Βίοι αντίθετοι για Τσιτσιπά και Σάκκαρη στη Ρώμη

Βίοι αντίθετοι για Τσιτσιπά και Σάκκαρη στη Ρώμη

Υπάρχουν φορές που εκείνο το προτρεπτικό «παίξε με ποιότητα» που είχε φωνάξει στον εαυτό του δεν του χρειάζεται στο κορτ. Παρά το γεγονός ότι το απόγευμα της Τετάρτης (12/5) ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπιζε στη Ρώμη έναν πρώην κάτοχο τίτλου Γκραν Σλαμ (το US Open του 2014) και πρώην Νο3 στον κόσμο, το στοιχείο που απαιτήθηκε περισσότερο ήταν η ηρεμία του. Ο Ελληνας πρωταθλητής νίκησε με 2-0 σετ τον Μάριν Τσίλιτς και προκρίθηκε στους «16», περιμένοντας τον αντίπαλό του από τον νικητή του ζευγαριού Ματέο Μπερετίνι και Τζον Μίλμαν.

Ο 22χρονος τενίστας συνάντησε δυσκολίες μόνο στο πρώτο σετ κόντρα στον 30χρονο Κροάτη και με το μοναδικό μπρέικ στο φινάλε, επιβλήθηκε με 7-5 και πήρε προβάδισμα. Στη συνέχεια, ένα λάθος του Τσίλιτς με φιλέ χάρισε το μπρέικ στον «Τσίτσι» για το 2-0, κράτησε το σερβίς του για το 3-0 στα γκέιμς και χωρίς να «ιδρώσει» ιδιαιτέρως στο τέλος πήρε τη νίκη με 6-2 και το εισιτήριο για τον 3ο γύρο.

Ο Τσιτσιπάς τόνισε στο τέλος πως «χρειάστηκε λίγη ώρα ώστε να προσαρμόσω το παιχνίδι μου, απέναντι σε έναν αντίπαλο με καλό σερβίς και εξαιρετικά χτυπήματα στη βασική γραμμή». Ο νικητής επισήμανε πως το χαρακτηριστικό που χρειάστηκε κυρίως ήταν «η ηρεμία που βρήκα στο τέλος του πρώτου σετ. Ημουν συνεπής στα “ράλι” και αυτό θα με βοηθήσει στον επόμενο αγώνα. Είμαι ευχαριστημένος και με την εμφάνισή μου και με την ηρεμία που είχα».

Επόμενος αντίπαλος του είναι ο «γηπεδούχος» Ματέο Μπερετίνι. Ο 25χρονος Ιταλός επικράτησε εύκολα την Τετάρτη του 31 ετών Αυστραλού (Νο39 στον κόσμο) Τζον Μίλμαν με 2-0 σετ (6-4, 6-2). Ο Μπερετίνι, Νο9 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει τεθεί στο παρελθόν δύο φορές αντιμέτωπος με τον Ελληνα πρωταθλητή, όμως μόνο ο ένας αγώνας διεξήχθη... Το 2019, στον πρώτο γύρο του Οπεν της Αυστραλίας, ο Τσιτσιπάς επιβλήθηκε στον πρώτο γύρο με 3-1 σετ. Στην ίδια διοργάνωση, φέτος, η αναμέτρησή τους για τους «16» δεν έγινε, καθώς ο Ιταλός αποχώρησε από τη Μελβούρνη λόγω τραυματισμού και ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε χωρίς αγώνα στα προημιτελικά.

Εκτός του τουρνουά της Ρώμης, αντίθετα, έμεινε νωρίτερα την ίδια μέρα η Μαρία Σάκκαρη, η οποία δεν τα κατάφερε στο ματς του 2ου γύρου των γυναικών με την Κόκο Γκοφ. Η 17χρονη Αμερικανίδα, στην τρίτη αναμέτρησή της με την 25χρονη Ελληνίδα, τη νίκησε για πρώτη φορά, κερδίζοντας με 2-1 σετ (6-1, 1-6, 6-1) σε μία ώρα και 47 λεπτά. Παρά τον αποκλεισμό της, πάντως, η Σάκκαρη δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να ανέβει στο Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης και να πετύχει την κορυφαία επίδοσή της, αφού η Τζοάνα Κόντα που κατέχει τη θέση, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο στην Ιταλία.