Παροχές έκανε και η χούντα. Χωρίς αντιπολίτευση

Παροχές έκανε και η χούντα. Χωρίς αντιπολίτευση

Για να το πούμε με το όνομά του, η διαφορά της δικτατορίας και της μπανανίας από τη Δημοκρατία είναι η τήρηση των νόμων και του Συντάγματος. Καμιά άλλη. Στη Δημοκρατία συλλειτουργούν μια κυβέρνηση και η αντιπολίτευση των κομμάτων. Στη δικτατορία αποφασίζει η κυβέρνηση μόνη της και εκτελεί. Δεν υπάρχουν αντιπολίτευση και κόμματα. Όπως ακριβώς κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πράξη.

Και για να το πούμε ακόμα πιο ξεκάθαρα, η χούντα διόριζε όποιους ήθελε χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Εξυπηρετούσε πολίτες. Αλλά, δεν είχαμε Δημοκρατία.
Η χούντα χάρισε τα χρέη σε όλους τους αγρότες. Αλλά, δεν είχαμε Δημοκρατία.
Η χούντα έφτιαξε ένα τεράστιο οδικό δίκτυο μέχρι τα απομεμακρυσμένα χωριά. Αλλά δεν είχαμε Δημοκρατία.
Η χούντα εξυπηρετούσε προνομιακά όλους όσοι προέρχονταν από τις τάξεις της και όσους ήθελε να προσεταιριστεί. Αλλά δεν είχαμε Δημοκρατία.
Η χούντα αρνήθηκε στους Αμερικάνους να χρησιμοποιήσουν τη Σούδα για τις επιχειρήσεις κατά των Αράβων. Αλλά, δεν είχαμε Δημοκρατία.
Η χούντα έστειλε τη ΔΕΗ στα μισά χωριά της χώρας. Αλλά, δεν είχαμε Δημοκρατία.
Η χούντα σκόρπισε απλόχερα εκατομμύρια για να προσεταιριστεί επαγγελματικές τάξεις. Αλλά, δεν είχαμε Δημοκρατία.
Η χούντα έκανε ό,τι ήθελε, χρησιμοποιώντας σαν άλλοθι το όνομα του λαού. Από τον οποίον προέρχονταν τα στελέχη της, διαφημίζοντας ότι δεν ήταν ούτε της πλουτοκρατίας ούτε από τζάκια. Αλλά, δεν είχαμε Δημοκρατία.
Και η χούντα άλλαξε τους νόμους και το Σύνταγμα όπως τη συνέφερε, χωρίς συνεννόηση με κανέναν πολιτικό σχηματισμό. Εξουσιαστικά, μόνη της. Επειδή δεν είχαμε Δημοκρατία.

Όσοι διαπιστώνουν σε όλα αυτά ομοιότητες νοοτροπίας και πράξεων με την εδώ και καιρό κυβερνητική νοοτροπία και πράξη θα πρέπει να προβληματιστούν έντονα. Επειδή η Δημοκρατία, πάνω απ' όλα και κύρια, είναι η τήρηση των νόμων και του Συντάγματος. Των νόμων και του Συντάγματος που έχουν ψηφιστεί με δημοκρατικό τρόπο. Δηλαδή με συνεννόηση των κομμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού κυβέρνησε επί 4,5 χρόνια περιφρονώντας την αντιπολίτευση (εκτός αν την βόλευε η Χρυσή Αυγή) οργιάζει εδώ και δύο μήνες. Με μια πρωτοφανή σε έκταση ρουσφετολογία προεκλογική, μέχρι του ακραίου και αντιδημοκρατικού σημείου να ζητάει ανοιχτά την ψήφο των πολιτών ως αντάλλαγμα για τις παροχές!

Το αποκορύφωμα της αντιδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα ψέματα του πρωθυπουργού και τα «περίπου» του προέδρου της Βουλής για την ημερομηνία των εκλογών και την επίσκεψή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που στέλνουν το μήνυμα στο λαό ότι οι θεσμοί είναι του κλότσου και του μπάτσου, και της ελαμωρετώρα κυρίαρχης νοοτροπίας του ΣΥΡΙΖΑ. Με μισόλογα και κουτοπονηριές σαν αυτές που αράδιασε χτες το βράδυ ο κλαυθμηρίζων πρωθυπουργός στην αγκαλιά και ασφάλεια του προστατευόμενου περιβάλλοντος της ΕΡΤ και των χαϊδευτικών υπηρετών του, όπου έδωσε συνέντευξη. Με άπειρα ψέματα.

Το αποκορύφωμα όλων αυτών είναι η έλλειψη σεβασμού στην ανατροπή της λαϊκής υποστήριξης, που ομολόγησε ο πρωθυπουργός και απέδειξε ο λαός με την ψήφο του τις 2 προηγούμενες Κυριακές. Το όργιο τοποθετήσεων κρατικών λειτουργών, μεταθέσεων, αναβαθμίσεων έργων, διορισμών, διεθνών επαφών, μετατάξεων, τοπικών ρουσφετιών, ψηφοθηρίας σε τάξεις και νομούς της χώρας δεν έχει προηγούμενο. Ούτε το 2.000, που έρχονταν τα αεροπλάνα και τα καράβια μισθωμένα με ψηφοφόρους του εκσυγχρονισμού.

Για όποιον δεν το ξέρει, όλα τα προηγούμενα χρόνια, από τη μεταπολίτευση και μετά όλες οι κυβερνήσεις, ακόμα και αν είχαν την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, συνεννοούνταν προηγουμένως στο παρασκήνιο είτε με την αξιωματική αντιπολίτευση είτε με όλα τα κόμματα όταν επρόκειτο είτε να ψηφίσουν πολύ σημαντικά νομοσχέδια είτε να εφαρμόσουν μια συγκεκριμένη εξωτερική πολιτική ή πολιτική άμυνας.

Ακόμα και η περίφημη φράση του Ανδρέα στη Βουλή «βυθίσατε το Χόρα» ειπώθηκε σε συνεννόηση με τον Κ Καραμανλή.

Ακραία και πολιτικάντικα, όλες οι κυβερνήσεις, ακόμα και τις ρουσφετολογικές παροχές ή προσλήψεις τις έκαναν διακομματικά! Αλλιώς, οι αριστεροί ψηφοφόροι θα ήταν ανύπαρκτοι στο δημόσιο από το 1974 και μετά. Δεν είναι.

Καμιά κυβέρνηση μεταπολιτευτικά δεν διανοήθηκε να ασκεί κοινοβουλευτικό έργο, περιφρονώντας την ύπαρξη των άλλων κομμάτων, όπως κάνει εδώ και 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Και καμιά κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να ασκεί εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας χωρίς να ενημερώνει τουλάχιστον την αξιωματική αντιπολίτευση. Και η απάντηση είναι απλή. Καμιά κυβέρνηση μεταπολιτευτικά, ακόμα και η συγκυβέρνηση με τα δύο κομμουνιστικά κόμματα, δεν απεχθανόταν στην πράξη τη Δημοκρατία. Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και σ αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον συνεπής με τα κορυφαία στελέχη του που ανοιχτά πιστεύουν στη δικτατορία. Του προλεταριάτου ή άλλου δεν έχει διαφορά. Η δικτατορία είναι δικτατορία. Είναι νοοτροπία. Ανατριχιαστική.

Όπως είπα πιο πάνω, η χούντα έκανε ένα σωρό ρουσφέτια και έργα για τα λαϊκά στρώματα. Δεν ήταν αυτό που τη χαρακτήριζε. Τη χαρακτήριζε η περιφρόνηση των νόμων και η περιφρόνηση στην ύπαρξη και άλλων ιδεολογιών εκτός από τη δική της. Με όση βιαιότητα απαιτούσαν αυτές οι δύο θέσεις της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασκεί βιαιότητα βασανιστηρίων και διώξεων όπως η χούντα. Ασκεί βιαιότητα λόγων και εργασιακής απόρριψης εναντίον όσων έχουν άλλη άποψη από τη δική του. Και ασκεί βιαιότητα έργων εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων. Χρησιμοποιώντας ως όργανα θεσμούς της Δημοκρατίας, τους οποίους έτσι διαφθείρει και υποβαθμίζει στην εκτίμηση του λαού. Ασκεί έτσι βία κατά της Δημοκρατίας. Με τόση σφοδρότητα, σε όλα τα μέτωπα, που δεν έχουμε ξαναδεί από το 1974 και μετά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφημίζοντας τα ρουσφετολογικά του έργα και περιφρονώντας τις άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν αποδεικνύει καμιά δημοκρατικότητα. Γιατί, όπως έγραψα και πιο πάνω, τη Δημοκρατία δεν τη χαρακτηρίζουν οι παροχές. Είτε στα λαϊκά στρώματα είτε σε άλλες τάξεις. Παροχές έκανε και η χούντα. Τη Δημοκρατία τη χαρακτηρίζει ο σεβασμός στους νόμους, στο Σύνταγμα και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η συγκυβέρνηση με το ένα κομμάτι από το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος και τους τυχοδιώκτες από τους ανιδεολόγους βουλευτές, αποδεικνύει διαρκώς ότι δεν έχει ιδέα και σχέση με τη Δημοκρατία. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που πρέπει να εξοστρακιστεί.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης