Το Champions League δίνει στη Βόλφσμπουργκ περισσότερα χρήματα από τη Volkswagen!

Το Champions League δίνει στη Βόλφσμπουργκ περισσότερα χρήματα από τη Volkswagen!

Στη Γερμανία θεωρούν πως αν υπάρχει μια ομάδα που είναι η μεγάλη νικήτρια της «Corona-Krise», της κρίσης του κορονοϊού δηλαδή, αυτή είναι η Βόλφσμπουργκ. Βέβαια, τον περασμένο Οκτώβριο όταν έχασε με 2-1 από την ΑΕΚ και έμεινε εκτός Europa League ούτε το πίστευαν, αλλά ούτε και μπορούσαν να προβλέψουν τί θα συνέβαινε στην συνέχεια. Τώρα, βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στο Champions League της επόμενης σεζόν – κι αυτό σημαίνει ένα πράγμα: περισσότερα λεφτά.

Τρίτη στη βαθμολογία της Bundesliga με 11 βαθμούς διαφορά από την 5η θέση, την πρώτη εκτός Champions League, φιλοξενείται από την 4η Αϊνραχτ Φρανκφούρτης το Σάββατο και με άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα θα νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια, σαφώς πιο πλούσια και έτοιμη να κουνήσει... σεντόνι για πρώτη φορά από το 2015.

Η Βόλφσμπουργκ εξασφαλίζοντας την παρουσία της στο Champions League θα πάρει παραπάνω χρήματα από τη Volkswagen, της οποίας ουσιαστικά είναι θυγατρική. Η συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο πλευρές το 2011 προβλέπει πως η αυτοκινητοβιομηχανία θα αυξήσει το μπάτζετ που προσφέρει στο ποδοσφαιρικό κλαμπ. Με δεδομένο πως μεγαλώνει και η προβολή της λόγω των διεθνών αγώνων, τα έξτρα χρήματα μπορούν να δικαιολογηθούν και στο Financial Fair Play της UEFA, είτε το... παλιό, είτε το καινούριο που έρχεται.

Η VW επί του παρόντος δίνει στη Βόλφσμπουργκ 75 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και πριν την πανδημία, η συνεργασία τους προέβλεπε αύξηση 15% σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Οπότε την επόμενη σεζόν, η Βόλφσμπουργκ θα έχει 11,25 εκατομμύρια παραπάνω. Παράλληλα, μπορεί να υπολογίζει και σε περίπου 40 εκατομμύρια από τα μπόνους της UEFA.

Aυτά τα 50 εκατομμύρια ευρώ ήδη σκέφτονται πού θα τα επενδύσουν οι παράγοντες του συλλόγου: στη διατήρηση του προπονητή Ολιβερ Γκλάσνερ, τον οποίο θέλει η μισή Bundesliga και όχι μόνο. Στην ανανέωση των συμβολαίων βασικών παικτών που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πλουσιότερων ομάδων, όπως ο αμυντικός Μαξάνς Λακρουά και ο μέσος Ρίντλε Μπάκου. Σε μεταγραφές, με «ταβάνι» μια καλή των 15 εκατομμυρίων και άλλες με μικρότερα ποσά.

Διότι η Βόλφσμπουργκ έχει και κάπως γεμάτο τον... κουμπαρά της από τα προηγούμενα χρόνια έχοντας μειώσει τη μισθολογική της μάζα κατά 30% σε βαθμό που να μην θεωρεί θηλιά στο λαιμό την απώλεια των περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ του τελευταίου έτους. Ετσι, δεν αναγκάστηκε να σταματήσει να πληρώνει τους παίκτες που έχει τώρα στο ρόστερ της ή να τους ρίξει κατά πολύ τις απολαβές. Επιπλέον, η νέα εισροή χρημάτων θα της επιτρέψει να βελτιώσει και τις εγκαταστάσεις της, με τις εργασίες να υπολογίζονται από δύο ως πέντε εκατομμύρια.