Το νέο πλήρως ηλεκτρικό Volvo EX90 στον κόσμο των αισθήσεων

Το νέο πλήρως ηλεκτρικό Volvo EX90 στον κόσμο των αισθήσεων

Όλες μας οι αισθήσεις παίζουν το ρόλο τους στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο – και βεβαίως το αυτοκίνητό μας. Για αυτόν τον λόγο η Volvo επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια σειρά από ειδικά διαμορφωμένα - και σταθερά φιλικά προς το περιβάλλον - υλικά στο νέο της 100% ηλεκτρικό SUV, Volvo EX90, που δημιουργούν έναν θετικό αντίκτυπο που διαρκεί...

Το ψυχρό, απαλό άγγιγμα του στιλπνού βότσαλου που πήρατε από την παραλία σε εκείνη τη βόλτα, κάποιο μακρινό καλοκαίρι ή τη βελούδινη αίσθηση της παλιάς βαθυπράσινης πολυθρόνας σας με την απαλή αντίσταση των μικροσκοπικών ινών της να δημιουργεί μια ελαφρά τριβή με τα δάχτυλά σας μας καλεί να θυμηθούμε η Volvo – και όχι τυχαία. Βλέπετε, ο τρόπος που το μυαλό μας μπορεί να παραμείνει σε αναμνήσεις που σχετίζονται με την αφή είναι πολύ ιδιαίτερος - και είναι αυτές οι απλές εμπειρίες που μας υπενθυμίζουν τη δύναμη που έχει το άγγιγμα. Ακόμη και η πιο σύντομη επαφή μπορεί να αφήσει μία παντοτινή αίσθηση, τόσο που δεκαετίες αργότερα να την ανακαλούμε το ίδιο ζωντανά σαν να τη βιώσαμε χθες.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όταν οι σχεδιαστές της Volvo δημιούργησαν το εσωτερικό του νέου ηλεκτρικού SUV EX90, επέλεξαν υλικά που δημιουργούν εντυπώσεις που διαρκούν. Υλικά από φυσικούς, ανακυκλωμένους και ανανεώσιμους πόρους. Υλικά που τα αισθάνεστε ωραία και είναι ωραία. Σε συνδυασμό με το design, αυτό εκφράζει τις αξίες και τις σκανδιναβικές ρίζες της Volvo.

«Εργάζομαι με μία θαυμάσια ομάδα – τα μέλη της βρίσκουν σημαντικό κίνητρο στις αξίες της εταιρείας μας και στη σχεδίαση που έχει νόημα», λέει η Lisa Reeves (Λίζα Ριβς), Επικεφαλής Εσωτερικής Σχεδίασης της Volvo Cars. «Δουλέψαμε με στόχο να επαναπροσδιορίσουμε την πολυτέλεια, χρησιμοποιώντας βιώσιμα ελαφρά υλικά, με όμορφη αίσθηση στην αφή και premium σε ποιότητα.»

Αυτή η νέα ερμηνεία της πολυτελείας σημαίνει ότι το υπερβάλλον συμβατικό ύφασμα δίνει τη θέση του στην ανακύκλωση και στο σύγχρονο υλικό Nordico.

Οι επενδύσεις από Nordico, που δημιουργήθηκε από υφάσματα φτιαγμένα από ανακυκλωμένα υλικά, όπως τα πλαστικά μπουκάλια PET, καθώς και από πολυμερή με βιολογική βάση από δάση στη Σουηδία και τη Φιλανδία, θέτουν ένα νέο πρότυπο για την premium εσωτερική σχεδίαση.

«Οι σχεδιαστές μας καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να σχεδιάσουν την υφή που μπορείτε να νιώσετε στην επιφάνεια του Nordico», λέει η Lisa Reeves, αναφερόμενη στην πυκνή ύφανση που σχηματίζει κορυφές και κοιλάδες - όπως ένα τοπίο σε μικρογραφία.

Μία άλλη επιλογή για τις επενδύσεις του Volvo EX90 είναι το πιστοποιημένο μίγμα μαλλιού NativaTM, το οποίο χρησιμοποιείται στα καθίσματα. Είναι ένα ύφασμα που πιστοποιήθηκε σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα βιωσιμότητας για την καλή μεταχείριση των ζώων και με άλλα περιβαλλοντικά κριτήρια. Απέσπασε, επίσης, την Πιστοποίηση Performance από την Woolmark Company.

Μαζί με τις πιστοποιημένες κατά FSC™ ξύλινες επιφάνειες της καμπίνας και τις μοκέτες που αποτελούνται εν μέρει από αναγεννημένο πολυαμίδιο, αυτές οι επιλογές στα υλικά εξασφαλίζουν ότι το Volvo EX90 περιέχει σχεδόν 50 κιλά ανακυκλωμένων πλαστικών και υλικών με βιολογική βάση – τη μεγαλύτερη ποσότητα μη πρωτογενών υλικών που προέρχονται από ορυκτά στην γκάμα των αυτοκινήτων της σουηδικής εταιρίας.

Το Volvo EX90 δίνει ακόμη τη δυνατότητα να εξατομικεύσετε το εσωτερικό του, επιλέγοντας μεταξύ επτά διαφορετικών «δωματίων». Με έμπνευση από τον σκανδιναβικό τρόπο ζωής και τη στενή σύνδεσή του με τη φύση, κάθε δωμάτιο προσφέρει μία διαφορετική ατμόσφαιρα, ως αποτέλεσμα των μελετημένων επιλογών των σχεδιαστών μας σε χρώματα, επενδύσεις και υλικά. Και, καθώς τα SunLike LED φωτίζουν το εσωτερικό με φως σχεδόν ίδιο με το ηλιακό, αναδεικνύοντας τα χρώματα με φυσικό τρόπο, ο ξύλινος διάκοσμος και τα σύγχρονα υλικά του Volvo EX90 είναι ακόμη πιο ευδιάκριτα.