Γιατί το BYD Atto 3 είναι το πιο ολοκληρωμένο και συμφέρον ηλεκτρικό SUV της αγοράς;

Γιατί το BYD Atto 3 είναι το πιο ολοκληρωμένο και συμφέρον ηλεκτρικό SUV της αγοράς;

Δεν είναι μόνο η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, δεν είναι μόνο η πρακτικότητα, οι μεγάλοι χώροι και οι compact διαστάσεις, δεν είναι μόνο η υψηλή ποιότητα κατασκευής, δεν είναι μόνο η τεχνολογία, η αυξημένη αυτονομία και οι δυναμικές επιδόσεις που προσφέρει το πλήρως ηλεκτρικό BYD Atto 3. Είναι όλα αυτά μαζί με την ασυναγώνιστη τιμή των 26.525 ευρώ που διαμορφώνει το μοναδικό value for money του μοντέλου - που εκτός των άλλων είναι και ετοιμοπαράδοτο.

Ξεκινάμε με κάποιες συστάσεις για την BYD Auto, τη νεοφερμένη στη χώρα μας ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη κινεζική εταιρία που ασχολείται αποκλειστικά με πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα - και μάλιστα με ένα ολιστικό τρόπο. Έχει λοιπόν καταφέρει να αποκτήσει τη δική της τεχνογνωσία και να σημειώσει σημαντικές κατακτήσεις στην τεχνολογία των λεγόμενων «Οχημάτων Νέας Ενέργειας» με χαρακτηριστικά δείγματα την περίφημη μπαταρία «Blade», την εξειδικευμένη πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης «e-Platform 3.0» κ.ά. Και, για να μην ξεχνιόμαστε, η BYD είναι ο Νο1 σε πωλήσεις κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και plug-in hybrid παγκοσμίως! 

Έχοντας τώρα κατά νου το σοβαρό υπόβαθρο του κατασκευαστή περνάμε στο ίδιο το προϊόν: το προσθιοκίνητο SUV ATTO 3, το οποίο αξιοποιεί την προηγμένη πλατφόρμα e-Platform 3.0, στην οποία μόλις αναφερθήκαμε, και το οποίο με μήκος 4.455 mm, πλάτος 1.875 mm και μεταξόνιο 2.720 mm είναι σε θέση να προσφέρει πρωτόγνωρη ευρυχωρία και άνεση. Στο πλαίσιο αυτό τα πίσω καθίσματα είναι διαιρούμενα σε αναλογία 60:40, δίνοντας τη δυνατότητα αύξησης της χωρητικότητας του – ούτως ή άλλως μεγάλου - χώρου αποσκευών από τα 440 στα 1.338 λίτρα, με την πλήρη αναδίπλωσή τους.

Και αντιπροσωπεύει το design του BYD ATTO 3 το επόμενο βήμα εξέλιξης της σχεδιαστικής γλώσσας «Dragon Face» της BYD, η οποία αντλεί έμπνευση από παράδοση χιλιάδων ετών, με στοιχεία εμπνευσμένα από τους αρχαίους δράκους της κινεζικής μυθολογίας!

Κάτι που αντανακλάται όχι μόνο στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά και στο ιδιαίτερα πολυτελές εσωτερικό, όπου συναντάμε ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του BYD ATTO 3 - την περιστρεφόμενη οθόνη των 12,8 ιντσών (15,6 ιντσών στην έκδοση Design) με αναγνώριση φωνής, η οποία παρέχει πληθώρα ενσωματωμένων εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των Android Auto και Apple CarPlay, ενώ το ηχοσύστημα Dirac Performance Audio System με οκτώ ηχεία παράγει καθαρό ήχο υψηλής πιστότητας.

Πρωτοποριακό και ασφαλές: το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης

Το BYD ATTO 3 είναι εφοδιασμένο με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης «8 σε 1» - μια πατέντα της BYD - που ενσωματώνει τη Μονάδα Ελέγχου Οχήματος, το Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας, τη Μονάδα Κατανομής Ισχύος, τον Ηλεκτροκινητήρα, τη Μονάδα Ελέγχου του Κινητήρα και της Μετάδοσης, τη Διαχείριση DC-DC και τον Ενσωματωμένο Φορτιστή. Χάρη στην ολοκληρωμένη αυτή μονάδα, η απόδοση του συστήματος φτάνει το 89%. Παράλληλα, η αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης, που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του BYD ATTO 3, αυξάνει την απόδοση έως και 20% τον χειμώνα.

Όπως δε είναι φυσικό το BYD ATTO 3 αξιοποιεί την πρωτοποριακή Blade Battery, η οποία φέρνει μια πραγματική επανάσταση στον τομέα της ασφάλειας, καθώς μπορεί να ανταπεξέλθει στη σκληρότατη δοκιμασία της διάτρησης - Nail Penetration Test - χωρίς να αναφλεγεί! Κάτι που σχετίζεται με το γεγονός ότι η Blade Battery δεν χρησιμοποιεί κοβάλτιο, ενώ ως υλικό της καθόδου έχει επιλεγεί ο Φωσφορικός Σίδηρος Λιθίου (LFP), οπότε χαρακτηρίζεται από εγγενή εξαιρετική θερμική σταθερότητα.

Εφοδιασμένο με ισχυρό ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη 150kW/204PS - ο οποίος αποδίδει μέγιστη ροπή 310 Nm - το ATTO 3 δεν έχει πρόβλημα να προσφέρει δυναμικές επιδόσεις και να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,3 δευτερόλεπτα, συνεχίζοντας με άνεση μέχρι την τελική ταχύτητα των 160 χλμ./ώρα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 60,48 kWh, ενώ τρία προγράμματα λειτουργίας, Sport Mode, Normal Mode, Economy Mode, προσφέρουν προσαρμογή των λειτουργιών του οχήματος στις συνθήκες και τις προτιμήσεις του οδηγού. Έτσι, το BYD ATTO 3 εξασφαλίζει κορυφαία ηλεκτρική αυτονομία: 420 χιλιόμετρα σε μικτές συνθήκες, που μέσα στην πόλη μπορεί να φτάσει τα 565 χιλιόμετρα, με κατανάλωση μόλις 15,6kW/100 χλμ. (WLTP).

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το ATTO 3 διαθέτει δυνατότητα ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) - κάτι που σημαίνει ότι σε φορτιστή 150kW η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το 30% στο 80% της χωρητικότητάς της σε μόλις 29 λεπτά. Η ισχύς φόρτισης σε τριφασικό φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) τύπου wallbox είναι 11 kW. Σημειώστε τέλος ότι το ηλεκτρικό SUV της BYD είναι επίσης εξοπλισμένο με τεχνολογία V2L, που επιτρέπει την τροφοδοσία εξωτερικών συσκευών από την μπαταρία του αυτοκινήτου.

Όλα αυτά έρχονται να συνδυαστούν με τα δυναμικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζει η βελτιστοποιημένη ανάρτηση τύπου MacPherson εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, η οποία συνδυάζεται αρμονικά με τα αεριζόμενα δισκόφρενα εμπρός και τους συμπαγείς δίσκους πίσω, καταφέρνοντας να διαχειριστεί αποτελεσματικά το βάρος του αμαξώματος, προσφέροντας άνεση, ασφάλεια και σβέλτες μετακινήσεις εάν το επιλέξει ο οδηγός. Ενώ το μενού της ασφάλειας ολοκληρώνεται με ένα πλήρες πακέτο 20 προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) και φυσικά τους 7 αερόσακους, εξασφαλίζοντας με άνεση τα 5 αστέρια στις περίφημες δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP.

Μοναδική πρόταση

Πάνω στη βάση όσων περιγράψαμε η BYD αποφάσισε να διαμορφώσει και να διαθέσει στην ελληνική αγορά το ATTO 3 σε δύο εκδόσεις: τη βασική «Comfort» και την κορυφαία «Design».

Σημειώστε ότι στον υπερπλήρη εξοπλισμό της έκδοσης Comfort περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στοιχεία όπως το μεταλλικό χρώμα, η μεγάλη ανοιγόμενη ηλιοροφή, τα LED φώτα εμπρός και πίσω, οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, οι επενδύσεις καθισμάτων από δέρμα Vegan, η ηλεκτρική ρύθμιση εμπρός καθισμάτων, ο πίνακας οργάνων 5’’ TFT fullLCD και η περιστρεφόμενη οθόνη αφής/infotainment 12,8’’, το σύστημα πλοήγησης, η περιφερειακή επόπτευση χώρου με κάμερες 360°, η αντλία θερμότητας, οι αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός - πίσω, το Adaptive Cruise Control, το Blind Spot Detection κ.ά.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να κάνει την κίνηση ο υποψήφιος αγοραστής και να αποκτήσει ένα ηλεκτρικό SUV της BYD, καθώς όχι μόνο μπορεί να επωφεληθεί άμεσα από την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» αλλά και γιατί το όφελος που θα έχει μεγιστοποιείται από την επιπλέον ειδική προσφορά των 3.000 ευρώ «Euro 2024 Electric Bonus» της αντιπροσωπείας, για αυτοκίνητα που θα παραγγελθούν έως τις 31 Ιουλίου 2024. Βλέπετε, αν συνυπολογιστεί η κρατική επιδότηση και η προωθητική ενέργεια, το συνολικό όφελος για τον πελάτη φθάνει τα 12.000 ευρώ. Έτσι, φτάνοντας στο ταμείο ανακαλύπτουμε ένα εξαιρετικά σημαντικό προσόν του ATTO 3, την ασυναγώνιστη τιμή των 26.525 ευρώ! Και σα να μην έφτανε αυτό, το BYD ATTO 3 είναι επίσης και ετοιμοπαράδοτο - και μάλιστα με δωρεάν service για τα πρώτα 3 χρόνια.

Όλα αυτά υπό τη σκέπη της στάνταρ & πλήρους εργοστασιακής εγγύησης διάρκειας 6 ετών/150.000 χλμ. για το όχημα και των ακόμα μεγαλύτερων εγγυήσεων που καλύπτουν το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, δηλαδή την εγγύηση 8 ετών/200.000 χλμ. για την μπαταρία, καθώς και την εγγύηση 8 ετών/150.000 χλμ. για τον ηλεκτροκινητήρα - στοιχεία που δείχνουν την εμπιστοσύνη που έχει η BYD στα προϊόντα της και μας προϊδεάζουν για πολύ καλά νέα στον τομέα της αξιοπιστίας.

Δείτε περισσότερα για το BYD ATTO 3 κάνοντας κλικ εδώ

Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο της BYD

Δείτε εδώ τον αναλυτικό εξοπλισμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ATTO 3