Η ώρα του ΠΑΣΟΚ

Πάνω που μακαρίζαμε τον κ.Τσίπρα που είχε την τύχη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να απουσιάζει από το κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας, τη Βουλή, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα απέχει των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.

Τα ίδια αλλά αντεστραμμένα ισχύουν για τον κ.Ανδρουλάκη. Ενώ είχε αναπαυθεί στην ασαφή και γενικόλογη διακήρυξη περί προοδευτικής διακυβέρνησης ο...προοδευτικός εταίρος το έβαλε στα πόδια.

Από αυτή τη στήλη επαναλαμβάνουμε διαρκώς ότι άπαξ και το αίτημα που έφερε τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία, αυτοδύναμη έχει μείνει ζωντανό και ο εκφραστής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει να πείθει ότι αυτός είναι ο καταλληλότερος να το εκφράσει, οι διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για πρωτεία στις κάλπες και προοδευτικές διακυβερνήσεις είναι φαιδρές. 

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είχαν καταλάβει ότι η ψήφος των πολιτών εν έτει 2023 και μετά από όσα πέρασε η χώρα είναι η απάντηση σε μια απλή ερώτηση τότε η ζωή τους θα ήταν απείρως ευκολότερη.
Όμως και οι δύο πολιτεύονται λες και είναι οι πλειοψηφικές δυνάμεις στην κοινωνία ενώ μειοψηφούν ακόμα κι αν ενωθούν. 

Συμβαίνει και το άλλο

Προχθές, κυκλοφόρησε στο τουίτερ μια είδηση που ήθελε μια τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ να έχει μαζευτεί για να κόψει την πίτα και να έχουν ξεχάσει να αγοράσουν την πίτα. Ακόμα κι αν η είδηση δεν είναι αληθής είναι ωραία κατασκευασμένη γιατί αναπαράγει ακριβέστατα τον τρόπο που οι Έλληνες βίωσαν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 
Ούτε επικίνδυνοι ούτε κακοί άνθρωποι είναι οι άνθρωποι. Απλώς, δεν μπορούν και δεν είναι εποχή να μας κυβερνούν όσοι δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν τα στοιχειώδη.

Από τη μία λοιπόν, υπάρχει η αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας. Από την άλλη, η μνήμη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μας έχει στοιχειώσει.
Και στο καπάκι έρχεται και η αδιανόητη απόφαση του κ.Τσίπρα να εγκαταλείψει τη Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ χάρις στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου παραμένει στις συνειδήσεις μας ένα κόμμα που μπορεί να λειτουργήσει ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα.

Μόνο όφελος λοιπόν θα έχει ο κ.Ανδρουλάκης αν επιχειρήσει, έστω και τη 12η ώρα, να «τοκίσει» στην πολιτική κληρονομιά του Βαγγέλη Βενιζέλου για να μας πείσει ότι όντως η χώρα δεν θα παραμείνει ακυβέρνηση, όπως διακηρύσσει εσχάτως. 

Ας παραμερίσει τις προκαταλήψεις που δεν έχει κρύψει ότι έχει κι ας δηλώσει ότι θα συνδράμει τη δύναμη που απαντά πειστικά στο αίτημα της κοινωνίας για σταθερότητα και αξιοπρεπή καθημερινότητα για το καλό της χώρας. Μόνο κερδισμένος θα βγει. Η ώρα για το ΠΑΣΟΚ σήμανε και οι Έλληνες αναμένουν.