Ford Explorer: το νέο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Ford

Ford Explorer: το νέο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Ford

Η Ford αποκάλυψε χθες στο πλαίσιο μιας διεθνούς διαδικτυακής παρουσίασης το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Explorer – ένα μοντέρνο ηλεκτρικό SUV που συνδυάζει τη γερμανική μηχανολογική προσέγγιση με το αμερικανικό στυλ.

«Το Explorer είναι ο πρωτοπόρος μιας νέας γενιάς συναρπαστικών ηλεκτρικών οχημάτων Ford. Συνδεδεμένο άρρηκτα με τις αμερικανικές μας ρίζες, αλλά με παραγωγή στην Κολωνία για τους Ευρωπαίους πελάτες μας, είναι έτοιμο για μεγάλα ταξίδια περιπέτειας και πλήρως εξοπλισμένο με όλα όσα χρειάζονται για τις καθημερινές μετακινήσεις τους», δηλώνει ο Martin Sander, general manager, Ford Model e, Europe για το ολοκαίνουργιο Ford Explorer που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων για τη Ford.

Το νέο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Ford με το εμβληματικό όνομα Explorer ανοίγει το δρόμο για μία νέα σειρά «τολμηρών» ηλεκτρικών οχημάτων που θα είναι μεν άρρηκτα συνδεδεμένα με τις αμερικανικές ρίζες της Ford, αλλά θα έχουν σχεδιαστεί για την Ευρώπη. Το Explorer είναι το πρώτο μιας σειράς νέων ηλεκτρικών οχημάτων από τη Ford και οδηγεί τον πλήρη επαναπροσδιορισμό της μάρκας στην Ευρώπη.

Η μοντέρνα έως φουτουριστική εξωτερική σχεδίαση συνδυάζεται, σύμφωνα με τη μαμά εταιρία, με ένα υπερσύγχρονο εσωτερικό με υλικά και χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, όπως σπορ καθίσματα και μια εξελιγμένη μπάρα ήχου, η οποία συναντάται συνήθως σε concept cars και όχι σε οικογενειακά οχήματα. 

Το μεσαίου μεγέθους SUV μπορεί να μεταφέρει μέχρι πέντε άτομα σε δύο σειρές καθισμάτων και είναι πλήρως εξοπλισμένο για οικογενειακά ταξίδια «περιπέτειας». Διαθέτει χώρο αποσκευών περίπου 470 λίτρων (με hands-free πρόσβαση) στην πενταθέσια διάταξη, ενώ στο εσωτερικό του η κονσόλα - με χωρητικότητα 17 λίτρων -ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό μπορεί να χωρέσει ένα laptop 15 ιντσών. 

Το νέο Explorer προσφέρει επίσης μια ενδιαφέρουσα ψηφιακή εμπειρία με ένα ολοκληρωμένο σύστημα infotainment, οθόνη 15 ιντσών, ασύρματη ενσωμάτωση εφαρμογών και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Ο στάνταρ εξοπλισμός που αναβαθμίζει την άνεση περιλαμβάνει θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα και τιμόνι, κάθισμα οδηγού με λειτουργία μασάζ και έλεγχο κλιματισμού που επιτρέπει στον οδηγό και τον συνοδηγό να επιλέγουν τη δική τους θερμοκρασία. Η πρόσβαση στο εσωτερικό του ηλεκτρικού crossover είναι απλή υπόθεση με το στάνταρ σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί (keyless entry) και την διαθέσιμη hands-free πόρτα του χώρου αποσκευών. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι του οχήματος μπορούν να έχουν πρόσβαση στο χώρο αποσκευών όταν κρατούν στα χέρια του σπορ εξοπλισμό, περνώντας απλά το πόδι τους κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνουν, για πρώτη φορά σε μοντέλο της Ford στην Ευρώπη, το Assisted Lane Change για ομαλή και ασφαλή αλλαγή λωρίδας με το πάτημα του μοχλού των φλας, καθώς και το Clear Exit Assist που προειδοποιεί για ποδηλάτες που πλησιάζουν πριν ανοίξουν οι πόρτες στα πολυσύχναστα κέντρα των πόλεων.

Όλα αυτά συνδυάζονται με δυνατότητα ταχείας φόρτισης από 10 - 80% σε μόλις 25 λεπτά και πρόσβαση, έως το επόμενο έτος, σε 500.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Θέλοντας, τέλος, να καταδείξει τις δυνατότητες του Explorer, η Ford συνεργάστηκε με την νεαρή influencer και λάτρη των ταξιδιών περιπέτειας Lexie Alford - γνωστή σε εκατομμύρια άτομα ως Lexie Limitless - για μια παγκόσμια αποστολή με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Explorer, έχοντας ως πηγή έμπνευσης την πρώτη γυναίκα εξερευνήτρια, Aloha Wanderwell, η οποία κατέγραψε ρεκόρ πριν από 100 χρόνια κάνοντας το γύρο του κόσμου με ένα Model T υπό τη χορηγία της Ford. Η Lexie Alford είναι ο νεότερος σε ηλικία άνθρωπο που έχει επισκεφθεί όλες τις χώρες του κόσμου και θα ηγηθεί μιας νέας αποστολής ανά τον κόσμο που θα ξεκινήσει μέσα στη χρονιά. 

Διαθέσιμο σε «πισωκίνητες» (με κίνηση στους πίσω τροχούς και τετρακίνητες εκδόσεις, το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Explorer βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ηλεκτρικής επέλασης της Ford και είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα ευρείας παραγωγής της εταιρείας που σχεδιάστηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος κατασκευάζεται στο νέο κέντρο ηλεκτρικών οχημάτων της Ford στην Κολωνία της Γερμανίας. Η Ford έχει δεσμευτεί να προσφέρει στην Ευρώπη μία αμιγώς ηλεκτρική γκάμα επιβατικών οχημάτων μέχρι το 2030. 

Το νέο Ford θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις υψηλών προδιαγραφών – Explorer και Explorer Premium – και θα μπορεί να παραγγελθεί από τα τέλη της χρονιάς, με αναμενόμενη τιμή κάτω από 45.000 ευρώ. Οι κρατήσεις είναι πλέον ανοιχτές στις επίσημες ιστοσελίδες της Ford σε όλη την Ευρώπη.

Στο μεταξύ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να βιώσουν εικονικά test drive με το ηλεκτρικό Explorer μέσω των σταθερών ή κινητών ηλεκτρονικών τους συσκευών σε μια ποικιλία ατρόμητων συνθηκών οδήγησης.