Αυτό δεν λέγεται παραγωγή πολιτικής

Η Νέα Δημοκρατία είναι το μοναδικό κόμμα του πολιτικού μας συστήματος που τα μέλη της μπορούν ελεύθερα να εκφράζουν τις απόψεις τους. Αυτό που δεν είναι ανεκτό στη Νέα Δημοκρατία είναι ο αγοραίος τρόπος, κυρίως οι ύβρεις, ειδάλλως όλοι μπορούν να κριτικάρουν ακόμα και τον ίδιο τον πρόεδρο χωρίς συνέπειες.

Μάλιστα, μέχρι τον «εκλογικό σεισμό» των διπλών εκλογών του 2012, οι εσωκομματικές διαφωνίες, οι ομάδες βουλευτών, οι συναντήσεις τους που τροφοδοτούσαν τις παραπολιτικές στήλες, ήταν η... κανονικότητα για το κόμμα.

Μετά την καθιέρωση της εκλογής προέδρου χωρίς εκλεκτορικό σώμα, την Κοινοβουλευτική Ομάδα ή κάποιο άλλο αιρετό πάντως, κάθε καρυδιάς καρύδι μόνο και μόνο επειδή προσέρχεται στις κάλπες των εσωκομματικών εκλογών πιστεύει ότι μπορεί να λέει ό,τι θέλει στο όνομα του κόμματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όσα υβριστικά σχόλια διαβάζουμε σε βάρος του Κώστα Καραμανλή, τα οποία ουδόλως συνιστούν εύλογη πολιτική κριτική την οποία έχουμε ασκήσει κι εμείς και από αυτή τη στήλη. Όλα αυτά τα αγοραία, απαράδεκτου ύφους σχόλια, γίνονται από τους οπαδούς της ΑντιΣύριζα αίρεσης, πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Ανανεωτικής Αριστεράς που δεν έχουν καμία ιστορική και οργανική σχέση με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι βολικός ο ΑντιΣύριζα όχλος, λειτούργησε καταλυτικά στις εκλογές του 2019 και σε αυτόν ποντάρει πάλι η Νέα Δημοκρατία για την αυτοδυναμία της.

Όμως ο λόγος που η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά αποξένωσαν ψυχολογικά ένα σεβαστό κομμάτι του προοδευτικού κόσμου είναι αυτός ο αφιονισμένος συρφετός που βυσσοδομεί στο όνομά του.

Όχι πως μπορούν αυτοί να γίνουν λόγος αποχής από την κάλπη όμως, είναι απολύτως βέβαιο ότι αρκετοί προοδευτικοί θα ξαναψηφίσουν Νέα Δημοκρατία με μεγάλη δυσφορία κι αυτό θα καταγραφεί πάρα πολύ σύντομα στις δημοσκοπήσεις μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. 

Όσο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρούν δεσμούς με το ΑντιΣύριζα μέτωπο δεν μπορούν να παράξουν την πολιτική που θα αφήσει ιστορικό αποτύπωμα και θα ορίσει την υστεροφημία τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας μετριοπαθής και πολύ διαβασμένος πολιτικός και η σκέψη του χαρακτηρίζεται από αυτό που λέμε ιστορικότητα κάτι που είναι μεγάλο προσόν στην πολιτική.

Μέχρι σήμερα έχει περιβάλλει με πραγματικό σεβασμό τους προκατόχους του προέδρους του κόμματος και πρωθυπουργούς της χώρας και έχει πράξει άριστα γιατί έτσι φέρονται στα σοβαρά κόμματα. Μεθαύριο που η Νέα Δημοκρατία θα συμπληρώσει 50 χρόνια παρουσίας στα πολιτικά πράγματα της χώρας, θα γιορτάσει τη θετική προσφορά της στην Ελλάδα και όχι την αντιλογία και το μίσος με το οποίο ρυπαίνουν συστηματικά τη δημόσια σφαίρα συγκεκριμένοι κύκλοι. Γιατί αυτό που παράγει αυτή η περιθωριακή ομάδα δεν λέγεται πολιτική και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανένα λόγο να συνδέεται μαζί του.