Κάιλ Χάινς και Κρις Μίντλτον επενδυτές σε ομάδα μπάσκετ στην Αυστραλία

Κάιλ Χάινς και Κρις Μίντλτον επενδυτές σε ομάδα μπάσκετ στην Αυστραλία

Οι προπονητές λατρεύουν παίκτες που είναι, κατά το κοινώς λεγόμενο, «κόουτς μέσα στο παρκέ». Αθλητές πολυσύνθετοι, με μπόλικα ταλέντα. Πολλοί εξ αυτών, πάντως, στις μέρες μας δεν αναπτύσσουν απλώς δεξιότητες μέσα στις τέσσερις γραμμές. Για κάποιους είναι μόδα, για άλλους, όμως, είναι απλώς η επιβεβαίωση της οργανωτικότητας και του οράματος που έχουν για το μπάσκετ. Μαζί, βεβαίως, και με την προοπτική του κέρδους.

Ο σέντερ της Αρμάνι Μιλάνο και πρώην παίκτης των Ολυμπιακού και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κάιλ Χάινς, έχει μπόλικες έγνοιες. Εκτός από την προσπάθεια της ιταλικής ομάδας να προκριθεί στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, όπου ο ίδιος θα διεκδικήσει το πέμπτο τρόπαιο της καριέρας του, είναι οικοδεσπότης και επίσημου podcast της διοργάνωσης, με προσκεκλημένους εν ενεργεία και παλαίμαχους παίκτες. Εδώ και μερικές μέρες, φέρει και την ιδιότητα του παράγοντα.

Ο Αμερικανός είναι μεταξύ των νέων επενδυτών της ομάδας μπάσκετ Μπρισμπέιν Μπούλετς, μαζί με εκλεκτούς μετόχους. Μαζί του στο νέο εγχείρημα είναι ο Κρις Μίντλτον, συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς! Ιδιοκτήτης των Μπούλετς είναι από τον Σεπτέμβριο του 2019 ο παλαίμαχος γκαρντ του ΝΒΑ, Κέβιν Μάρτιν, ο οποίος αγόρασε προ διετίας το 75% των μετοχών.

Το Δ.Σ. της ομάδας του Μπρισμπέιν είναι γεμάτο από παίκτες της αμερικανικής λίγκας, καθώς στενός συνεργάτης του Μάρτιν, άλλοτε παίκτη των Σακραμέντο, Μινεσότα, Χιούστον, Οκλαχόμα Σίτι και Σαν Αντόνιο ήταν ήδη ο φόργουορντ των Σικάγο Μπουλς, Θάντεους Γιανγκ. Ο Κάιλ Χάινς τόνισε στην ιστοσελίδα της λίγκας της Αυστραλίας (NBL) ότι «είμαι θαυμαστής του πρωταθλήματος της χώρας εδώ και καιρό. Το μέλλον του είναι λαμπρό και είμαι χαρούμενος που θα είμαι μέρος του».

Ο Κέβιν Μάρτιν καλωσόρισε τους νέους μετόχους, μιλώντας κυρίως για τον Κρις Μίντλτον και λέγοντας πως «ενώ είχε την ευκαιρία να επενδύσει σε πολλούς τομείς τα χρήματά του, επέλεξε να ενισχύσει την προσπάθειά μας». Μάλιστα, επισήμανε ότι οι παράγοντες που αποφασίζουν να εμπλακούν στην NBL «αποδεικνύει ότι η λίγκα είναι το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, μετά το ΝΒΑ!».

Για τον Μάρτιν, σημασία έχει «να “χτίσουμε” στο Μπρισμπέιν μία νοοτροπία νικητή, η οποία μπορεί να μπολιαστεί στον οργανισμό από ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει μέσα στο μπάσκετ». Ο Αμερικανός εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια της 12ετούς καριέρας του μελέτησε τη φιλοσοφία παραγόντων του ΝΒΑ. Και ανέφερε ότι έλαβε έμπνευση από τον παλαίμαχο σταρ του Ολυμπιακού, Τζος Τσίλντρες, ο οποίος ήταν ο πρώτος πρώην παίκτη; του ΝΒΑ που έχει επενδύσει στην Αυστραλία και στους Μέλμπουρν Φίνιξ.