Η Ιντερ άλλαξε εικόνα και ανάσανε οικονομικά, αλλά οι αμφιβολίες παραμένουν

Η Ιντερ άλλαξε εικόνα και ανάσανε οικονομικά, αλλά οι αμφιβολίες παραμένουν

Η Goldman Sachs είναι η... άγκυρα που για την ώρα κρατάει σταθερό το καράβι της Ιντερ. Η Suning, ιδιοκτήτρια του συλλόγου, μετά από διαπραγματεύσεις με τα επενδυτικά fund Fortress και King Street στράφηκε στη Goldman Sachs, την οποία είχε εξουσιοδοτήσει να βρει «συμπαίκτες», για «δάνειο – γέφυρα» ώστε ν' ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της μέχρι τον Μάιο. Πήρε 240 εκατομμύρια ευρώ. Ετσι, άρχισε μια νέα εποχή με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και αισιοδοξία.

Πρώτα πλήρωσε τη μια δόση της μεταγραφής του δεξιού μπακ Ασράφ Χακίμι στη Ρεάλ Μαδρίτης και έπειτα στράφηκε στην καμπάνια προώθησης του νέου σήματός της που είναι και η καινούρια ταυτότητα του κλαμπ. Κυριαρχούν τα γράμματα «I M» που αντιστοιχούν στο όνομα που θέλει να εδραιώσει η Ιντερ: «Internazionale Milano». Στόχος να γίνει πιο ελκυστική εμπορικά και να βοηθήσει το κλαμπ να βελτιώσει το προφίλ του στις αγορές της Ασίας και των Η.Π.Α., αλλά και να γίνει πιο προσιτό σ' ένα κοινό «νεότερο και πιο διεθνές», όπως ανέφεραν οι παράγοντές του.

Βέβαια, υπήρχαν και αντιδράσεις όπως συμβαίνει κάθε φορά που μια διοίκηση «πειράζει» την παράδοση ενός συλλόγου, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι κι αυτό απαραίτητο. Ηδη, λένε στην Ιντερ, πως η αλλαγή άρεσε στους πιθανούς συνεταίρους με τους οποίους διαπραγματεύονται για να γίνουν σπόνσορες της φανέλας αφού μετά από σχεδόν τρεις 10ετίες θα διακοπεί η συνεργασία με την Pirelli.

Το «δάνειο – γέφυρα» μπορεί να δίνει ανάσα, αλλά παράλληλα σημαίνει πως θα πρέπει να αποπληρωθεί και γρήγορα. Ο πρόεδρος της Ιντερ, Στίβεν Ζάνγκ, θέλει η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα Ιταλίας υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε και μετά να σκεφτεί αν θα πουλήσει κάποιο ποσοστό μετοχών. Αλλωστε έκλεισε το δεύτερο 6μηνο του 2020 με απώλειες 62,7 εκατομμύρια ευρώ και οι εκτιμήσεις εντός του κλαμπ είναι πως τον Ιούνιο θα κλείσουν με απώλειες κοντά στα 130 εκατομμύρια. Πέρυσι ήταν 102,4 εκατομμύρια. Η νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα φυσικά και θα βοηθήσει στην ανάκαμψη, αλλά υπάρχει και η ανησυχία πως δεν θα αποφύγει τις πωλήσεις παικτών με τους στράικερ Ρομέλου Λουκάκου και Λαουτάρο Μαρτίνες να ενδιαφέρουν αρκετές ομάδες.

Οταν ο Ζανγκ αποφασίσει τί θα κάνει με το μέλλον της ομάδας, η Goldman Sachs μάλλον θα έχει λόγο, εικάζουν στην Ιταλία. Τα κανάλια επικοινωνίας με τη BC Partners παραμένουν ανοιχτά παρά τη διαφορά στην αξιολόγηση για το 68% των μετοχών που έχει η Suning (750 εκατ. ευρώ λένε οι μεν, ένα δισ. ευρώ ζητούν οι Ζανγκ). Επειτα, η Σαουδική Αραβία ενδιαφέρεται και εκείνη αλλά για ν' αποκτήσει πρώτα ένα ποσοστό της τάξης του 25 με 30% και μετά να κινηθεί για την απόκτηση του κλαμπ. Στο μεταξύ, η εταιρία LionRock που έχει το 31,05% των μετοχών της Ιντερ αναζητά αγοραστή του ποσοστού της. Η Suning θα μπορούσε να κινηθεί για την απόκτησή του ώστε να έχει ουσιαστικά το 100% του συλλόγου, αλλά η LionRock συζητά και με άλλα επενδυτικά funds.