Το no war του ΣΥΡΙΖΑ

Η εικόνα, που μετέδιδε το συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης, έδειχνε δεκάδες άνδρες και γυναίκες να φτιάχνουν τα αυτοσχέδια πυρομαχικά τους, με άδεια μπουκάλια και κομμάτια από ρούχα. Εκατοντάδες μολότοφ. Για να υπερασπιστούν τη ζωή και την ελευθερία τους. Καθαρή απόγνωση ή ατόφιος ηρωισμός;

Στον πόλεμο αυτά λειτουργούν όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία. Όταν η απόγνωση ξεχειλίζει, ο ηρωισμός είναι αναπόφευκτος.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να στείλουμε όπλα. Γιατί να συμμετάσχουμε σε αυτό το αιματοκύλισμα;» αναρωτιέται την ίδια στιγμή ο ανθρωπιστής διεθνιστής, πασιφιστής που μετείχε στις πορείες στο κέντρο της Αθήνας και στο ψευδο-αντάρτικο στα Εξάρχεια, απολαμβάνοντας να βλέπει τους «μπάτσους-φλαμπέ».

Η εγχώρια κυβερνώσα αριστερά, δεν ενέκρινε την αποστολή ευρωπαϊκών χρημάτων και όπλων στην Ουκρανία όπου τα ρωσικά στρατεύματα φονεύουν αμάχους ακόμη και την ώρα των διαπραγματεύσεων. Ο πρώην ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος είπε με παρρησία αυτό που όλοι σκέφτονται στο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα έκαναν αν ήταν στην κυβέρνηση. Θα δήλωναν απόντες από το ευρωπαϊκό μέτωπο. Θα έστελναν ευχές για ειρήνη και μακροημέρευση στον ταλαίπωρο ουκρανικό λαό. Αλλά όχι στρατιωτικό εξοπλισμό. Τα βλήματα επί των ημερών τους ήταν για άλλες δουλειές.

Αν στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κυριαρχούσε η αντίληψη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την Ευρώπη, τη δημοκρατική ελευθερία και τον κόσμο, οι Ουκρανοί θα βρίσκονταν εντελώς μόνοι απέναντι στην πολεμική μανία του Πούτιν να καθυποτάξει τη Δύση.

Το Νο war για την Ουκρανία σημαίνει παράδοση. Σημαίνει απώλεια πατρίδας και ελευθερίας. Το Νο war για τους αριστεριστές είναι απλώς φωτογραφίες κανών με γαρύφαλλα και το… σήμα της Μερσεντές.

Σίγουρα πολλά θα ήταν αλλιώς αν ήταν ακόμη στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κυβερνητικός του εταίρος. Πιθανόν σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα αντί για συγκέντρωση συμπαράστασης στον λαό της Ουκρανίας να είχαμε χορούς. Θα χόρευαν οι φίλοι και οι ψηφοφόροι της αριστεράς και της ακροδεξιάς προκειμένου να ενδυναμώσουν το ηθικό του Πούτιν προκειμένου να συντρίψει τον «ιμπεριαλισμό» του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έπαιρνε αργότερα το αεροπλάνο να μεταβεί στη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες για να απαιτήσει τη διαγραφή του χρέους της πανδημίας και δισεκατομμύρια για την ενεργειακή φτώχεια.

Ο Πάνος Καμένος θα βρισκόταν στην Αμερική να κλείσει μια συμφωνία για μια έξτρα νατοϊκή βασούλα στην Κάρπαθο.

Συνταγή Ντόναλντ Τραμπ!

Αφού ύμνησε την «ευφυΐα» του Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία, στη συνέχεια την καταδίκασε ως «αποτρόπαια» και τώρα προσεύχεται για τον γενναίο Ζελένσκι και τον «περήφανο Ουκρανικό λαό».