Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, 00:02

-A +A

Το τέλος του Τσίπρα έρχεται με μαθηματική ακρίβεια

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, 00:02
Το τέλος του Τσίπρα έρχεται με μαθηματική ακρίβεια
-A +A

Του Δημήτρη Σ. Κούβελα*

skΌποιος βρει Συριζαίο και στοιχηματίσει για το τέλος του Τσίπρα, αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές, είναι σαν να κλέβει εκκλησία!

Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ευθύνη θα πέσει επάνω στον Πρωθυπουργό, γιατί πράγματι του ανήκει.

Μετά από αυτά ο κ. Τσίπρας θα παραιτηθεί ή θα τον «παραιτήσουν» και ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί.

Ο Αλέξης, αν δεν ασχολούνταν τόσο πολύ με τις καταλήψεις ως μαθητής, θα είχε την ευκαιρία να μάθει κάτι από τις διδακτικές ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας.

Θα μάθαινε για το πάθημα του Βελεροφόντη. Του ήρωα που μεθυσμένος από τις επιτυχίες του, θέλησε να γίνει θεός. Έτσι, καβάλησε το άλογό του, τον Πήγασο κι επιχείρησε να ανέβει στον Όλυμπο. Αλλά ο Δίας με ένα κεραυνό τον γκρέμισε και τον άφησε τυφλό και κουτσό.

Θα μάθαινε για τον Φαέθωνα, ο οποίος πήρε το άρμα του πατέρα του Ήλιου και το οδηγούσε με απερισκεψία. Όταν κατέβασε τον ήλιο πολύ χαμηλά, κι έκαψε τα σπαρτά και στέρεψε τα ποτάμια, ένας κεραυνός του Δία έδωσε και πάλι τη λύση σώζοντας τη γη και τους ανθρώπους.

Θα μάθαινε ο Αλέξης και για τον Ίκαρο, που πετούσε με φτερά κολλημένα με κερί. Από υπεροψία, και αυτός, ανέβηκε πολύ ψηλά κοντά στον ήλιο, οπότε έλιωσε το κερί και γκρεμίστηκε στη θάλασσα, η οποία ονομάστηκε Ικάριο Πέλαγος.

Τα παραπάνω η μυθολογία διδάσκει για να κάνει προσεκτικούς τους φιλόδοξους νέους. Στη περίπτωση όμως του σημερινού Πρωθυπουργού, η φιλοδοξία συναγωνίζεται την έπαρση, ακόμη και μετά το ηχηρό χαστούκι της 26ης Μαΐου και το ακόμη πιο ηχηρό της 2ας Ιουνίου, που έβαψαν ολόκληρη την Ελλάδα μπλέ. Και τώρα ψάχνουν, λέει, να αλλάξουν το «αφήγημα» ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Δηλαδή ψάχνουν για ένα νέο παραμύθι, προκειμένου να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους.

Τώρα όμως είναι πολύ αργά! Οι ψηφοφόροι τους γυρίζουν την πλάτη.

Μετά την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας με 9,50 μονάδες, μετά την εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ σε περιφέρειες και Δήμους, μια νέα καθαρή νίκη της Ν.Δ. αναμένεται στις 7 Ιουλίου.

Ο Τσίπρας θα έχει την τύχη του Καμμένου. Και ο ΣΥΡΙΖΑ την τύχη των ΑΝΕΛ.

Η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων θα διευρυνθεί και θα είναι τουλάχιστον 12 μονάδες, αφού αναποφάσιστοι, απέχοντες στις 26 Μαΐου και 2 Ιουνίου, και όσοι το καλοσκεφθούν, θα πάνε με τον νικητή. Το ρεύμα θα δώσει αυτοδυναμία στη Ν.Δ.

Είχα αρθρογραφήσει τους τελευταίους 6 μήνες εκφράζοντας την άποψή πως ο Τσίπρας δεν θα αφήσει με τίποτα τις Βουλευτικές εκλογές για μετά τον Μάιο. Το υποστήριζα αυτό, επειδή ήταν ολοφάνερο ότι θα έχανε στις Ευρωεκλογές και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα ήταν, λοιπόν, παράλογο να πάει λαβωμένος για τις βουλευτικές.

Η δική μου λογική,  όμως, είναι ακατανόητη στον κ. Τσίπρα. Έτσι, έπεσα έξω. Μια τέτοια απερισκεψία του Αλέξη θα στοίχιζε, σε αυτόν και στο κόμμα του, την ύπαρξή τους, πράγμα που εκείνος δεν το φαντάζονταν. Τώρα αυτός πέφτει έξω!

Όπως βλέπετε, η μυθολογία διδάσκει ότι δε βγαίνουν  κερδισμένοι όσοι  έχουν έπαρση. Δεν ξέρω αν ο Αλέξης είναι ένας Βελεροφόντης, ένας Φαέθων ή ένας Ίκαρος. Πάντως, από τη σεμνότητα και τη σύνεση του Ηρακλή, δεν έχει χαμπάρι.

* Ο κ. Δημήτρης Σ. Κούβελας είναι Δικηγόρος και υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα