Ο διαφορετικός Πολ Πογκμπά και η Γιουνάιτεντ που έχει να πάρει μια απόφαση

Ο διαφορετικός Πολ Πογκμπά και η Γιουνάιτεντ που έχει να πάρει μια απόφαση

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται απόψε την Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» (19:00) και έχει κάθε λόγο να νιώθει πως είναι η καλύτερη ομάδα. Πρώτη στην Premier League και ανώτερη στην πρόσφατη αναμέτρηση πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων στο «Ανφιλντ», παρά το τελικό 0-0. Το μυστικό; Εχει τον Πολ Πογκμπά σε εξαιρετική φόρμα. Ο Γάλλος μέσος της δίνει το κάτι... παραπάνω αυτή την στιγμή.

Αυτό που έλπιζε να πάρει ο ατζέντης του Μίνο Ραϊόλα. Στις 4 Δεκεμβρίου σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Tuttosport ανακοίνωσε πως η καριέρα του πελάτη του στο «Θέατρο των Ονείρων» είχε τελειώσει. «Καλύτερα να τον πουλήσουν το καλοκαίρι παρά να τον χάσουν τζάμπα», είπε. Ο 27χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Την προηγούμενη φορά που ο Ραϊόλα έκανε κάτι παρόμοιο με πελάτη του και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ρομέλου Λουκάκου πήρε μεταγραφή για συνολικά 75 εκατομμύρια ευρώ στην Ιντερ.

Η διοίκηση δεν περίμενε την ατάκα του Ραϊόλα για να κινηθεί. Ηδη από το Νοέμβριο είχε αρχίσει και πρότεινε τον ποδοσφαιριστή σε άλλους συλλόγους. Ζητούσε 70 με 80 εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη που αγόρασε το καλοκαίρι του 2016 με 105 εκατομμύρια, ενώ άλλα 15 πήρε ο Ραϊόλα ως προμήθεια για το deal. Τότε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του αθλήματος. Η ποδοσφαιρική βιομηχανία, όμως, όπως και η Γιουνάιτεντ είχε χάσει την πίστη της στον Πογκμπά και στην ικανότητά του να κάνει την διαφορά, ιδίως όταν η αμοιβή του φτάνει στα 12 εκατομμύρια «καθαρά» τον χρόνο.

Οι μόνοι που πίστεψαν σ' αυτόν ήταν ο... ίδιος, οι συμπαίκτες του και ο προπονητής Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ. Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, ο Πογκμπά χάρισε δύο νίκες στην ομάδα του σκοράροντας τα καθοριστικά γκολ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με την Μπέρνλι (1-0) και τη Φούλαμ (2-1). Εξι βαθμοί που στο τέλος της σεζόν μπορούν να δώσουν το πρώτο πρωτάθλημα από το 2013, την τελευταία χρονιά του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Ο Πογκμπά αποστασιοποιήθηκε από τον Ραϊόλα και υγιής πλέον – κάτι που δεν ήταν για σχεδόν έναν χρόνο – έχει ανεβάσει την απόδοσή του. Ο Νορβηγός τεχνικός θεωρεί πως τώρα ο Πογκμπά είναι στην καλύτερη κατάστασή του από τότε που πήγε στη Γιουνάιτεντ. Επιπλέον, είναι εντυπωσιασμένος με την ικανότητά του να ηγηθεί στα αποδυτήρια και να γίνει το παράδειγμα για τους συμπαίκτες του. Αυτός είναι ένας άλλος Πογκμπά μακριά από την προβληματική συμπεριφορά του παρελθόντος, των διαφωνιών με τον πρώην προπονητή Ζοσέ Μουρίνιο ή την διοίκηση. Η Γιουνάιτεντ μ' αυτόν τον Πογκμπά γίνεται... άλλη ομάδα κι αν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο τότε το καλοκαίρι αντί να τον πουλήσει να του προτείνει επέκταση συμβολαίου!