Η... «ελεγχόμενη» χασούρα 150 εκατ. της Σίτι απαντήθηκε με επέκταση στον Ντε Μπρόινε!

Η... «ελεγχόμενη» χασούρα 150 εκατ. της Σίτι απαντήθηκε με επέκταση στον Ντε Μπρόινε!

Η περσινή σεζόν, πρώτη «του κορονοϊού» έπληξε τις περισσότερες ομάδες όλων των σπορ. Η δημοσιοποίηση του ισολογισμού της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επιβεβαίωσε τις προβλέψεις και «έδειξε» απώλειες ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο, δεν ανησυχεί τους παράγοντες των «γαλάζιων». Στελέχη των πρωτοπόρων της Premier League αναφέρουν ότι «όλα είναι υπό έλεγχο». Η χασούρα έχει ξεκάθαρες αιτίες και δεν επηρεάζει τον αγωνιστικό σχεδιασμό, ο οποίος την Τετάρτη (7/4) ενισχύθηκε με την επέκταση του συμβολαίου του Κέβιν Ντε Μπρόινε, ως το 2025!

Τα έσοδα της Σίτι σημείωσαν πτώση σχεδόν 11%, φτάνοντας τα 559 εκατ. για τη σεζόν 2019 – 2020. Ο περσινός απολογισμός ήταν 624 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα από ημέρες αγώνων, λόγω των άδειων εξεδρών, δεν ξεπέρασαν τα 50 εκατ., ενώ την προηγούμενη χρονιά είχαν φτάσει στα 64 εκατ. ευρώ. Παρόλα αυτά, οι εμπορικές συμφωνίες δεν επηρεάστηκαν, με αύξηση που έφερε τα έσοδα στα 288 εκατ.. Αλλά δεν απέτρεψαν και συνολικά τη δεύτερη χειρότερη επίδοση επί διοίκησης Μανσούρ, μετά το 2011 και την απώλεια 227 εκατ. ευρώ...

Με δεδομένες τις μετρήσεις ως τον Ιούνιο του 2020, και την ολοκλήρωση των σεζόν σε Premier League και Champions League τον Αύγουστο, στη Σίτι περίμεναν τη «βουτιά». Στην εξίσωση δεν καταγράφεται ακόμη η πώληση του Σανέ στη Μπάγερν αντί 50 εκατ. και, επισήμως, το Δ.Σ. τόνισε πως «είμαστε βέβαιοι πως τα αποτελέσματα του συλλόγου για τη διετία θα είναι εναρμονισμένα με το πλαίσιο του Financial Fair Play». Η Σίτι έχει πληρώσει, επιπλέον, πρόστιμο δέκα εκατ. για «παράβαση» του ορίου του FFP, αν και η αρχική ποινή ήταν ποσό 30 εκατομμυρίων.

Βασικά ζητήματα για τον κόουτς Πεπ Γκουαρδιόλα, ενόψει της επόμενης σεζόν, ήταν εξαρχής οι ανανεώσεις κυρίως του Κέβιν Ντε Μπρόινε και στη συνέχεια των Ραχίμ Στέρλινγκ και Φιλ Φόντεν. Ο πρώτος, επέκτεινε για δύο χρόνια το συμβόλαιό του, ως το 2025, με ποσό που φημολογείται πως θα ξεπεράσει τις 290.000 ευρώ με τις οποίες αμείβεται φέτος! Ο Βέλγος ήταν προτεραιότητα για τον Καταλανό προπονητή, ο οποίος καλείται να υποδείξει και αντικαταστάτη για τον «Κουν» Αγουέρο, ο οποίος αποχωρεί το καλοκαίρι.

Ο Γκουαρδιόλα είχε δηλώσει προ εβδομάδων ότι «το κλαμπ δεν έχει αποφασίσει αν θα ξοδέψει ποσά άνω των 100 εκατ. για έναν παίκτη». Τα ονόματα των Ερλινγκ Χάαλαντ και Χάρι Κέιν προφανώς θα απαιτήσουν τέτοια σπατάλη και δεν αποκλείεται, παρά τις εύλογες λόγω πανδημίας απώλειες, η Σίτι να μπει σε αυτό τον «χορό» εκατομμυρίων για τον νέο σταρ της. Ειδικά αν αυτός είναι ο 20χρονος Χάαλαντ, με σκεπτικό την ενίσχυση για πολλά χρόνια.