Γιατί τα EV προτιμούν τα ελαστικά Bridgestone

Γιατί τα EV προτιμούν τα ελαστικά Bridgestone

Η ELASTRAK μέσω των ελαστικών Bridgestone μπαίνει δυναμικά και στην αγορά της ηλεκτροκίνησης. Πώς; Και τι σημαίνει αυτό για τον αντιπρόσωπο της κορυφαίας μάρκας ελαστικών στην Ελλάδα, για τον Όμιλο ELTRAK, αλλά και για τους οδηγούς των επιβατικών EV;

Με την τεχνολογία αιχμής ENLITEN τα ελαστικά της Bridgestone γίνονται πλέον κατάλληλα και για τα ηλεκτροκίνητα ΙΧ. 

Πρόκειται για μία κίνηση ματ για την ELASTRAK, μέλος του Ομίλου ELTRAK, η οποία αποκτά το συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά της ηλεκτροκίνησης, προσφέροντας σε όσους οδηγούς «ψηφίζουν» EV, αναβαθμισμένη ασφάλεια, εξαιρετικές επιδόσεις και μακρύτερη διάρκεια ζωής ελαστικών.

ENLITEN: αναβαθμισμένες επιδόσεις και ασφάλεια

Το ENLITEN είναι ένας συνδυασμός τεχνολογιών αιχμής που παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, εξαιρετικές επιδόσεις ελαστικών και βελτιωμένα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα ελαστικά της Bridgestone είναι έτοιμα για EV.

Στην ουσία, η τεχνολογική πλατφόρμα ελαστικών ENLITEN είναι η καινοτόμος προσέγγιση της Bridgestone στην ανάπτυξη ελαστικών. 

Ο συνδυασμός πολλαπλών τεχνολογιών αιχμής παρέχει μέγιστη ασφάλεια και εξαιρετικές επιδόσεις ελαστικών για τους οδηγούς, ενώ παράλληλα βελτιώνει τα χαρακτηριστικά αντοχής του ελαστικού. 

Επιπλέον, το ENLITEN καθιστά το χαρτοφυλάκιο ελαστικών της Bridgestone που φέρνει στην Ελλάδα η ELASTRAK, πιο προσαρμόσιμο στην τελευταία εξέλιξη της κινητικότητας, καθιστώντας όλα τα ελαστικά της κορυφαίας μάρκας πλήρως έτοιμα για EV.

Η δημιουργία ενός ελαστικού που είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των οδηγών τόσο από πλευρά παροχής εξαιρετικών επιδόσεων, όσο και βέλτιστων χαρακτηριστικών βιωσιμότητας, έχει και άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα: αυτό της διασφάλισης των υψηλότερων επιπέδων ασφάλειας τόσο σε στεγνές όσο και σε υγρές συνθήκες

Τεχνολογία φιλική στο περιβάλλον

Τα οφέλη της τεχνολογίας ENLITEN που διαθέτουν τα ελαστικά Bridgestone δεν σταματούν όμως εδώ. Σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τον πράσινο χαρακτήρα των EV οχημάτων που φορούν τη συγκεκριμένη κατηγορία ελαστικών Bridgestone, η ενσωματωμένη τεχνολογία ENLITEN είναι επίσης προστατεύει το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά των ελαστικών που έχουν προδιαγραφές ENLITEN επιτρέπουν μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις μέσω της μείωσης των εκπομπών CO2, της αποδοτικότητας των πόρων και της κυκλικότητας των υλικών καθώς χρησιμοποιεί ανακυκλώμενα/ανανεώσιμα υλικά, χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις ή την ασφάλεια.

Το ENLITEN το επιτυγχάνει αυτό συνδυάζοντας πολλαπλές τεχνολογίες αιχμής. 

Η τεχνολογική πλατφόρμα ελαστικών ENLITEN μπορεί να εφαρμοστεί ανεξάρτητα από το αν τα ελαστικά προορίζονται για χρήση σε οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE), υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα. 

Οι δεσμεύσεις της Bridgestone για το μέλλον

Αξιοποιώντας το ENLITEN, ανάλογα με τον τύπο του ελαστικού και τις απαιτήσεις κάθε οδηγού, εξασφαλίζεται ότι το χαρτοφυλάκιο ελαστικών της Bridgestone είναι έτοιμο για το μέλλον.

Το ENLITEN αποτελεί βασικό μέρος του τρόπου με τον οποίο η Bridgestone θα συνεχίσει να παρέχει κοινωνική και πελατειακή αξία ως εταιρεία βιώσιμων λύσεων. 

Αποτελεί παράδειγμα του «Bridgestone E8 Commitment» - της παγκόσμιας εταιρικής δέσμευσης που ορίζει την αξία που υπόσχεται να προσφέρει η εταιρεία στην κοινωνία, τους πελάτες και τις μελλοντικές γενιές σε οκτώ τομείς εστίασης: Ενέργεια, Αποδοτικότητα, Οικολογία, Οικονομία, Ενδυνάμωση, Συναίσθημα, Επέκταση και Ευκολία.

Ακόμη καλύτερο RR στα Turanza 6

Εκτός από τις καλύτερες στην κατηγορία τους επιδόσεις σε υγρό οδόστρωμα, τα ελαστικά που φέρουν τεχνολογία ENLITEN αποκτούν συγκριτικό πλεονέκτημα σε χιλιόμετρα και σε αντίσταση κύλισης

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελαστικό Turanza 6 που λάνσαρε πρόσφατα η Bridgestone να αποδίδει 22% περισσότερα χιλιόμετρα από τον προκάτοχό του. 

Το ENLITEN παρέχει επίσης βελτίωση στην αντίσταση κύλισης, το γνωστό RR, με το Bridgestone Turanza 6 να μειώνει την αντίσταση κύλισης κατά 4% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. 

Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν ως αποτέλεσμα ένα ελαστικό χαμηλής αντίστασης κύλισης που παρέχει ενισχυμένη βιωσιμότητα μέσω της μειωμένης χρήσης καυσίμου ή της μπαταρίας EV, μικρότερο κόστος για τον οδηγό, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μικρότερη φθορά, πάντα με την εγγύηση που προσφέρουν η κορυφαία μάρκα ελαστικών και η αξιοπιστία της ELASTRAK. 

Όλα τα ελαστικά προσφέρονται με εγγύηση μέλους του elastrakclub για 1 έτος και εργοστασιακή εγγύηση.