Nissan Juke Hybrid: H χαμηλότερη κατανάλωση σε απίστευτη τιμή, με έκπτωση 6.000 ευρώ

Nissan Juke Hybrid: H χαμηλότερη κατανάλωση σε απίστευτη τιμή, με έκπτωση 6.000 ευρώ

Το Nissan Juke Hybrid, γίνεται τώρα κάτι παραπάνω από δελεαστικό: βλέπετε με την πρόσφατη προσφορά της αντιπροσωπείας, που έριξε την τιμή της στα τάρταρα, η πλήρως υβριδική έκδοση του δημοφιλούς compact SUV με το μοντέρνο design, προσφέρεται στην τιμή ενός συμβατικού μοντέλου προσφέροντας όχι μόνο 40% μειωμένη κατανάλωση, αλλά και 25% αυξημένη ισχύ!

Είναι λοιπόν γεγονός, το Nissan Juke Hybrid μπορεί τώρα να αποκτηθεί με λιγότερα από 30.000 ευρώ, στοιχείο που το καθιστά την πράξη το φθηνότερο πλήρως υβριδικό SUV της κατηγορίας του. Αφορμή για την απίστευτη έκπτωση των 6.000 ευρώ αποτέλεσε ο εορτασμός των 100 χρόνων από την ίδρυσή της αντιπροσωπείας της Nissan στη χώρα μας, Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. Πρόκειται για προσφορά που κατεβάζει την τιμή του μοντέλου στα 25.900 ευρώ για την έκδοση N-Connecta και στα 29.900 ευρώ για την έκδοση Techna. Μια προσφορά που ισχύει για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων - και για αυτό τον λόγο όποιος είχε υπόψη του να πραγματοποιήσει αγορά αυτοκινήτου αυτήν την περίοδο θα πρέπει να σπεύσει!

Δελεαστικές προσφορές για όλα τα Nissan

Και δεν είναι μόνο η παραπάνω προσφορά που χαρακτηρίζει την εμπορική πολιτική της εταιρίας αυτή την περίοδο, καθώς όλα ανεξαιρέτως τα Nissan είναι τώρα διαθέσιμα σε δελεαστικές τιμές. Για παράδειγμα, καθώς η έκπτωση για ένα μη υβριδικό Nissan Juke με χειροκίνητο κιβώτιο φτάνει τα 3.410 ευρώ, το μοντέρνο SUV μπορεί να αποκτηθεί μόνο με 19.990 ευρώ (από 23.400 αρχική τιμή) στην έκδοση «Energy». Ενώ ένα αυτόματο Juke DCT επωφελείται από έκπτωση 3.910 ευρώ και μπορεί να φτάσει στα χέρια του πελάτη με μόνο 23.490 ευρώ (από €27.400 αρχική τιμή) στην έκδοση «Acenta».

Αντίστοιχες είναι οι προσφορές που τρέχουν και για το διαχρονικό best seller στην κατηγορία των C-SUV, Nissan Qashqai, με τη συνολική μείωση τιμής να φτάνει τα 2.500 ευρώ και να κατεβάζει εντυπωσιακά την τιμή εκκίνησης στα €24.990 (από €27.490 αρχική τιμή) στην έκδοση «Elite», ενώ ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση (€4.000) προσφέρεται στο μεγαλύτερο και πολυτελέστερο SUV της Nissan, το X-Trail που μπορεί πλέον να αποκτηθεί με μόνο 34.590 ευρώ στην έκδοση «Energy». Την πιο μεγάλη έκπτωση όμως – 5.000 ευρώ - τη συναντάμε στο νέο και εντυπωσιακότατο πλήρως ηλεκτρικό SUV της εταιρίας, το Nissan Ariya. Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Nissan.

Αξίζει όμως να δούμε τι ακριβώς αντιπροσωπεύει το Nissan Juke Hybrid στον χώρο των compact SUV και ιδιαιτέρως η πλήρως υβριδική του έκδοση, την οποία αφορά η προσφορά, που εκτός από καλύτερες επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση, προσφέρει επίσης και… διαβατήριο για τον δακτύλιο.

Ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό υβριδικό σύστημα κίνησης

Το Nissan Juke Hybrid είναι εφοδιασμένο με ένα «πολυτροπικό», όπως το χαρακτηρίζει η μαμά εταιρία, υβριδικό σύστημα κίνησης, που βασίζεται μεν σε έναν βενζινοκινητήρα αλλά διαθέτει αυξημένες δυνατότητες ηλεκτρικής κίνησης, όπως η εκκίνηση, που γίνεται πάντα και αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, προσφέροντας σημαντικά οφέλη. Το σύστημα αυτό αποτελείται από έναν νέας γενιάς κινητήρα εσωτερικής καύσης της Nissan, ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε υβριδική εφαρμογή, ο οποίος αποδίδει ισχύ 69 kW (94 ίππους) και μέγιστη ροπή 148 Nm, και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 36 kW (49 ίππους) και 205 Nm ροπής και φυσικά με μια υδρόψυκτη μπαταρία 1,2 kWh.

Οι παραπάνω μονάδες συνεργάζονται με τη βοήθεια ενός καινοτόμου κιβώτιου ταχυτήτων με αποτέλεσμα 25% αυξημένη απόδοση σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση με βενζινοκινητήρα (συνδυασμένη ισχύς: 145 ίπποι), με μείωση κατανάλωσης καυσίμου έως και 40% στον αστικό κύκλο και έως και 20% στον μικτό. Τη δική του συνεισφορά σε αυτό το επίτευγμα έχει ένα μικρότερος ηλεκτροκινητήρας (μίζα/γεννήτρια υψηλής τάσης 15 kW),

ενώ τελικά η τυποποιημένη κατανάλωση μικτού κύκλου φτάνει τα 5,0 - 5,1 l/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 τα 114-115 g/km.

Μια ηλεκτρική εμπειρία

Το ευφυές σύστημα κίνησης του Nissan Juke Hybrid παίρνει κατά τη λειτουργία του υπόψη πολλές παραμέτρους, με στόχο τη βελτιστοποίηση του χρόνου που αφιερώνει το Juke στην ηλεκτρική λειτουργία. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι μηχανικοί της Nissan πέτυχαν έως και το 80% της αστικής οδήγησης να πραγματοποιείται σε ηλεκτρική λειτουργία, με σύντομες υβριδικές φάσεις για επαναφόρτιση της μπαταρίας, πριν το Juke επιστρέψει στην ηλεκτρική λειτουργία. Το Juke Hybrid, λοιπόν, όχι μόνο ξεκινάει σε 100% ηλεκτρική λειτουργία, αλλά μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 55 χλμ./ώρα κινούμενο μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του.

Το σύστημα μεγιστοποιεί αυτόματα τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα, ενώ το Juke Hybrid διαθέτει και έναν διακόπτη επιλογής της ηλεκτροκίνησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν ο οδηγός δεν θέλει να λειτουργεί ο βενζινοκινητήρας, όπως για παράδειγμα σε κατοικημένες περιοχές, σχολεία, χώρους στάθμευσης κλπ. Κατά την επιβράδυνση, ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια προκειμένου να μετατρέψει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική την οποία προωθεί για αποθήκευση στην μπαταρία που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα του υβριδικού συστήματος.

Το Juke Hybrid διαθέτει επίσης έναν επιλογέα τρόπου οδήγησης, που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ τριών “drive modes”: των προγραμμάτων Eco/Normal/Sport. Τα συγκεκριμένα προγράμματα οδήγησης, εκτός του ότι αλλάζουν τη δύναμη που πρέπει να ασκεί ο οδηγός στο τιμόνι, τη λειτουργία του κλιματισμού και την απόκριση του πεντάλ γκαζιού, στην περίπτωση του νέου υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης, αλλάζουν επίσης τη συμπεριφορά της αναγεννητικής πέδησης και την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Στη λειτουργία Sport, για παράδειγμα, η ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα έχει ρυθμιστεί σε υψηλό επίπεδο προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η προσφερόμενη ηλεκτρική ισχύς για πιο γρήγορη επιτάχυνση.

Φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές

Επειδή, τώρα, τα πράγματα δεν πρέπει μόνο «να είναι» καλά, αλλά και «να φαίνονται» ότι είναι τέτοια, το Nissan Juke Hybrid διαθέτει μια σειρά στιλιστικά στοιχεία που επιτρέπουν στον προσεκτικό εξωτερικό παρατηρητή να καταλάβει ότι έχει μπροστά του κάτι το διαφορετικό και όχι ένα οποιοδήποτε Juke. Έτσι, μπορεί η βασική σπορ σχεδίαση coupe/crossover του Juke παρέμεινε ως έχει και στην υβριδική έκδοση, αλλά προστέθηκαν σε αυτήν κάποιες διακριτικές «πινελιές» που κάνουν τη διαφορά. Στις μπροστινές πόρτες και στην πόρτα του χώρου αποσκευών έχουν τοποθετηθεί τα σήματα «Hybrid», ενώ η μάσκα φέρει το νέο λογότυπο της Nissan και επίσης διαθέτει μια λωρίδα από μαύρο γυαλιστερό υλικό στο σημείο που συναντά το καπό, τοποθετώντας το μοντέλο σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τα άλλα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Nissan, τα οποία μοιράζονται το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο. Επίσης, η γρίλια στη μάσκα είναι πλέον διχτυωτή και έχει μικρότερο εμβαδόν για βελτιστοποίηση της απόδοσης της ψύξης με αέρα.

Όλα αυτά συνοδεύονται από το γνωστό «πακέτο» άνεσης και ασφάλειας που χαρακτηρίζει και τις υπόλοιπες εκδόσεις του Nissan Juke. Άφθονοι λοιπόν οι χώροι για επιβάτες μπρος-πίσω (χώρος για τα πίσω: 553 mm) και ένα σύνολο από στοιχεία εξοπλισμού που διευκολύνουν την καθημερινότητα και προάγουν την ασφάλεια έρχεται να αναδείξει την αποτελεσματικότητα του νέου μοντέλου ως μεταφορικού μέσου. Ενός μεταφορικού μέσου που ως SUV μπορεί να πάει σχεδόν παντού, αξιοποιώντας την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τους μεγάλους τροχούς του, μεταφέροντας παράλληλα τουλάχιστον τέσσερις μεγαλόσωμους ενήλικες με τις αποσκευές τους.

Σημειώστε ότι το πορτμπαγκάζ, παρά τη μικρή του μείωση λόγω της «φιλοξενίας» της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος (κατά 68 λίτρα σε σχέση με τη βενζινοκίνητη έκδοση) εξακολουθεί να προσφέρει 354 λίτρα – χωρητικότητα που είναι υπερεπαρκής για τα δεδομένα του αυτοκινήτου. Ενώ με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, ο χώρος φόρτωσης που δημιουργείται παραμένει ο καλύτερος στην κατηγορία με 1.237 λίτρα.

Δείτε περισσότερα για το νέο Nissan Juke Hybrid κάνοντας κλικ εδώ