Η Μαρία Σάκκαρη πέρασε στις «16» του Roland-Garros

Η Μαρία Σάκκαρη πέρασε στις «16» του Roland-Garros

Η Μαρία Σάκκαρη έλεγε πως δεν θα έμενε ικανοποιημένη με την παρουσία της στον 3ο γύρο του Roland-Garros. Ηθελε το κάτι παραπάνω και κατέβηκε στην πίστα «Simonne Mathieu» και το πήρε. Νίκησε με 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-2) την Ελίζ Μέρτενς (νούμερο 14 του ταμπλό) και πέρασε στις καλύτερες «16» του γαλλικού Open. Μεθαύριο στην επόμενη φάση την περιμένει η Σοφία Κένιν. Η 22χρονη από τις Η.Π.Α. είναι το νούμερο τέσσερα του ταμπλό. Κατέκτησε το Australian Open του 2020 και την ίδια χρονιά ήταν φιναλίστ στο Roland-Garros. Η Κένιν μετά τις αποχωρήσεις της Ασλεϊ Μπάρτι (νούμερο ένα στον κόσμο) και της Ναόμι Οσάκα (νούμερο δύο) είναι από τα φαβορί να πάρουν το τρόπαιο.

H Μέρτενς, όχι μόνο ήταν το φαβορί μπαίνοντας στο ματς, αλλά είχε και στο πλευρό της το κοινό. Αλλωστε, πολλοί Βέλγοι έχουν πάει στο Παρίσι για να παρακολουθήσουν από κοντά το τουρνουά Grand Slam. Μάλιστα, άρχισε «σπάζοντας» το σερβίς της Σάκκαρη. Ωστόσο, στην συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε το μαχητικό της πνεύμα γλιτώνοντας και σ' άλλες περιπτώσεις πόντους για μπρέικ της αντιπάλου της. Εφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 7-5. Μεγάλο της όπλο το σερβίς της ( είχε εννιά άσους στο ματς). Ηταν πολύ αποτελεσματική σ' αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού της, ενώ έδειξε και τη μεγάλη γκάμα χτυπημάτων της που τη βοήθησαν να επιβληθεί.

Το δεύτερο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στα αβίαστα λάθη που έκανε η Σάκκαρη (συνολικά στο ματς είχε 48). Στη διάρκεια του σετ ήταν εκείνα που το καθόρισαν παρόλο που παρέμεινε δυνατή στο σερβίς. Ωστόσο, η Μέρτενς απέκτησε αυτοπεποίθηση. Τελικά, η Βελγίδα ισοφάρισε στο tie break παίρνοντας το 13ο game, ενός αγώνα ο οποίος είχε ήδη γίνει ντέρμπι και ήταν εξαιρετικά αμφίρροπος με τις δύο αθλήτριες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σ' ένα «μαραθώνιο» στη χωμάτινη επιφάνεια (δύο ώρες και 52 λεπτά).

Στο τρίτο σετ, όμως, μέτρησε ποια το ήθελε περισσότερο. Εκεί που οι ρακέτες βαραίνουν, κυριάρχησε η Σάκκαρη. Πήρε το πρώτο game κάνοντας μπρέικ στο σερβίς της Μέρτενς. Εκανε και το 2-0. Παρόλο που μείωσε η Μέρτενς σε 2-1, η Ελληνίδα έκανε το 3-1 και η έκβαση του αγώνα είχε πάρει το... δρόμο της: έκανε το 4-1 (νέο μπρέικ), το 5-1 με ευκολία. Πήρε παράταση η Μέρτενς κάνοντας το 5-2. Η Σάκκαρη, ωστόσο, έκανε το 6-2 και για πρώτη φορά στην καριέρα της θα παίξει στη φάση των «16» του Roland-Garros.