Ο Ζλάταν στον λαβύρινθο του «κακού παιδιού»

Ο Ζλάταν στον λαβύρινθο του «κακού παιδιού»

Υπήρχε μια εποχή που ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν φίλοι με τον Ρομέλου Λουκάκου. Ο Σουηδός βοηθούσε το νεαρό Βέλγο να βελτιωθεί. Στο μικρό χρονικό διάστημα που ήταν συμπαίκτες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έβαζαν στοιχήματα στις προπονήσεις για το ποιος θα ολοκληρώσει περισσότερα κόλπα με τη μπάλα. Τους ένωνε και από πριν μια σχέση που δημιουργήθηκε έπειτα από την επιμονή του ατζέντη τους, Μίνο Ραϊόλα. Ο σούπερσταρ «Ιμπρα» έδινε συμβουλές στο... μικρό τότε «Big Rom», αλλά και στον άλλο πελάτη του μάνατζερ, Πολ Πογκμπά.

Η αψιμαχία τους το βράδυ της Τρίτης καθώς η Μίλαν του Ιμπραΐμοβιτς έχασε με 2-1 από την Ιντερ του Λουκάκου και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Κυπέλλου Ιταλίας ήταν ακόμη ένα περιστατικό όπου ο Σουηδός χάθηκε στον λαβύρινθο της φήμης του «κακού παιδιού». Αυτή τη φορά, όμως, ξέφυγε ακόμη και από το ποδοσφαιρικό φολκλόρ ή και τις ατάκες «έτσι είναι ο Ζλάταν» που «μεγάλωσε στο δύσκολο Ρόζενγκαρντ (σ.σ. η περιοχή στο Μάλμε που θεωρείται γκέτο) και γι' αυτό χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα».

«Πήγαινε να κάνεις τα βουντού σου», είπε στον Λουκάκου. Η αναφορά, μας ταξιδεύει πίσω στο 2017 όταν ο Λουκάκου έφυγε από την Εβερτον. Σύμφωνα με το μεγαλομέτοχο του συλλόγου, Φαρχάντ Μοσίρι, ήταν μια τελετή βουντού που είχε αποκαλύψει στη μητέρα του Βέλγου στράικερ, Αντολφίν, πως ο γιος της θα έπρεπε ν' αφήσει την ομάδα. Η Αντολφίν έχει καταγωγή από το Κογκό και η τελετή βουντού, είπε ο Μοσίρι, έγινε κατά την διάρκεια ταξιδιού της στην Αφρική.

Ο Μοσίρι υποβάθμισε τη γυναίκα και την πίστη της απλά για να μην παραδεχθεί πως η ομάδα του δεν μπορούσε να κρατήσει έναν από τους κορυφαίους στράικερ στην Ευρώπη. Ο Λουκάκου πήγε για 75 εκατομμύρια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και για άλλα τόσα στην Ιντερ. Παίρνει περί τα δέκα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Ο Μοσίρι δεν σκέφτηκε πως ήταν η φιλοδοξία του Λουκάκου που τον ώθησε να φύγει από το «Γκούντισον Παρκ»; Κι όμως αυτό το περιστατικό επέλεξε ο «Ιμπρα» για να επιτεθεί. Στην Ιταλία, βάζοντάς στο κατάλληλο πλαίσιό του, το χαρακτήρισαν ρατσιστικό.

«Στον κόσμο του Ζλάταν δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό. Είμαστε όλοι το ίδιο είδος, όλοι ίσοι. Είμαστε όλοι παίκτες, κάποιοι καλύτεροι από τους άλλους», έγραψε στα social media προσπαθώντας να δικαιολογηθεί. Ζήτησε συγγνώμη κιόλας για την συμπεριφορά του που οδήγησε στην αποβολή του στην διάρκεια του αγώνα, αποκάλυψε ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι. «Στα αποδυτήρια μετά το ματς απολογήθηκε μπροστά σε όλους, σαν ο πρωταθλητής που είναι».

Στο παρελθόν, ο Ιμπραΐμοβιτς έχει επιτεθεί βίαια σε συμπαίκτες και αντιπάλους. Εχει απειλήσει προπονητές, παράγοντες και άλλους ποδοσφαιριστές. Ενας από τους πρώην συμπαίκτες του στη Γιουνάιτεντ, ο Μάρκος Ρόχο, ανακουφίστηκε όταν ο προπονητής τους Ζοσέ Μουρίνιο μπήκε στη μέση και τους χώρισε. Ο Αργεντινός ήταν σίγουρος πως ο Ζλάταν, μαύρη ζώνη στο ταε κβον ντο, θα τον έκανε κομμάτια.

Στη Μίλαν, η μάτσο και αλαζονική συμπεριφορά του «Ιμπρα» έχει προκαλέσει προβλήματα από την περασμένη σεζόν που υπέγραψε με την ομάδα πριν το στοπ λόγω κορονοϊού. Ολα, όμως, ξεχνιούνται όταν σκοράρει. Οι υπεύθυνοι της ομάδας παραδέχονται πως η νοοτροπία του έχει αλλάξει τον σύλλογο προς το καλύτερο. Κανείς πια δεν τα παρατά κι όλοι είναι πολεμιστές. Θεωρούν πως το επεισόδιο «Ιμπρα» - Λουκάκου έχει τελείωσει. Διαρρέουν πως δεν προβλέπεται τιμωρία ή κάποιο πρόστιμο. Οι «ροσονέρι» για πρώτη φορά εδώ και μια 10ετία μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα Ιταλίας. Εχουν ανάγκη τον 39χρονο Σουηδό με τον οποίο σύντομα αναμένεται να διαπραγματευθούν την επέκταση της συνεργασίας τους.

Ο Ιμπραϊμοβιτς παραπονέθηκε μετά την πρόσφατη ήττα με 3-0 από την Αταλάντα πως νιώθει μόνος του. Τα έβαλε εμμέσως με τους συμπαίκτες του. Σ' εκείνο το ματς επίσης λογομάχησε με αντίπαλό του. Είπε στον Κολομβιανό φορ Ντουβάν Σαπάτα «έχω βάλει περισσότερα γκολ στην καριέρα μου από ότι έχεις παίξει εσύ παιχνίδια». Αύριο, η υπόθεση με τον Λουκάκου θα πάει στον αθλητικό δικαστή. Μια πιθανή τιμωρία που θα ξεπερνά το ένα παιχνίδι μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στην προσπάθεια των «ροσονέρι» να σηκώσουν το τρόπαιο, γιατί ο Ζλάταν παλεύει να διατηρήσει τη φήμη του bad boy.