Black Box 11/2/2016

Black Box 11/2/2016

- Η στήλη σήμερα θα είναι περιεκτική και ανθρωποκεντρική, γιατί κόσμος πάει κι έρχεται, άλλοι προσλαμβάνονται, άλλοι απολύονται, άλλοι χωρίζουν, άλλοι χάνουν κι άλλοι κερδίζουν.

- Δυσκολεύομαι να καταλάβω τι ζόρι τραβάει αυτός ο άνθρωπος, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος.  Τα οικογενειακά λεφτά είναι στο εξωτερικό. Ο ίδιος πούλησε σε ανύποπτο χρόνο τη ΔΕΛΤΑ και έβαλε στην τσέπη περίπου 350 εκατ. ευρώ. Έχει φτιάξει εταιρία διαχείρισης  στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει σπίτια σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Μύκονο και ποιός ξέρει που άλλου! Ανήκει στο τζετ σετ. Συλλέγει μονόχρωμους πίνακες και τουαλέτες, σε μια τέχνη που ελάχιστοι καταλαβαίνουν, είναι  στο ΔΣ του μουσείου Γκουγκενχάιμ και γενικότερα είναι ένας ευλογημένος άνθρωπος που τα συμφέροντα του είναι στο εξωτερικό και δεν ανησυχεί για τις δουλειές στην Ελλάδα και το περιουσιολόγιο.

- Επιπλέον είναι και ευτυχής στα προσωπικά του, όπως με πληροφορεί φίλη μου με μεγάλη κλίση στα κοινωνικά, που τον έχει εντοπίσει σε κοινές εξόδους με όμορφη σαραντάρα που εργάζεται για την ΕΕ.  Γιατί λοιπόν, ενώ έχει όλα όσα θα επιθυμούσε ένας φυσιολογικός άνθρωπος, εξακολουθεί να ασχολείται με την Ελλάδα; Τι βίτσιο είναι αυτό; Γιατί ξοδεύει λεφτά για να δημιουργεί ομίλους προβληματισμού;

- ΔιαΝΕΟσις λέγεται το τελευταίο του δημιούργημα,  που κάνει έρευνες για κοινωνικά και  οικονομικά θέματα. Γιατί θέλει να παραμένει στην επικαιρότητα σε μια περίοδο όπου  οι άνθρωποι αναλόγου πλούτου προσπαθούν να εξαφανίσουν από τα μέσα ενημέρωσης τις φωτογραφίες τους; Δώστε μόνοι σας στο ερώτημα την απάντηση.

- Στην αγορά φημολογείται ότι επιστρέφει στην Eurobank ο Γιώργος Κατσαρός. Ο έμπειρος τραπεζίτης λέγεται ότι θα αναλάβει καθήκοντα ανάλογα αυτών που είχε κατά το παρελθόν στην τράπεζα. Δηλαδή αναδιάρθρωση υπερχρεωμένων εταιριών.

- Είπα να ασχοληθώ μόνο με πρόσωπα, αλλά θα χρειαστεί  να παρεκτραπώ για να αποδώσω εύσημα στο ελληνικό δημόσιο και όχι μόνον. Απόλαυσα τον Πρωθυπουργό μας κ. Α. Τσίπρα και την ομιλία του στο  υπουργικό συμβούλιο.  Κατακεραύνωσε τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και ειδικότερα τα κανάλια, που τελικά φαίνεται ότι φταίνε για όλα. Εκτός όμως από τους κυβερνητικούς λεονταρισμούς σε πανελλήνια μετάδοση, όταν πρόκειται για τις επιχειρηματικές οικογένειες Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα,  όλοι γίνονται... γατάκια. Κυριολεκτικά στην εκπνοή της προθεσμίας για την έγκριση της αύξησης κεφαλαίου του Τηλέτυπου  και προκειμένου να μην χρειαστεί νέα σύγκλιση γενικής συνέλευσης, διοικητικών συμβουλίων κλπ,  η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο του ΜEGA και το ανακοίνωσε στις 6:03 μμ της 9/2/16. Ακριβώς 26 λεπτά μετά, στις 6:29 μμ η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακής Αγοράς  ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την αποκοπή του δικαιώματος. Όταν θέλει το Δημόσιο... και άδειες παίρνει και άδειες δίνει.