Τι μένει αν βγάλεις την πλακίτσα από τον Τσακαλώτο;

Από την dream team των υπουργών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ένα πρόσωπο, κατάφερνε να πέφτει στα μαλακά και να μένει, επί της ουσίας, στο απυρόβλητο ενώ, ήταν εκείνος που διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο μέχρι τον τελευταίο νόμο για την εφαρμογή των μέτρων που αυτό προέβλεπε.  

Ο Αλ. Τσίπρας έφαγε όλο το «ξύλο» για το «αριστερό» μνημόνιο, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έμεινε ως ο χαριτωμένος, αντισυμβατικός υπουργός  με το κόκκινο σακίδιο που όμως ήταν εκείνος που μπαινόβγαινε στο Χίλτον αποδεχόμενος, όσα κανείς προκάτοχός του δεν είχε δεχθεί.

Συμφώνησε στην εξαΰλωση του αφορολόγητου, το οποίο μειώθηκε στα 586 ευρώ, ενώ προηγουμένως απειλούσε πως αν πέσει κάτω από τα 9.100 θα πάει στο Μαξίμου να παραιτηθεί και μετά θα καταψηφίσει στη Βουλή.

Αποδέχθηκε, χωρίς απειλές παραίτησης, τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα από το 13%  στο 23%, την πώληση του ΑΔΜΗΕ. Μια σειρά από…φιλολαϊκά μέτρα που ευτυχώς για τον ίδιο, η πλειοψηφία των πολιτών αγνοεί με ποιανού υπουργού Οικονομικών την υπογραφή, ψηφίστηκαν. 

Δεν θα μπαίναμε στη διαδικασία να θυμηθούμε τις επιδόσεις του συμπαθέστατου Ευκλείδη Τσακαλώτου αν δεν έκανε επίδειξη του υβριδικού του χιούμορ. Το οποίο στο τέλος, μας αφήνει με την αμήχανη χαύνωση που προκαλεί ένα χάλια ανέκδοτο, ειπωμένο από τα χείλη του πιο ξενέρωτου της παρέας.  

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ σε μια, «ό,τι νά 'ναι» ανάρτησή του, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης έχουν τόση σχέση με την έξοδο από την αυστηρή επιτήρηση, όσο σχέση έχει αυτός με τη γέννηση του μεγάλο μπασκετμπολίστα του ΠΑΟΚ Τζόν Κόρφας που είχε γενέθλια την ίδια μέρα. 
Αυτό που ήθελε να πει, αλλά κρατήθηκε - λόγω έμφυτης σεμνότητας να υποθέσω – ήταν, πως εκείνος  δρομολόγησε την τελική έξοδο και ως εκ τούτου ήταν νομοτελειακή! 

Υποθέτω επίσης πως για λόγους αυτοσεβασμού και συναδελφικής αβρότητας ο κ. Σταϊκούρας δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στον Ευκλείδη, ότι η συμφωνία που είχε συνάψει το 2018 προέβλεπε τήρηση αυστηρών συμφωνημένων προαπαιτούμενων και είχε 14 στη σειρά αξιολογήσεις. 

Κανά δυο έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι υπόλοιπες επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. 
Χωρίς την τήρηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει το δίδυμο Τσίπρα Τσακαλώτου από τους επόμενους καμιά αυτονόητη έξοδος δεν θα υπήρχε. 

Υπό μια έννοια, η ανάρτηση*   του τέως ΥΠΟΙΚ για τα… γενέθλια του Τζον Κόρφα τη μέρα που έκλεινε ο 12ετής κύκλος των μνημονίων, δεικνύει τις πραγματικές προσλαμβάνουσες του και πόσο ασύγνωστα λειτουργεί. 

Πίσω από την πλακίτσα  που κάνει, βρίσκεται ο ευκατάσταστος αστός ο οποίος έχει την άνεση να παίζει «ψιλό» παιχνίδι με τις μαρξιστικές ιδέες του και κανείς να μην μαρκάρει όσο σκληρά θα έπρεπε. 

*Η ανάρτηση του στο facebook

«Σαν σήμερα γεννιέται ο Τζον Κόρφας, ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες του ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό μας το κατόρθωμα, τόσο προσωπικά όσο και συλλογικά.

Τι εννοείτε ότι εγώ δεν είχα καμία σχέση με αυτό; Εδώ ο Μητσοτάκης χθες πανηγύρισε με διάγγελμα για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία που οφείλεται σε όσα κάναμε εμείς πριν 4 χρόνια και ήταν συμφωνημένη από τότε. Μάλιστα τότε μας κατηγορούσε!

Τουλάχιστον εγώ, για την γέννηση του Κόρφα δεν είχα βγάλει κουβέντα…

ΥΓ: Για να μην με πείτε κακό άνθρωπο, θα πω ένα μπράβο στην ΝΔ που κατάφεραν να μην εκτροχιάσουν (ακόμα) αυτό που εμείς δρομολογήσαμε.
ΥΓ 2: Είναι προφανές ότι αποκλείω το ενδεχόμενο το διάγγελμα να έγινε για να αποπροσανατολίσει από το… έλλασον θέμα των παρακολουθήσεων».

Διαβάστε Περισσότερα