Ο Γκουαρδιόλα αδιαφορεί για τη «συγγνώμη» του Γιάγια Τουρέ...

Ο Γκουαρδιόλα αδιαφορεί για τη «συγγνώμη» του Γιάγια Τουρέ...

Οι πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις τους, σε δύο διετίες, ήταν γεμάτες «κοφτερά» βλέμματα. Η συνύπαρξή τους στη Μπαρτσελόνα, από το 2008 ως το 2010 και στη Μάντσεστερ Σίτι, από το 2016 ως το 2018, γεμάτη ίντριγκα που λατρεύουν τα ταμπλόιντ. Η σχέση του Γιάγια Τουρέ με τον Πεπ Γκουαρδιόλα συνοδεύτηκε από τίτλους, όμως «σημαδεύτηκε» και από ακόμη πιο «αιχμηρά» σχόλια του πρώτου, εν τη απουσία του δεύτερου.

Ο παλαίμαχος μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος αγωνίστηκε και δύο φορές και στον Ολυμπιακό, αποκάλυψε πως έχει στείλει μία επιστολή στον Καταλανό τεχνικό αλλά και στη διοίκηση της Σίτι. Ενα γράμμα, πριν από έναν χρόνο, με το οποίο απολογείται για τις δηλώσεις του το 2018 στις οποίες είχε κατηγορήσει τον Γκουαρδιόλα ότι είχε πρόβλημα με τους μαύρους, και κυρίως τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές... Το «mea culpa» του, ωστόσο, δεν φαίνεται ότι έχει συγκινήσει τον Ισπανό...

Ο 38χρονος Τουρέ, φεύγοντας από το Μάντσεστερ πριν από σχεδόν τρία χρόνια, είχε παραχωρήσει μία συνέντευξη στο περιοδικό France Football με την οποία επιτέθηκε στον πρώην προπονητή του. Παρά την «ανακωχή» για την όσο το δυνατόν πιο ήρεμη συνεργασία τους, είχε πει πως «ο Πεπ έμοιαζε να με ζηλεύει. Ισως με θεωρούσε αντίπαλό του, γιατί τραβούσα πολλά φώτα από πάνω του. Ηταν σκληρός μαζί μου στη Βαρκελώνη και μπορείτε να φανταστείτε ότι δεν συνέβαινε το ίδιο και με τον Ινιέστα... Αρχισα να αναρωτιέμαι αν έφταιγε το χρώμα του δέρματός μου».

Ο άλλοτε σταρ των «μπλαουγκράνα» τόνισε πως «κι άλλοι παίκτες είχαν την ίδια απορία. Ο Πεπ είχε άλλη μεταχείριση στους Αφρικανούς, κάτι που δεν πρόκειται να παραδεχθεί ποτέ του. Δεν θα πιαστεί γιατί είναι έξυπνος. Πάντα ήθελε να έχει υπάκουους παίκτες οι οποίοι να “του φιλούν τα χέρια”. Εμαθα να σέβομαι κάθε κόουτς μου, αλλά να μην του “ανήκω”. Δυστυχώς, μετά τη Μπαρτσελόνα, εκείνος μου χάλασε και τον τρόπο που έφυγα από τη Σίτι».

Ο ίδιος ο Γκουαρδιόλα, σε δηλώσεις του στο δίκτυο TV3 είχε απαντήσει τότε ότι «όλα είναι ψέματα και το ξέρει και ο Τουρέ. Ημασταν μαζί για άλλα δύο χρόνια στο Μάντσεστερ και αποφάσισε να το πει τώρα που έφυγε. Δεν τόλμησε να μου το πει ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο...». Ο Τουρέ, νυν ασίσταντ κόουτς στην ουκρανική Ολιμπίκ Ντόνετσκ, πάντως, δείχνει πια να έχει μετανιώσει για εκείνη τη συνέντευξη, αφήνοντας να εννοηθεί πως τα λόγια του διαστρεβλώθηκαν σε κάποιο σημείο.

Η ιστοσελίδα The Athletic αποκάλυψε την επιστολή του Τουρέ προς τον Γκουαρδιόλα, αλλά και την παραδοχή του πρώτου ότι «οι δηλώσεις στο France Football ήταν λάθος μου. Οταν δίνεις την εμπιστοσύνη και τη φωνή σου σε κάποιον, μπορεί να την στρέψει όπως επιθυμεί...». Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως «θέλω ειρήνη. Δεν μου κάνει όλο αυτό το κλίμα, που ακυρώνει όσα πετύχαμε. Κάποιες φορές πρέπει να πράγματα και οι καταστάσεις να διευθετηθούν με σωστό τρόπο».

Ο Γιάγια Τουρέ επισημαίνει πλέον πως θέλει να συναντήσει τον Καταλανό προπονητή και να του ζητήσει συγγνώμη από κοντά. Πάντως, γνωρίζει ότι αυτό μπορεί να μην συμβεί. «Δυστυχώς, εδώ και έναν χρόνο, δεν έχω λάβει απάντησή του. Εχω μιλήσει με συμβούλους μου και προσπαθούμε να δούμε πώς μπορεί να διορθωθεί αυτό το θέμα, για την αγάπη των οπαδών και για τη δική μας αγάπη για τη Σίτι». Επιθυμεί να τον θυμούνται στο Μάντσεστερ για τους σωστούς λόγους και εύχεται αυτό να γίνει και από την πλευρά του Γκουαρδιόλα.