Xpeng Motors: Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ «το αντίπαλον δέος» της Tesla με στόχο τα 2 δισ. δολάρια

Xpeng Motors: Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ «το αντίπαλον δέος» της Tesla με στόχο τα 2 δισ. δολάρια

Η κινεζική ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία Xpeng Motors η οποία είναι εισηγμένη και στη Wall Street, πήρε το πράσινο φως για να πραγματοποιήσει την εισαγωγή της και στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να συγκεντρώσει ακόμα και 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κεφαλαιαγορά του Χονγκ Κονγκ έδωσε στην Xpeng την συγκαταθέση της, σε μια «ασυνήθιστη» κίνηση σύμφωνα με το CNBC. Οι κινεζικές εταιρείες όπως η Alibaba και η JD.com έχουν εισαχθεί δευτερευόντως στο Χονγκ Κονγκ. Από την άλλη η Xpeng θα υπόκειται στους κανόνες και την εποπτεία τόσο των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ όσο και του Χονγκ Κονγκ, κάτι που δεν συμβαίνει με μια δευτερεύουσα εισαγωγή.

Η Xpeng ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 5.686 αυτοκίνητα τον Μάιο - αύξηση 483% σε ετήσια βάση και αύξηση 10% από τον προηγούμενο μήνα, με ταχύτερο ρυθμό από αυτόν που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο. Η εταιρεία στοχεύει να παραδώσει μεταξύ 15.500 και 16.000 μονάδων το δεύτερο τρίμηνο. Τον Απρίλιο, η Xpeng παρουσίασε το P5, το τρίτο μοντέλο παραγωγής του και το δεύτερο sedan μετά το P7.

Η Xpeng είναι μία κινεζική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2015 με έδρα την πόλη Γκουανγκζου, ενώ γραφεία συντηρούνται στο Πεκίνο, τη Σαγκάη αλλά και την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έχοντας βασικό επενδυτή την Xiaomi, τη γνωστή εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων.