Σπούτνικ στον εγκέφαλο

Σπούτνικ στον εγκέφαλο

Θα μπορούσε να εμβολιαστεί με εγκεκριμένο εμβόλιο, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σπίτι του και αυτός πήγε στην Σερβία για να εμβολιαστεί με μη εγκεκριμένο εμβόλιο.

Ξέρετε τι μου θυμίζει; Πριν από πέντε χρόνια ο Σόϊμπλε τους έδινε τζάμπα πενήντα δισεκ. για να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη και αυτοί ζητιάνευαν δανεικά από τον Πούτιν 5 δισεκ. για τον ίδιο λόγο. Να φύγουμε από την ευρωζώνη. Νομίζω πως όλες οι επιστήμες μαζί αδυνατούν να ερμηνεύσουν το πώς σκέφτηκαν οι τότε κυβερνώντες.

Προφανώς ο πρώην υπουργός χρωστούσε κάτι στους Ρώσους και πετάχτηκε μέχρι την Σερβία να τους το ξοφλήσει. Εκτός αν θέλει κάτι να τους ζητήσει στο μέλλον και κάνει έναντι αυτή την κίνηση. Αυτές είναι οι δύο λογικές εκδοχές της μετάβασης του στην Σερβία για να εμβολιαστεί με το Σπούτνικ. Όλες οι άλλες οι ερμηνείες ξεφεύγουν από το πλαίσιο της λογικής.

Δυστυχώς τέτοιοι μάς κυβερνούσαν επί 54 μήνες. Και για να είμαι δίκαιος αυτοί δεν έφταιγαν. Έκαναν την δουλειά τους. Πούλησαν το χαλασμένο προϊόν τους και αθροιστικά ένα 40% των ψηφοφόρων το αγόρασε. Αυτοί πιάστηκαν κορόιδα και όλοι οι υπόλοιποι το πληρώσαμε.

Σχεδόν κάθε ημέρα που περνά κάνουν κάτι και μας θυμίζουν πώς μας κυβέρνησαν. Και να θέλουμε να τους ξεχάσουμε αυτοί δεν μας αφήνουν. Και μετά διαμαρτύρονται γιατί υπάρχει ακόμα το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, λες και αυτό προέκυψε από ανθρώπους ψυχωτικούς. Απεναντίας συσπειρωθήκαμε όλοι όσοι διαθέταμε κοινή λογική, έχοντας την αυταπάτη αρχικά, πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον παραλογισμό και την ανοησία επιτυχώς, απλά και μόνον γιατί η λογική και η συγκροτημένη σκέψη υπερτερούν του παράλογου και του ανόητου.

Δυστυχώς πέσαμε έξω, γιατί αποδείχθηκε ότι σε ταραγμένες εποχές το παράλογο δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με την λογική. Οι άνθρωποι χάνουν τις ισορροπίες τους και πείθονται από τον κάθε τυχοδιώκτη ή πολιτικό απατεώνα που θα τους υποσχεθεί την επιστροφή στον απολεσθέντα παράδεισο. Ποιος δεν θέλει να ξαναζήσει «το όνειρο που εχάθη», όπως λέει και ο ποιητής.

Και αυτό είναι σήμερα το βασικό πρόβλημα του μπλοκ που μας κυβέρνησε για 54 μήνες. Δεν μπορεί να λειτουργήσει σε συνθήκες ομαλότητας. Άλλοι από αυτούς, οι πιο βραδύνοες, δεν έχουν αντιληφθεί πως η κατάσταση έχει αλλάξει σε όλα τα επίπεδα και άλλοι, έχοντας επίγνωση της αδυναμίας τους να λειτουργήσουν στο νέο περιβάλλον, συνειδητά αγωνίζονται να προκαλέσουν χαοτικές καταστάσεις, μέσα στις οποίες μπορεί να εξαπατήσουν και πάλι κάποιους πολίτες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως κανένα κόμμα της Αριστεράς -που βγάζουν ανακοινώσεις μέχρι και για το «Φαραμπούρντο Μαρτί» που έλεγε και ο αείμνηστος Γεώργιος Ράλλης- δεν έβγαλε ανακοίνωση για να προτρέψει τους οπαδούς του να εμβολιασθούν. Υψηλός αριθμός εμβολιασμένων σημαίνει και αυξημένες πιθανότητες ταχείας επιστροφής στην κανονικότητα. Φαίνεται πως δεν επιθυμούν αυτό το ενδεχόμενο.

Βέβαια είναι θετικό που οι σ.σ. Κουτσούμπας και Τσίπρας εμβολιάστηκαν στα πάτρια εδάφη. Για τον πρώτο είμαι βέβαιος 1000/100 πως αν υπήρχε η ένδοξη Σοβιετία θα πήγαινε εκεί να εμβολιαστεί. Για τον δεύτερο είναι έκπληξη που δεν εμπιστεύθηκε το «πρωτοποριακό» σύστημα υγείας της Κούβας!

Πάντως ο Πάνος έκανε την έκπληξη. Εμβολιάστηκε «ορθόδοξα», για να γλιτώσει το τσιπάκι του Γκέητς και τον 666.