O Κουρτουά κι ο Ιγκλέσιας αγόρασαν γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου

O Κουρτουά κι ο Ιγκλέσιας αγόρασαν γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου

Ο Τιμπό Κουρτουά, τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Βελγίου, μαζί με τους συνεταίρους στην εταιρία Dux Gaming, αποφάσισαν να αγοράσουν τη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Ισπανίας, Λογρόνιο. Πλέον, αυτή θα αποκαλείται Dux Λογρόνιο. Η επένδυση είναι μοναδική στο είδος της. Ποτέ πριν μια εταιρία-ομάδα esports δεν είχε συνεργαστεί με έναν σύλλογο του γυναικείου ποδοσφαίρου. Είναι κι αυτό δείγμα της ραγδαίας ανάπτυξης τους. Τα esports έχουν ολοένα και μεγαλύτερο κοινό και σπόνσορες, ενώ στο γυναικείο ποδόσφαιρο κλείνονται μεγάλες συμφωνίες, όπως για παράδειγμα το ρεκόρ με τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Αγγλία ή την πρόταση για χορηγία στη γυναικεία ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Θέλουμε να στηρίξουμε το γυναικείο ποδόσφαιρο και να το δούμε να βελτιώνεται», ανέφερε ο Κουρτουά. Προτού μπει στην Λογρόνιο, η Dux είχε αποκτήσει μερίδιο και στην Ιντερναθιονάλ δε Μαδρίδ, κλαμπ της 3ης κατηγορίας του ανδρικού ποδοσφαίρου στην Ισπανία. Πλέον, αυτή η ομάδα είναι γνωστή ως Dux Inter. «Συμπαίκτης» του Κουρτουά στη Dux Gaming και φυσικά σ' αυτή την προσπάθεια είναι ο σέντερ φορ της Μπέτις, Μπόρχα Ιγκλέσιας.

Η επιχειρηματική κίνηση αν μη τι άλλο προκάλεσε το ενδιαφέρον στην Ισπανία λόγω των ομάδων που αγωνίζονται ο Κουρτουά και ο Ιγκλέσιας. Η γυναικεία ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος, 13 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, ενώ εκείνη της Μπέτις παλεύει με την Λογρόνιο για την παραμονή στην κατηγορία! «Μακάρι να σωθούν και οι δύο», λέει ο Ιγκλέσιας.