Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 'χει, η Γιουβέντους όχι

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 'χει, η Γιουβέντους όχι

Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στην Κοντινάσα, όπου βρίσκεται το προπονητικό κέντρο της Γιουβέντους, βλέπουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο εκνευρισμένο. Ο Πορτογάλος νιώθει πως η νέα γενιά με τους Κιλιάν Εμπαπέ και Ερλινγκ Χάαλαντ έρχεται για τον θρόνο που κάθεται εκείνος κι ο Λιονέλ Μέσι για παραπάνω από μια 10ετία και δεν είναι διατεθειμένος να τον αφήσει χωρίς μάχη.

Πάνω που τα πράγματα έμοιαζαν να βρίσκουν επιτέλους το δρόμο τους και ο πρωτοεμφανιζόμενος προπονητής Αντρέα Πίρλο έδειχνε να διαχειρίζεται καλύτερα ιδέες και υλικό, όλα πήραν την κάτω βόλτα. Ηττες με 1-0 από τη Νάπολι στο πρωτάθλημα και με 2-1 από την Πόρτο στο Champions League και η σαββατιάτικη ισοπαλία 1-1 με τη Βερόνα για την Serie A χάλασαν την εικόνα της ομάδας. Σαν καλαμιά στον κάμπο μένει τώρα η νίκη με 3-0 κόντρα στην Κροτόνε πριν από μια εβδομάδα.

Οπως στο ματς με την Πόρτο έτσι και με τη Βερόνα ο Ρονάλντο είχε νεύρα με τους συμπαίκτες του. Για εκείνον δεν υπάρχουν δικαιολογίες, οπότε το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για την ομάδα. Παρά τις πολλές απουσίες, παρά τη δύσκολη και καλά οργανωμένη αντίπαλο, σε ματς που προηγήθηκε, η «Βέκια Σινιόρα» μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Απέτυχε. Τώρα, είναι στο μείον δέκα από την πρωτοπόρο της Serie A, Ιντερ, και μετά από εννιά συνεχόμενα πρωταθλήματα δεν φαίνεται ικανή να φτάσει στα δέκα.

Ο Ρονάλντο ξέρει πως η ομάδα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο – νέος προπονητής, νεαροί παίκτες και με τα οικονομικά να βρίσκονται σε πτώση. Μα εκείνος είναι «εκεί» και περιμένει να τον φτάσει η Γιουβέντους σ' αυτή την παράλληλη ζωή που κάνουν και πότε πότε συναντιούνται. Η εβδομάδα που αρχίζει είναι άκρως σημαντική. Αύριο, οι «μπιανκονέρι» παίζουν αγώνα πρωταθλήματος με την Σπέτσια, ακολουθεί ματς με την Λάτσιο για το Καμπιονάτο (6/3) και την άλλη Τρίτη έχουν τον... τελικό με την Πόρτο στο Τορίνο.

Ναι μεν είναι το φαβορί, αλλά οι πρόσφατες εμφανίσεις τους έχουν σημάνει τον συναγερμό. Κυρίως γιατί πλέον στη Γιουβέντους δεν φτάνουν τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο για να πάρει αποτελέσματα. Κι αυτό φάνηκε και στο τελευταίο της παιχνίδι την περασμένη σεζόν – δύο γκολ έβαλε στην Λιόν, μα η Γιουβέντους αποκλείστηκε στους «16» του Champions League.

Κόντρα στη Βερόνα ήταν η 3η φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο που ο «CR7» σκοράρει, αλλά η ομάδα του δεν νικάει. Συνέβη και τον Σεπτέμβριο στο 2-2 με τη Ρόμα και τον Νοέμβριο στο 1-1 με την Λάτσιο. Μαζί με τους δύο χαμένους βαθμούς εναντίον της Βερόνα, σύνολο έξι. Η Γιουβέντους θα έβλεπε διαφορετικά το παρόν της καθώς «χρωστάει» κι ένα ματς πρωταθλήματος.

Βέβαια, πλην του Ρονάλντο η Γιούβε δεν σκοράρει πολύ. Ο 36χρονος Πορτογάλος έχει 47 γκολ στις τελευταίες 47 συμμετοχές του στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ουσιαστικά, η Γιουβέντους μπαίνει στο γήπεδο μπροστά στο σκορ με 1-0 κάθε φορά που αγωνίζεται. Κι όμως δεν είναι αρκετό. Αυτή την σεζόν μετράει 26 τέρματα σε 29 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Δικό του είναι το 40% των γκολ των «μπιανκονέρι»!

Το πρόβλημα δεν είναι δικό του. Εκείνος το 'χει ακόμη η Γιουβέντους όχι. Οσο, όμως, η ομάδα δεν τον ακολουθεί τότε οι πιθανότητες επιτυχίας δεν θα είναι πολλές. Το κακό για τον Ρονάλντο είναι πως στις παρούσες συνθήκες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μακριά από το Τορίνο οι επιλογές του για να συνεχίσει να είναι το πρώτο βιολί δεν είναι πολλές.