έτυχε να έχουν εγκριθεί από τον SSM κατά τους τελευταίους μήνες. Δηλαδή ο Διευθύνων της ΕΤΕ Λ. Φραγκιαδάκης, ο Αντιπρόεδρος της Πειραιώς Α. Ταμβακάκης, ο Διευθύνων της Eurobank  Φ. Καραβίας κά.

-Με την ευκαιρία αφού αναφερθήκαμε στη Eurobank να προσθέσουμε ότι τον Απρίλιο λέγεται πως αναμένεται να καταλήξει ο διαγωνισμός για το ξενοδοχείο Καψής της Ρόδου. Εκτός από το δίδυμο Λασκαρίδη-Σμπώκου  στο διαγωνισμό μετέχουν 2-3 ξένοι.

-Όρκο δεν παίρνει η στήλη, αλλά η πηγή είναι καλή: Στα γραφεία της ΑLPHA BANK λέγεται ότι εμφανίστηκε  ο Άνθιμος Θωμόπουλος ως εκπρόσωπος του  KKR για να συζητήσουν μια δουλειά.

-Αν αληθεύει η πληροφορία έχει διπλή σημασία. Με το KKR συζητούσε για διάφορα deals πάνω στα επιχειρηματικά δάνεια σε καθυστέρηση η Εurobank.  Αν πράγματι το KKR εμφανίστηκε και στην ΑLPHA BANK, τότε σημαίνει ότι το πράγμα βαθαίνει και σοβαρεύει.

-Τρείς υπουργοί (Δραγασάκης, Παπάς, Τσακαλώτος)  μαζεύτηκαν  χθες και συζήτησαν για τις τηλεοπτικές άδειες και τον ΟΠΑΠ. Προφανώς και  τα συγκεκριμένα θέματα ήταν στην ατζέντα. Μήπως όμως συζητήθηκαν και τα δύσκολα σημεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές;  Γιατί τα μαντάτα από το εξωτερικό  είναι  ότι η ελληνική κυβέρνηση  κάνει υποχωρήσεις και υποβάλλει μάλιστα σειρά   προτάσεων. Επισήμως υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ των δυο πλευρών, αλλά οι ξένοι επιμένουν ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές και απομένει να γίνει αρκετή δουλειά. Σε ορισμένους μάλιστα τομείς, όπως το δημοσιονομικό, μας χωρίζει χάος με τους δανειστές.