Το πάθος του Φέντερερ «νικά» το ταλαιπωρημένο κορμί του

Το πάθος του Φέντερερ «νικά» το ταλαιπωρημένο κορμί του

Τα «πληγωμένα» γόνατά του έφτασαν κοντά στο να... «κολλήσουν» ακόμη και τον εγωισμό του. Ομως, η επιθυμία του Ρότζερ Φέντερερ να επιστρέψει δυνατός στο κορτ αποδείχθηκε και πάλι μεγαλύτερη και από την ηλικία του και από το καταπονημένο σώμα του. Ο 39χρονος τενίστας έχει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς από το Open Αυστραλίας του 2020. Η 12μηνη αποχή τού έφερε στο μυαλό σκέψεις αποχώρησης, κάτι, πάντως, που ξέχασε γρήγορα.

Ο επί χρόνια υπεύθυνος φυσικής κατάστασης του Ελβετού, Πιέρ Παγκανίνι, αποκάλυψε πως η ιδέα της απόσυρσης εξετάστηκε, έστω και φευγαλέα, από τον «βασιλιά». Ο Παγκανίνι επισήμανε πως «όταν υποχρεώνεσαι σε μία σοβαρή επέμβαση κοντά στα 40, είναι αδύνατον να μην σκεφτείς και το σενάριο να τα παρατήσεις... Ο Ρότζερ το σκέφτηκε, αλλά όταν βγήκε από το χειρουργείο ήταν βέβαιος πως θα αγωνιστεί και πάλι». 

Ο Φέντερερ θα κάνει το πολυ-αναμενόμενο comeback του σε δύο εβδομάδες στο τουρνουά ATP στη Ντόχα και ο γυμναστής του εξήγησε ότι «επιλέξαμε μία διαδρομή που απαιτούσε πολλούς μήνες αποθεραπείας. Ομως ο Ρότζερ διατηρεί μέσα του ένα ασίγαστο πάθος, το οποίο ακόμη και σήμερα με κάνει να απορώ πώς αντέχει ακόμη». Ο Παγκανίνι παραδέχθηκε ότι «η εξέλιξη της επούλωσης στο γόνατο αποδείχθηκε πολύ αργή, όμως το πάθος του για το τένις τού χάριζε κάθε μέρα ελπίδα».

Πρόσθεσε πως «έχει μάθει να αγωνίζεται μόνο όταν ξέρει ότι μπορεί να παίξει καλά και να είναι ανταγωνιστικός. Γνωρίζει πώς να προστατεύει τον εαυτό του. Οι μύες του ανταποκρίθηκαν αυτή τη φορά με πιο αργό ρυθμό από την παύση που είχαμε και το 2016, μετά το Wimbledon, γιατί ο χρόνος αποχής ήταν μεγαλύτερος». Αν και θύμισε πως «ο Φέντερερ έχει παίξει σε 1.500 αγώνες και είναι προφανώς πιεσμένος, αφού δυσκολευόταν αρχικά να κάνει ασκήσεις αποκατάστασης που κάνει ένας 70χρονος», τόνισε ότι «το πάθος του για το άθλημα είναι το “καύσιμο” για όλους όσοι είμαστε δίπλα του».