Black Box 03/06/2016

Black Box 03/06/2016

- Tι μέρα ήταν η χθεσινή; Η κυβέρνηση έφαγε μια πολύ δυσάρεστη ψυχρολουσία  με τη στάση  της ΕΚΤ. Η αναβολή για «όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση» της απόφασης για το  waiver δεν ήταν μόνον  ψυχρολουσία, ήταν και ένα μάθημα ότι οι δανειστές δεν κάνουν ούτε χάρες, ούτε εκπτώσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ  «διαπραγματεύεται» ενάμιση χρόνο  τώρα  και ακόμα δεν έμαθε. Γι αυτό και χρειάστηκε η ένεση ηθικού με  την ομιλία Α. Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο.

-Αν η κυβέρνηση υπέστη ψυχρολουσία, οι επενδυτές σε εταιρίες ακινήτων χθες έφαγαν κεραμίδα κατευθείαν στο κεφάλι. Δεν είχαν χωνέψει ακόμη τους δυο προηγούμενους φόρους και τους επιβλήθηκε τρίτος με την αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Ήδη λογιστές και δικηγόροι  δουλεύουν εντατικά τα εναλλακτικά σενάρια και η απόγνωση στον κλάδο είναι τόσο μεγάλη, που ορισμένοι εξετάζουν μήπως συμφέρει φορολογικά ακόμη και να γυρίσουν τις εταιρίες ακινήτων σε ανώνυμες εταιρίες.

-Όρκο δεν παίρνει η στήλη, αλλά έχοντας το ένα αυτί στο δρόμο και το άλλο στους διαδρόμους  για να σας μεταφέρει ότι κυκλοφορεί στην αγορά, σας ενημερώνει για την εξής φήμη: Η διαδικασία για το Χίλτον της Αθήνας εξελίσσεται και στο διαγωνισμό φαίνεται  ότι το προβάδισμα το έχουν αμερικανικά funds.

-Φημολογείται λοιπόν, ότι οι υψηλότερες προσφορές έχουν δοθεί από τα funds Marathon, Lone Star και Ηines.

-Και αφού το ρίξαμε στις φήμες, να αναφέρουμε ότι κυκλοφορεί στην  αγορά πως μέχρι  την Κυριακή θα έχουμε νέες δημοσκοπήσεις για τη δυναμική της πολιτικής επιρροής των κομμάτων .

-Δουλεύουν οι τράπεζες, δουλεύουν και οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι τους αναζητώντας τις κατάλληλες στρατηγικές αποφάσεις για ΝΗΡΕΑ και ΣΕΛΟΝΤΑ.  Οι  εταιρίες θα πουληθούν, αλλά το πότε και πώς δεν έχει βρεθεί ακόμη.

- Ο Γ. Προβόπουλος μιλώντας χθες σε παρουσίαση βιβλίου: «Ο κίνδυνος Grexit αν και έχει υποχωρήσει, δεν έχει εξαλειφθεί. Όλα αυτά οδηγούν σε ένα ρευστό και μη προβλέψιμο περιβάλλον υπονομεύοντας καίρια την προοπτική ανάπτυξης». Η στήλη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα  στις απόψεις ανθρώπων που γνωρίζουν και δεν έχουν τις  δεσμεύσεις της καρέκλας.