Το μοντέρνο & σπορ SUV Opel Mokka αναβαθμίστηκε και συμφέρει όσο ποτέ

Το μοντέρνο & σπορ SUV Opel Mokka αναβαθμίστηκε και συμφέρει όσο ποτέ

H Opel έχει κέφια - και όχι μόνο κάνει πιο πλούσιο και πιο αποδοτικό το ήδη δημοφιλές compact SUV της, Opel Mokka, το οποίο μάλιστα (στην ηλεκτρική του έκδοση) αποκτά αισθητά αυξημένη αυτονομία έως 407 χιλιόμετρα, αλλά συνδυάζει την αναβάθμισή του και με το πρόγραμμα Απόσυρση & Ανταλλαγή Opel, από την οποία προκύπτει όφελος έως 3.500€ στο παλιό σας αυτοκίνητο, καθιστώντας το Mokka μια εξαιρετική επιλογή στην κατηγορία!

Το πόσο διαφορετικό από τα τετριμμένα είναι το Opel Mokka, το compact SUV της Opel δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να το αντιληφθείς, καθώς οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Το εμφανέστατο, νέο σχεδιαστικό προφίλ της εταιρίας, που σηματοδοτείται πρώτα απ’ όλα από το περίφημο “Vizor”, τη χαρακτηριστική μάσκα (που παραπέμπει σε κράνος μοτοσικλετιστή) της νέας εποχής της Opel και υιοθετούν τώρα όλα τα άλλα τα μοντέλα της εταιρίας, είναι αυτό που αναδεικνύει έναν πιο μοντέρνο, πιο σπορ θα λέγαμε, χαρακτήρα για το Mokka.

Είναι λοιπόν μοντέρνο, όμορφο, νεανικό, είναι και σπορτίφ το Opel Mokka, ενώ επιπλέον δίνει το δικαίωμα της επιλογής συστήματος κίνησης, καθώς είναι διαθέσιμο και σε βενζινοκίνητες (turbo) εκδόσεις με τον αποδεδειγμένα αποτελεσματικό και βραβευμένο τρικύλινδρο 1.2 PureTech κινητήρα της Stellantis, αλλά και ως πλήρως ηλεκτρικό (Opel Mokka e), προσφέροντας τη δυνατότητα της σημαντικότατης μείωσης του κόστους κίνησης. Είναι, λοιπόν, το ευέλικτο και πρακτικό Mokka - η απάντηση της Opel στις προκλήσεις της νέας εποχής της αυτοκίνησης.

Η μεγάλη αναβάθμιση

Τη γκάμα αυτού του μοναδικά μοντέρνου SUV αποφάσισε να ανανεώσει και αναβαθμίσει σημαντικά η Opel Hellas. Η ελληνική αντιπροσωπεία, μέλος του Ομίλου Συγγελίδη, κάνει το δημοφιλές Opel Mokka ακόμα πιο ελκυστικό για τον υποψήφιο αγοραστή, εμπλουτίζοντας σημαντικά τα επίπεδα εξοπλισμού όλων των εκδόσεων του όμορφου και σπορτίφ SUV.

Συγκεκριμένα, η βασική έκδοση Edition αποκτά πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό ζάντες αλουμινίου 17’’, ταπετσαρία με ύφασμα και δερματίνη, κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός με θύρα USB και ποτηροθήκη, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και κάμερα οπισθοπορείας.

Αντίστοιχα, η νέα έκδοση Edition Plus (πρώην Elegance) θα φέρει πλέον στον βασικό εξοπλισμό Adaptive Cruise Control (που αυξάνει τόσο την άνεση, όσο και  την ασφάλεια στο ταξίδι), θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα & θερμαινόμενο τιμόνι, διπλό πάτωμα χώρου φόρτωσης, είσοδο και εκκίνηση κινητήρα χωρίς κλειδί, μαύρη οροφή και φιμέ πίσω κρύσταλλα.

Τέλος, η πολυτελής έκδοση GS αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο, αφού διαθέτει τώρα ζάντες αλουμινίου 18’’, προβολείς IntelliLux® LED Matrix, είσοδο στο αυτοκίνητο και εκκίνηση κινητήρα χωρίς κλειδί, καθώς επίσης θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα & θερμαινόμενο τιμόνι.

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι για τις εκδόσεις Edition και Edition Plus, οι οποίες αποτελούν τις πιο εμπορικές εκδόσεις, οι προτεινόμενες λιανικές τιμές παραμένουν αμετάβλητες, παρά τη σημαντική αναβάθμιση του εξοπλισμού.

Καλά τα νέα και για το ηλεκτρικό Mokka

Ακόμα όμως πιο ουσιαστική είναι η αναβάθμιση του Opel Mokka Electric, του πλήρους ηλεκτρικού δηλαδή compact SUV της Opel, το οποίο γίνεται ακόμα πιο «δυνατό» - με όλη τη σημασία της λέξης -, πιο αποδοτικό και πιο ελκυστικό. Στο ήδη υπάρχον πλήρως ηλεκτρικό Mokka έρχεται να προστεθεί μια νέα έκδοση του μοντέλου η οποία διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία (54 kWh) και είναι σε θέση να προσφέρει, εκτός από την απόλαυση της οδήγησης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και αισθητά αυξημένη αυτονομία - έως 407 km. Ενώ σημαντικά αυξημένη είναι και η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα που τώρα αποδίδει 115 kW/156 hp, και η μέγιστη ροπή 260 Nm – η οποία είναι βέβαια άμεσα διαθέσιμη με το πρώτο άγγιγμα του γκαζιού. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το Opel Mokka Electric είναι σε θέση να προσφέρει άμεση εκκίνηση και γρήγορη επιτάχυνση από στάση, με τα γνωστά 0-100 km/h να πραγματοποιούνται σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά, για λόγους διαφύλαξης της αυτονομίας, στα 150 km/h.

Θυμίζουμε ότι και στην πιο προσιτή έκδοσή του, το Opel Mokka Electric διαθέτει έναν ικανό ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 100 kW (136 ίππους) με μέγιστη ροπή επίσης 260 Nm και μπαταρία 50 kWh η οποία προσφέρει αυτονομία έως 324 χιλιόμετρα.

Σημειώστε δε ότι το ηλεκτρικό Mokka υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης: από μονοφασική μέχρι τριφασική εγκατάσταση στα 11 kW. Σημειώστε επίσης ότι η Opel προσφέρει εγγύηση οκτώ ετών/160.000 χλμ. για τη μπαταρία

Υψηλή τεχνολογία

Πέρα όμως από όσα αναφέραμε προηγουμένως αξίζει να επισημάνουμε ότι καθώς το Opel Mokka υπήρξε το πρώτο μοντέλο στο οποίο αποτυπώθηκε το μελλοντικό πρόσωπο, βλέπουμε να υιοθετείται στο εσωτερικό του και το πλήρως ψηφιακό cockpit επόμενης γενιάς, Opel Pure Panel. Εδώ έχουμε τον πίνακα οργάνων εκτείνεται σε οριζόντια διάταξη και να ενσωματώνει δύο διευρυμένες ψηφιακές οθόνες: τον πίνακα οργάνων 12” και την οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό που παραπέμπουν στην υψηλή τεχνολογία που ενσωματώνει το αυτοκίνητο.

Βλέπετε, το Mokka ήταν αυτό που έφερε στην κατηγορία B-SUV συστήματα υψηλής τεχνολογίας, που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμα μόνο σε πολυτελή μοντέλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (Forward collision alert) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ανίχνευση πεζού που λειτουργεί ακόμα και σε πολύ μικρές ταχύτητες, από μόλις 5,0 km/h. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, αυτό της «ενίσχυσης» της ασφάλειας, το Adaptive cruise control στο οποίο αναφερθήκαμε προηγουμένως που λειτουργεί μεταξύ 30 και 180 km/h και φροντίζει να διατηρεί μία σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, χρησιμοποιώντας ραντάρ και κάμερες. Η ταχύτητα του οχήματος αυξάνεται ή μειώνεται, ανάλογα με αυτή του προπορευόμενου οχήματος, χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να κάνει κάτι, αλλά δεν υπερβαίνει την προκαθορισμένη.

Να η ευκαιρία!

Η καλύτερη στιγμή για να αποκτήσει κανείς το αναβαθμισμένο Opel Mokka είναι…ΤΩΡΑ! Το SUV της Opel συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Απόσυρσης & Ανταλλαγής» που προσφέρει αυτή την περίοδο η Opel Hellas. Μέσω του προγράμματος αυτού, οι υποψήφιοι πελάτες έχουν την ευκαιρία να αποσύρουν ή να ανταλλάξουν το παλιό, ενεργοβόρο αυτοκίνητό τους, οποιασδήποτε μάρκας, με το μεγαλύτερο όφελος της αγοράς, προκειμένου να αποκτήσουν ένα ολοκαίνουργιο Mokka, με πιο “καθαρούς” κινητήρες, εξοπλισμένο με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και τεχνολογικές καινοτομίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το αναβαθμισμένο Mokka στο Επίσημο Δίκτυο Διανομέων Opel, καθώς και στο οpel.gr.