Το κινεζικό «λουκέτο» από τη Suning προκαλεί ανησυχία στην Ιντερ...

Το κινεζικό «λουκέτο» από τη Suning προκαλεί ανησυχία στην Ιντερ...

Ο ήχος των ειδοποιήσεων στα κινητά τηλέφωνα παραγόντων της Ιντερ για κάποια μαντάτα από Κίνα μεριά ακούστηκε σαν... «καμπανάκι» κινδύνου και στο Μιλάνο. Ο κινεζικός επιχειρηματικός όμιλος Suning Holdings Group, στον οποίο ανήκει η ιταλική ομάδα και πρωτοπόρος της φετινής Serie A, ανακοίνωσε ότι παύει κάθε αγωνιστική και οργανωτική λειτουργία της Τζιανγκσού, μερικούς μήνες μετά την κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος από τον κινεζικό σύλλογο...

Η απόφαση θα έχει άμεση επίδραση και στην ομάδα γυναικών (πρωταθλήτριας του 2019) αλλά και στις ακαδημίες της Τζιανγκσού. Η Suning επιβεβαιώνει πως όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες στις οποίες εμπλέκεται διοικητικά στην ασιατική χώρα θα σταματήσουν να λειτουργούν άμεσα. Η εταιρία φέρεται να επιθυμεί την «απόσχιση» από τις αθλητικές δραστηριότητές της και σκοπεύει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στις επιχειρήσεις λιανικής, λόγω οικονομικών δυσκολιών εν μέσω πανδημίας.

Στελέχη της Τζιανγκσού ανέφεραν την έκπληξή τους αλλά, παράλληλα, και την αισιοδοξία τους για συνεργασία με νέους επενδυτές, ώστε να μην μπει οριστικό «λουκέτο» στον σύλλογο. Ο ιδιοκτήτης της Suning, Ζανγκ Γκιντόνγκ, είχε αφήσει να εννοηθεί από τον περασμένο μήνα ότι η εταιρία του να απομακρυνθεί από τα ποδοσφαιρικά κοινά, τουλάχιστον στην Κίνα. Η διαφαινόμενη «κατάρρευση» της πρωταθλήτριας Κίνας προκαλεί εύλογα ανησυχία και στο Μιλάνο.

Η Ιντερ ανήκει στον κινεζικό όμιλο από το 2016, ωστόσο το δίκτυο BBC ανέφερε – επικαλούμενο πηγή μέσα από την εταιρία – πως η απόφαση δεν θα έχει πιθανότατα αντίκτυπο στους «νερατζούρι». Η Suning, βεβαίως, βρίσκεται από τις αρχές του 2021 σε συζητήσεις με την BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου, για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Παρά τη φερόμενη μεγάλη οικονομική διαφορά των δύο πλευρών, οι συνομιλίες συνεχίζονται.  Η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» έγραψε πως αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για προσφορά της BC Partners ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία η Suning θεωρεί χαμηλή.