Kia EV9: έτοιμο το νέο και μεγάλο ηλεκτρικό SUV της KIA

Kia EV9: έτοιμο το νέο και μεγάλο ηλεκτρικό SUV της KIA

Η Kia έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα πραγματικές φωτογραφίες του Kia EV9, της πρώτης ηλεκτρικής SUV ναυαρχίδας της εταιρίας, που ενσωματώνει τολμηρό στυλ και κομψότητα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Η τολμηρή εμφάνιση του EV9 είναι εμπνευσμένη από τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της Kia. Οι σχεδιαστές της Kia δημιούργησαν έναν μοναδικό συνδυασμό «γλυπτών» σχημάτων και σίγουρης για να προσφέρουν ένα εντυπωσιακά σύγχρονο και διαφορετικό SUV.

«Το Kia EV9 ανοίγει νέους δρόμους, στοχεύοντας στον επαναπροσδιορισμό των προτύπων σχεδιασμού, συνδεσιμότητας, χρηστικότητας και περιβαλλοντικής ευθύνης», δήλωσε ο Karim Habib, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Kia Global Design Center. "Το Kia EV9 προσφέρει στους πελάτες μια εξαιρετικά υψηλής ποιότητας πρόταση και μια φρέσκια προοπτική EV στον τομέα των οικογενειακών SUV. Αυτή η νέα τυπολογία οχημάτων προσφέρει ενστικτώδεις εμπειρίες και εξαιρετική άνεση όχι μόνο για τον οδηγό, αλλά και για όλους τους επιβάτες, μέσω της καινοτόμου χρήσης του χώρου, της τεχνολογίας και του σχεδιασμού».

Εξωτερική σχεδίαση: ανοίγοντας νέους δρόμους για τα SUV του μέλλοντος

Με γνώμονα τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας «Opposites United», οι σχεδιαστές της Kia προσπαθούν να δημιουργήσουν οχήματα με ξεχωριστή εξωτερική εμφάνιση. Συγκεκριμένα, ο πυλώνας της ιδεολογίας «Bold for Nature», που εμπνέει τον συνδυασμό στοιχείων από τον φυσικό και υλικό κόσμο, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του εξωτερικού σχεδιασμού του EV9.

Το μπροστινό μέρος του EV9 διακατέχεται από απλές καθαρές γραμμές και επιφάνειες αμαξώματος, που αποπνέουν σιγουριά, διαύγεια και ηρεμία. Τονίζεται δε από το «Digital Pattern Lighting Grille» και τους εντυπωσιακούς κάθετους προβολείς καθώς τη χαρακτηριστική μάσκα «Digital Tiger Face» του EV9 η οποία προσδίδει μια πολύ φουτουριστική εμφάνιση και αίσθηση. Το Digital Tiger Face διαθέτει δύο ομάδες μικρών λαμπτήρων σε σχήμα κύβου δίπλα σε κάθε προβολέα. Τα φώτα ημέρας «Star Map LED» του EV9 δημιουργούν προσφέρουν ένα κινούμενο μοτίβο φωτισμού που θα υποδεικνύει το Digital Tiger Face της Kia για τα μελλοντικά μοντέλα EV της μάρκας. Σχηματισμένο από μια πολυγωνική σχεδιαστική γλώσσα, το πλευρικό προφίλ του EV9 προσφέρει εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση. Οι χωνευτές λαβές των θυρών και η κωνική πίσω γραμμή οροφής δίνουν μια αίσθηση ομαλής και αποτελεσματικής κίνησης.

Εσωτερική σχεδίαση: νέες μορφές χώρου και άνεσης

Κατά τη δημιουργία του εσωτερικού του EV9 οι σχεδιαστές της Kia και έδωσαν προτεραιότητα στο χώρο, την άνεση και την τεχνολογία για όλους τους επιβάτες, αναθεωρώντας το τι μπορεί να προσφέρει ένα οικογενειακό SUV.

Το μακρύ μεταξόνιο και η εντελώς επίπεδη αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών μοντέλων έχουν διευκολύνει τη δημιουργία αυξημένου χώρου για όλους τους επιβάτες ώστε να συνδέονται και να χαλαρώνουν με άνεση “lounge” και στις τρεις σειρές καθισμάτων. To Kia EV9 προσφέρεται σε εξαθέσια και επταθέσια διάταξη, με χαρακτηριστικά καθισμάτων που διασφαλίζουν ότι το EV9 προσφέρει τον ίδιο χώρο και άνεση για όλους τους επιβάτες χωρίς να εστιάζει όλη του την προσοχή μόνο στον οδηγό.

Οι επιβάτες που κάθονται στην πρώτη και στη δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορούν ταυτόχρονα να ξαπλώσουν τα καθίσματα τους για να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν όταν το EV9 φορτίζει. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να περιστραφούν εύκολα κατά 180 μοίρες, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να έχουν επαφή και να επικοινωνούν με αυτούς που κάθονται στην τρίτη σειρά. Τα καθίσματα της τρίτης σειράς προσφέρουν επίσης ποτηροθήκες και σημεία φόρτισης για φορητές συσκευές.

Η ευρύχωρη, ελαφριά και ευάερη καμπίνα του EV9 ενσωματώνει ένα κομψά απλό, αλλά κορυφαίας ποιότητας και εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη design. Το ανοιχτό και πανοραμικό ταμπλό εκτείνεται από το τιμόνι μέχρι το κέντρο του αυτοκινήτου ενώ οι δύο οθόνες αφής 12,3 ιντσών βελτιώνουν την ψηφιακή εμπειρία, προσφέροντας πολύ εύκολα τον έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος διασφαλίζοντας ότι τα φυσικά κουμπιά διατηρούνται στο ελάχιστο.

Η κεντρική κονσόλα είναι εξοπλισμένη με άφθονες επιλογές αποθηκευτικών χώρων, συμπεριλαμβανομένης μιας ευρύχωρης θήκης που βρίσκεται στη βάση της. Οι πόρτες της κεντρικής κονσόλας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσθέτουν επιπλέον στη συνολική φινέτσα του εσωτερικού χώρου.

Η εκτεταμένη οθόνη υψηλής ευκρίνειας ενσωματώνει την οθόνη πλοήγησης και τηλεματικής (AVNT) δημιουργώντας μια πλούσια και καθηλωτική εμπειρία και ενισχύουν την ικανότητα των επιβατών να αλληλεπιδρούν απρόσκοπτα με τον ψηφιακό κόσμο. Κάτω από την οθόνη AVNT, μια σειρά από κουμπιά αφής κρυφού τύπου παρέχει λειτουργία start/stop μαζί με AVNT και έλεγχο θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC).

Έρχεται η παγκόσμια πρεμιέρα

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Kia EV9 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Kia θα αποκαλύψει όλες τις πληροφορίες για τα μοντέλα της και θα επικοινωνήσει την παγκόσμια καμπάνια με το σλόγκαν: “Here to reshape the way we move”.