Συμφωνία – ορόσημο 30 εκατ. ευρώ για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Αγγλία

Συμφωνία – ορόσημο 30 εκατ. ευρώ για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Αγγλία

Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Αγγλία αποκτά νέα δυναμική μετά την συμφωνία για τη μετάδοση των 132 αγώνων της Women's Super League (WSL) από τα δίκτυα Sky Sports και BBC. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ποσό που θα πάρει η λίγκα ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια. Ηταν η πρώτη φορά που τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος γυναικών πουλήθηκαν ξεχωριστά από αυτά της Premier League των ανδρών, τα οποία ξεπερνούν τα πέντε δισεκατομμύρια και ο κύκλος τους ολοκληρώνεται την σεζόν 2021-22.

Η συμφωνία των δέκα εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο χαρακτηρίστηκε ως μεγάλη επιτυχία από την Κάθριν Σουόρμπρικ, εμπορική διευθύντρια της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που διοργανώσει το πρωτάθλημα. Το νέο deal στοχεύει να μετατρέψει την WSL στη γυναικεία λίγκα με τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης στον κόσμο. «Είναι ορόσημο για το άθλημα. Θα μεταδίδονται περισσότερα ματς και θα έχουμε απήχηση σε μεγαλύτερο κοινό και περισσότερα έσοδα από κάθε άλλη εγχώρια γυναικεία λίγκα στον κόσμο. Δείχνει και τη δύναμη του προϊόντος», ανέφερε η Σουόρμπρικ.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανέλυσε τα δεδομένα από τις πιο πετυχημένες λίγκες, δηλαδή τη NWSL και τη WNBA, γυναικείο ποδόσφαιρο και μπάσκετ στις Η.Π.Α. αντίστοιχα που προσελκύουν ανά εβδομάδα περίπου 100.000 τηλεθεατές και ελπίζει να ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό. Από αυτό το ποσό, το 75% θα πηγαίνει στους 12 συλλόγους που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και το υπόλοιπο 25% στις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Με την παρούσα συμφωνία τα κλαμπ της WSL λαμβάνουν σχεδόν έξι χιλιάδες ευρώ για κάθε παιχνίδι τους.