«Οι επαφές Ιντερ – BC Partners συνεχίζονται»

«Οι επαφές Ιντερ – BC Partners συνεχίζονται»

Διαπραγματεύσεις στην σιωπή, έτσι συμβαίνει συνήθως με τα μεγάλα deal κι αυτό που ενδεχομένως να συνάψουν η κινέζικη Suning με τη BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου είναι σημαντική υπόθεση για τα δεδομένα όχι μόνο του ιταλικού, αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η ποδοσφαιρική βιομηχανία παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η BC Partners έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: στο τέλος του επόμενου μήνα η Ιντερ θα πρέπει να ζητήσει αδειοδότηση από την UEFA για να λάβει μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2020-21. Και ναι μεν δεν εφαρμόζεται κατά γράμμα το Financial Fair Play αυτή την σεζόν, αλλά οι κανονισμοί δεν έχουν πάψει να λειτουργούν.

Ετσι, παρά τη... διαρροή περί αρνητικής απάντησης και διακοπής των συζητήσεων των δύο πλευρών και του ενδιαφέροντος άλλων επενδυτών, προτού ακόμη καταθέσει επίσημη δεσμευτική προσφορά η BC Partners, η ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport αποκάλυψε πως οι δίαυλοι επικοινωνίας παραμένουν ανοιχτοί. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν 200 εκατομμύρια ευρώ διαφορά ανάμεσα στα όσα ζητάει η Suning και σ' αυτά που προσφέρει το επενδυτικό fund και είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της υπόθεσης, αλλά ο χρόνος πιέζει.

Μέχρι το τέλος της σεζόν, η Ιντερ πρέπει να προλάβει κάποιες διορίες. Η πρώτη είναι αυτή της αδειοδότησης και οι «νερατζούρι» πρέπει να βρουν δέκα εκατομμύρια ευρώ να δώσουν στη Ρεάλ Μαδρίτης για τη μεταγραφή του δεξιού μπακ Ασράφ Χακίμι. Παράλληλα, η διοίκηση καλείται να πληρώσει και στους παίκτες της αυτά που χρωστάει, αν και έχει συμφωνία μαζί τους να καταβάλλει τα οφειλόμενα ως τον Μάιο. Ωστόσο, αν η κατάσταση γίνει χειρότερη τότε σίγουρα θα επηρεαστούν και τα αποδυτήρια και τότε η πίεση τόσο από το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό και κυρίως τους οπαδούς θ' αυξηθεί.

Πριν μερικές μέρες οι Financial Times ανέφεραν πως η Ιντερ θέλει 200 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της. Η Corriere dello Sport αναφέρει πως το πόσο μάλλον είναι μεγαλύτερο και η πίεση για ρευστότητα ίσως οδηγήσει τις δύο πλευρές σε μια διαφορετική λύση: να διατηρήσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών η Suning ελπίζοντας στην κατάκτηση του τίτλου ώστε να το... πανηγυρίσει και μετά να το δώσει κι αυτό.