Ο Νουρμαγκομέντοφ χαριτολογεί(;) ότι θέλει να παίξει ποδόσφαιρο

Ο Νουρμαγκομέντοφ χαριτολογεί(;) ότι θέλει να παίξει ποδόσφαιρο

Το άθλημά του βασίζεται στο ένστικτο, στη δύναμη και παίζεται σε ένα «οκτάγωνο» ρινγκ. Ο Χαμπίμ Νουρμαγκομέντοφ, ωστόσο, δεν ακούει «σειρήνες» και προκλήσεις να επιστρέψει σε αυτό και η λογική του παραμένει «τετράγωνη». Ο Ρώσος σταρ των μικτών πολεμικών τεχνών αποσύρθηκε με το εντυπωσιακό ρεκόρ 29 νικών σε ισάριθμες νίκες και δεν έχει διάθεση να ρισκάρει να το «χαλάσει». 

Το δέλεαρ ενός ακόμη θριάμβου ή μερικών εκατομμυρίων στον λογαριασμό του δεν φαίνεται να τον συγκινεί, καθώς μόνο το 2019-2020 κέρδισε 16,5 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, με ανάρτηση του στα social media ξεκαθάρισε ότι δεν επιστρέφει στο UFC, με ένα βίντεο στο οποίο παίζει ποδόσφαιρο και γράφει: «Προετοιμάζομαι για το ντεμπούτο μου. Είμαι ελεύθερος και έτοιμος για προτάσεις!». 

Όσοι τον γνωρίζουν τονίζουν πως το ανέφερε χαριτολογώντας, ώστε να δηλώσει μία και καλή ότι δεν θα γυρίσει στο ρινγκ. Ο Τύπος της Ρωσίας, όμως, προτίμησε να αφήσει ένα «παράθυρο», καθώς ο 32χρονος Νουρμαγκομεντοφ είναι φανατικός οπαδός του ποδοσφαίρου και παλαιότερα είχε παίξει σε αγώνα επίδειξης του παλαίμαχου σταρ των Μίλαν και Ρεάλ, Κλάρενς Σέεντορφ

Κάποιοι, επίσης, δεν αποκλείουν όλη η αναφορά να είναι ένα ακόμη διαφημιστικό τρικ. Κάτι αντίστοιχο θεωρούν ακόμη και την επιδίωξη του θρύλου του στίβου, Γιουσέιν Μπολτ, να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο μετά την αποχώρησή του από τα ταρτάν.

Ο Τζαμαϊκανός, χρυσός Ολυμπιονίκης και ρέκορντμαν των 100 και 200μ., είχε προπονηθεί με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τη παρουσία του στο προπονητικό κέντρο της γερμανική ομάδας είχαν παρακολουθήσει ζωντανά μέσω live streaming 1,2 εκατομμύρια θαυμαστές του στην Κίνα!

Ο Μπολτ υπέγραψε αργότερα συμβόλαιο στην ομάδα Σέντραλ Κοστ Μάρινερς της Αυστραλίας, όμως αγωνίστηκε μονάχα σε φιλικά ματς. Ο σύλλογος δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει τις εμπορικές συμφωνίες που περίμενε για να τον δελεάσει και του πρόσφερε συμβόλαιο 150.000 δολαρίων, ενώ εκείνος φερόταν να επιθυμεί... τρία εκατομμύρια!

Ο Νουρμαγκομέντοφ δεν αποκαλύπτει αν οι ποδοσφαιρικές επιδιώξεις του είναι πραγματικές. Όμως εξηγεί ότι δεν είναι θέμα χρημάτων, «γιατί και έχω πολλά και θα βρω περισσότερα στο μέλλον». Ούτε τον ενοχλεί που η περιουσία του εκτιμάται ότι αντιστοιχεί στο 1/3 του μεγάλου αντιπάλου του, Κόνορ ΜακΓκρέγκορ.