field_kentriki_fotografia
Το νέο SUV της Renault στην κορυφή της Ευρώπης: Autobest 2023

Μία μεγάλη διάκριση κατέκτησε το νέο – και αναμενόμενο στη χώρα μας μέσα στη χρονιά – SUV της Renault, που ξεκινά την πορεία του στην αγορά με καλούς οιωνούς. Συγκεκριμένα, το νέο Renault Austral πήρε το μεγάλο βραβείο “Best Buy Car of Europe”, στο δημοσιογραφικό θεσμό «AUTOBEST 2023».

Πριν πούμε οτιδήποτε για το βραβείο και την ψηφοφορία, καλό είναι να διευκρινίσουμε τι ακριβώς αντιπροσωπεύει ο θεσμός AUTOBEST, που έχει ήδη κλείσει 22 χρόνια παρουσίας στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Πρόκειται λοιπόν για έναν ανεξάρτητο δημοσιογραφικό θεσμό στον οποίο εκπροσωπείται κυριολεκτικά όλη η Ευρώπη (31 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα), με ισάριθμους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου, ο οποίος έκανε τα πρώτα βήματά του το 2000 με παρουσία σε μόλις 8 χώρες, για να φτάσει σήμερα να είναι αποδεκτός από ολόκληρη την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. 

Στην ιστοσελίδα του θεσμού διαβάζουμε ότι: «Η αποστολή μας είναι να προσφέρουμε στους αγοραστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη ένα σημείο αναφορά, όχι μόνο ως προς το ποια είναι η καλύτερη αγορά αλλά και σε άλλους τομείς όπως η οικολογία, το infotainment, η τεχνολογία και η ασφάλεια. Ο στόχος μας είναι να κατατάξουμε τα καλύτερα επιβατικά αυτοκίνητα σύμφωνα με τις ανάγκες των μέσων Ευρωπαίων καταναλωτών.»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο θεσμός Autobest ήταν αυτός που καθιέρωσε την έννοια του “Best Buy Car of Europe”, δηλώνοντας εξ’ αρχής τον προσανατολισμό του στην αγορά και τους υποψήφιους αγοραστές της γηραιάς ηπείρου. Ενώ σταδιακά προστέθηκαν, όπως αναφέραμε, και άλλα βραβεία. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στη φετινή διοργάνωση, παρατηρούμε ότι στην τελική εξάδα που διεκδίκηση τον τίτλο Best Buy Car of Europe δεν συμμετείχε κανένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Υπήρχαν βέβαια μοντέλα που θα διατεθούν και σε πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις, ωστόσο κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι διατίθενται οπωσδήποτε σε συμβατικές και υβριδικές εκδόσεις. Πρόκειται για τα Dacia Jogger, Honda Civic, Opel Astra, Peugeot 308, Renault Austral και Toyota Aygo X.

Με συνολικά 14.937 βαθμούς, το Renault Austral ήρθε στην πρώτη θέση με άνετη διαφορά από το Opel Astra νέας γενιάς, που εξασφάλισε 13.986 βαθμούς. Το νέο Peugeot 308 ήρθε στην τρίτη θέση με συνολικά 13.933 βαθμούς, μόλις 53 λιγότερους από το δεύτερο του διαγωνισμού AUTOBEST 2023.

«Το ολοκαίνουργιο Austral κερδίζει το βραβείο AUTOBEST 2023. Αυτό είναι μια μεγάλη υπερηφάνεια και αναγνώριση για όλες τις ομάδες της Renault που εργάστηκαν από τους τομείς της σχεδίασης, της μηχανικής, το εργοστάσιο της Palencia, τις πωλήσεις και το δίκτυο. Η κριτική επιτροπή AUTOBEST αποτελούμενη από 31 (δημοσιογράφους) μέλη (31 χώρες) κατάλαβε ξεκάθαρα ότι το νέο μας SUV κατηγορίας C είναι η τέλεια σύνθεση των καλύτερων και των δύο κόσμων: ένα ηλεκτρικό όχημα για οδήγηση στην πόλη και ένας εξαιρετικά αποδοτικός υβριδικός κινητήρας ικανός να καλύψει μεγάλες αποστάσεις χωρίς επαναφόρτιση. Με το OpenR Link και τις Υπηρεσίες Αυτοκινήτων Google, το Austral προσφέρει επίσης τις καλύτερες υπηρεσίες, συνδεσιμότητα και εφαρμογές για να χαρίσει μια καθηλωτική και διαισθητική εμπειρία οδήγησης», δήλωσε ο Επιχειρησιακός Διευθυντής της Renault, Φαμπρίς Καμποβίλ.

 «Ο νικητής μας φέτος αντιπροσωπεύει το επόμενο επίπεδο της μάρκας Renault. Είναι το καλύτερο προϊόν του γαλλικού κατασκευαστή μέχρι σήμερα, με υλικά υψηλής ποιότητας, πολύ υψηλή ποιότητα, εξαιρετικές οδηγικές ικανότητες, εντυπωσιακό σχεδιασμό και πιθανώς τις καλύτερα συνδεδεμένες τεχνολογίες στα αυτοκίνητα, σήμερα. Επωφελείται από τους πλήρως υβριδικούς κινητήρες E Tech, έναν από τους προηγούμενους νικητές του βραβείου TECHNOBEST. Από τους 6 φιναλίστ αυτής της διοργάνωσης, το Austral κατάφερε να εντυπωσιάσει τα περισσότερα από τα μέλη της μεγαλύτερης κριτικής επιτροπής ανεξάρτητων ευρωπαϊκών μέσων του αυτοκινήτου με πολλούς να το τοποθετούν στην κορυφή της ψήφου τους. Με αυτή τη νίκη, η Renault επιστρέφει κατά τρόπο υπέροχο στην κορυφή του ανταγωνισμού, αναδεικνύοντας το «Best Buy Car of Europe για το 2023»!», δήλωσε ο Νταν Βάρντι, Ιδρυτής & Πρόεδρος του οργανισμού AUTOBEST.

Για 3η φορά, ο οργανισμός AUTOBEST διοργάνωσε με επιτυχία το Τελικό Τεστ στο Τέεσντορφ της Αυστρίας, στα τέλη Νοεμβρίου, μετά τα δύο προηγούμενα που διοργανώθηκαν κάτω από τις πολύ αυστηρές συνθήκες υγιεινής λόγω της πανδημίας, με την Αυστρία να βρίσκεται σε απόλυτο lockdown της χώρας. Ήταν η πρώτη εκδήλωση μετά από καιρό που οργανώθηκε χωρίς περιορισμούς και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κριτικής επιτροπής του AUTOBEST συμμετείχε σε πολύ επιτυχημένες συνεδρίες οδήγησης στο δρόμο και στην πίστα. Έχοντας την επαγγελματική βοήθεια των ειδικών του OAMTC στο Τέεσντορφ, το AUTOBEST κατάφερε να εκπονήσει τον πιο περίπλοκο σύνολο δοκιμών που είναι διαθέσιμο στα μέσα της αυτοκίνησης, σήμερα.

Σημειώνεται, εξ άλλου, ότι το Hyundai Ioniq 6 είναι ο νικητής του βραβείου ECOBEST 2023. Το νέο μοντέλο της Hyundai είναι ένα πρωτοποριακό νέο EV που φέρνει τη σκέψη του πρωτότυπου αυτοκινήτου στις ευρωπαϊκές εκθέσεις από τις αρχές του 2023. Η υπεραεροδυναμική φιλοσοφία οδηγεί τα ιδανικά χαμηλής αντίστασης σε ένα νέο επίπεδο, μια ιδέα που όχι μόνο προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία μεγαλύτερη από 600 χλμ., αλλά και με εντυπωσιακό στυλ που σίγουρα θα ξεχωρίζει. Αυτό το τολμηρό, έξυπνο νέο Hyundai είναι ένα αυθεντικό κομμάτι τεχνολογίας, που αξίζει απόλυτα τον νικητή του ECOBEST 2023.

Για το «TECHNOBEST 2023», η κριτική επιτροπή AUTOBEST αποφάσισε για αυτή τη φορά να μην αφιερώσει το εν λόγω βραβείο στις κλασικές τεχνολογίες αυτοκινήτου. Τα άλλα βραβεία για το 2023 έχουν ήδη ανακοινωθεί (www.autobest.org).

Το 22ο Γκαλά των AUTOBEST Awards θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου 2023, για πρώτη φορά στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ακολουθώντας την παράδοση, η ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή AUTOBEST θα απονέμει τα βραβεία σε διαφορετική χώρα κάθε χρόνο.