To ποδήλατο του Κυριάκου και το πούρο του Τσίπρα

Ξεσάλωσε η διαδικτυακή «Αυγή», ο Ζαχαριάδης και τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Μητσοτάκης έκανε βόλτα με το ποδήλατο του στο δάσος, την Κυριακή το απόγευμα. Σύμφωνα με το μυαλό τους θα έπρεπε κυριακάτικα να κάθεται στο σπίτι του και να μην αθλείται. Επικαλούνται τους νεκρούς της πανδημίας, λες και η άθληση αποτελεί προκλητική διασκέδαση.

Δηλαδή τι θα έλεγαν αν τον έβλεπαν με πούρο στην θαλαμηγό εφοπλιστή; 

Κακά τα ψέματα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να πλήξουν τον Μητσοτάκη. Δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμα  πως αυτός κέρδισε τον «άχαστο» αρχηγό τους τέσσερις (4) φορές μέσα σε σαράντα ημέρες ούτε πως προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις με double score. 

Έτσι τους ενόχλησε μέχρι και το τσουρέκι που αγόρασε ο πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη. Μάλιστα χρησιμοποίησαν φωτογραφία από την προ τριμήνου επίσκεψη του Μητσοτάκη για την ΔΕΘ καθιστώντας έτσι τον γελοίο αντιπολευτικό τους λόγο, γελοιωδέστερο.  

Είναι γνωστό πως τα περισσότερα στελέχη της Αριστεράς ελάχιστη σχέση έχουν με τον αθλητισμό. Ξενυχτούν στα μπαράκια συζητώντας για το αν η μετάβαση στον σοσιαλισμό θα γίνει με ειρηνικά μέσα ή με ένοπλο αγώνα, ασχολούνται με τις εσωκομματικές ίντριγκες, με τις αιτίες της πτώσης του υπαρκτού και κάποιοι με τις μπίζνες τους. Είναι λογικό, χρόνος και διάθεση για άθληση να μην υπάρχει. Προέχει η επανάσταση, η ραδιουργία και η «κονόμα». Είπαμε, αριστεροί είναι, δεν είναι κορόιδα.  

Aπο κοντά τους και όλοι αυτοί—μια απροσδιόριστη πολιτικά συνομοταξία-- που αρρωσταίνουν μόνον με την ιδέα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός. Ό,τι και να κάνει, ό,τι και να πει τού ασκούν κριτική που τις περισσότερες φορές γίνεται χολερική. 

 Επιτίθενται στον Μητσοτάκη ακόμα και όταν λέει «καλημέρα». Αν κάθεται στο σπίτι του θα τον κατηγορούν πως αγνοεί τους πολίτες, αν  συναντά τους πολίτες θα τον κατηγορούν πως κάνει δημόσιες σχέσεις. Είναι τόσο χοντροκομμένη η κριτική τους που τελικά στρέφεται εναντίον τους.  

Όμως κακά τα ψέματα. Στο υποσυνείδητο των Συριζαίων υπάρχει η αγωνία πώς θα  καταφέρουν στην Νέα Δημοκρατία ισοδύναμο κτύπημα  με αυτό που δέχτηκαν εξαιτίας της περιβόητης πλέον φωτογραφίας του Τσίπρα με το πούρο στην θαλαμηγό εφοπλιστή. Μια φωτογραφία που «τελείωσε» τον Τσίπρα. Του αφαίρεσε το οποιοδήποτε ηθικό έρεισμα τού είχε απομείνει. 

Και πάλι όμως αυτή η απόπειρα αποβαίνει συντριπτικά σε βάρος του αρχηγού τους. Τι σχέση έχει μια βόλτα με ποδήλατο στο δάσος, με μια κρουαζιέρα σε θαλαμηγό εφοπλιστή; Τι σχέση έχει ένα κράνος ποδηλάτου με ένα πούρο Cohiba; 

Όσο θα περνά ο καιρός τόσο θα πυκνώνουν οι επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού όχι για τις πολιτικές επιλογές του, αλλά για το πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο του. Για το πώς οργανώνει την ζωή του έξω από την πολιτική.

Όταν οι κατηγορίες για «ακροδεξιά» και «νεοφιλελευθερισμό» καταντούν αστείο χιλιοειπωμένο, τότε επιστρατεύονται άλλα μέσα. Τα τσουρέκια και τα  ποδήλατα.