Πώς βλέπει την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας

Πώς βλέπει την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας

Τις τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν την επόμενη γενιά των μοντέλων της παρουσίασε η MG στο πλαίσιο του MG Tech Day, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στις νέες λύσεις εξηλεκτρισμού, στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS) και στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης, αποτυπώνοντας τη στρατηγική της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη νέα γενιά τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης της MG, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, της οδηγικής εμπειρίας και της συνολικής απόδοσης των μελλοντικών μοντέλων. Στο επίκεντρο των ανακοινώσεων βρέθηκε η νέα μπαταρία MG SolidCore, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, αποτελεί την πρώτη μπαταρία ημι-στερεάς κατάστασης που παράγεται μαζικά. Η νέα τεχνολογία υπόσχεται σταθερότερη παροχή ισχύος, βελτιωμένη απόδοση σε διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας και μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα, συμβάλλοντας παράλληλα στην αύξηση της αυτονομίας.

Παράλληλα, η MG παρουσίασε τις εξελίξεις στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού. Η ανάπτυξή τους βασίζεται σε περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα πραγματικών δεδομένων οδήγησης που έχουν συλλεχθεί σε 24 ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους στις πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας των ευρωπαϊκών δρόμων.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε και η νέα γενιά του συστήματος αυτόματης στάθμευσης MG One Touch iAD, το οποίο υποστηρίζει πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες στάθμευσης και μπορεί να διαχειριστεί περισσότερους από 300 διαφορετικούς τύπους θέσεων στάθμευσης, διευρύνοντας σημαντικά τις δυνατότητές του σε σχέση με τις υπάρχουσες εφαρμογές.

Το επόμενο βήμα στην υποβοηθούμενη οδήγηση θα αποτελέσει το σύστημα Navigate On Autopilot (NOA), το οποίο θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε νέο SUV της MG στα τέλη του 2027. Το σύστημα προορίζεται για χρήση σε αυτοκινητοδρόμους, υποστηρίζοντας τον οδηγό σε λειτουργίες όπως η διατήρηση λωρίδας, οι αλλαγές λωρίδας και η προσαρμογή της ταχύτητας ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Παράλληλα με τις τεχνολογίες υποβοηθούμενης οδήγησης, η MG συνεχίζει την ανάπτυξη λύσεων αυτόνομης κινητικότητας, πραγματοποιώντας ήδη δοκιμές Robotaxi Επιπέδου 4 σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Κίνα. Οι δοκιμές αυτές αποτελούν μέρος του ερευνητικού προγράμματος της εταιρείας για την αξιολόγηση της πλήρως αυτόνομης μετακίνησης σε διαφορετικά οδικά και κυκλοφοριακά περιβάλλοντα.

Οι νέες τεχνολογίες εντάσσονται στη στρατηγική της MG με τίτλο «In Europe, for Europe», η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξέλιξη προϊόντων και συστημάτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των Ευρωπαίων οδηγών. Μέσα από την επένδυση στον εξηλεκτρισμό, τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και την αυτόνομη κινητικότητα, η εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει την ασφάλεια, την άνεση και τη συνολική εμπειρία μετακίνησης των μελλοντικών της μοντέλων.