Θέλω να ζω με κανονικούς ανθρώπους σε μια κανονική χώρα!

Θέλω να ζω με κανονικούς ανθρώπους σε μια κανονική χώρα!

Μέρες τώρα σκεφτόμουν τι ζητούσα απ' αυτές τις εκλογές. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον κ. Τσίπρα και τους γεφυροποιούς του; Δεν θα έλεγα ότι μου φτάνει. Νομίζω ότι εκείνο που επιθυμώ περισσότερο απ' όλα είναι να ξυπνήσω το πρωί και οι άνθρωποι αυτής της χώρας να έχουν αποφασίσει ότι επιθυμούν πράγματι να είναι κανονικοί άνθρωποι σε μια κανονική χώρα.

Θα το πω όπως μου βγαίνει: Κουράστηκα! Βαρέθηκα να πολεμώ τα fake news ιδεοληπτικών, τη μαύρη προπαγάνδα άεργων νοικιασμένων πολιτικάντηδων. Βαρέθηκα να προσπαθώ για τα αυτονόητα. Βαρέθηκα τα ψέματα, την κοροϊδία. Νομίζω ότι κάπως έτσι σκεφτόμαστε οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα. Αυτό κατάλαβα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ειλικρινά, δεν μπορούσα να καταλάβω όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα από πού πήγαζε η αλαζονεία της εξουσίας. Τι ήταν αυτό που έβλεπαν αυτοί και δεν το βλέπαμε όλοι εμείς. Το σίγουρο ήταν ότι δεν ήταν ίδιος ο τρόπος που έβλεπαν τα πράγματα στο Μαξίμου με τον τρόπο που τα έβλεπε ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού.

Καταλαβαίνω ότι τα μέλη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν ανάγκη να πανηγυρίσουν έπειτα από τέσσερις απανωτές ήττες. Αυτό όμως μέχρι σήμερα τις 2 ή τις 6 το πρωί. Από το πρωί της Δευτέρας θα πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς. Μένει να κερδηθεί μία ακόμη εκλογική μάχη και στη συνέχεια μας περιμένει όλους ένα κρίσιμο εξάμηνο. Τότε θα κριθούν όλα. Αν η παρτίδα θα κερδηθεί ή αν η χώρα θα διολισθήσει σε άγνωστους κόσμους.

Η χώρα έχει εισέλθει εδώ και καιρό σε μία κρίσιμη φάση, κατά την οποία δεν επιτρέπονται τα λάθη. Για να κερδηθεί ο πόλεμος, για να μπορέσει η χώρα να σταθεί και πάλι στα πόδια της χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή όλων. Ο ελληνικός λαός καταδίκασε χτες τον Αλέξη Τσίπρα και τους πραιτοριανούς του. Με αυτούς δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης. Δεν μπορεί να τους συγχωρεθούν όλα όσα έκαναν αυτά τα 4,5 χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία.

Αλλά αυτό αφορά τους λίγους, εκείνους που πρόδωσαν ακόμη και τα όνειρα των ψηφοφόρων τους. Μία στενή ομάδα ανθρώπων. Οι πολλοί, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί και πρέπει να είναι αύριο σύμμαχοι σε επίπεδο κοινωνίας, στην προσπάθεια να επαναφέρουμε την κανονικότητα σε αυτή τη χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να είναι και θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Πολλοί το είπαν αυτό στο παρελθόν, λίγοι το εννοούσαν. Αυτή την φορά, όμως, πρέπει να είναι μία δήλωση ουσίας. Για να γίνει η Ελλάδα μία κανονική χώρα, για να μπορέσουμε να φέρουμε πίσω τα παιδιά μας που δραπετεύσαν στο εξωτερικό, θα πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί. Δεξιοί και Αριστεροί. Η επόμενη ημέρα μας αφορά, όλους. Οι διαχωριστικές γραμμές δεν είναι η λογική που αρμόζει σε αυτή την προσπάθεια! Και δεν είναι στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]