Ούτε οι ψήφοι των αντιεμβολιαστών μυρίζουν

Αν ο σκοπός του σποτ που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό ήταν να τρολάρει τον Αδωνι Γεωργιάδη, τον πέτυχε. Αν ο σκοπός ήταν «ξεκάρφωμα» ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει την επιχείρηση εμβολιασμού, δεν τον πέτυχε. Αν υπήρξε ειλικρινής πρόθεση, ήταν ατυχής η επιλογή του νεανικού κοινού, στο οποίο κατά βάση απευθύνεται και ούτως ή άλλως εμφανίζει πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Ένα μήνυμα με αποδέκτες τους άνω των 60 που επιμένουν να μην εμβολιάζονται και είναι αυτοί που κινδυνεύουν με βαριά νόσηση και νοσηλεία, θα ήταν προσφορότερο.

Αλλά δεν είναι αναγκαίο να μηδενίσουμε το ελάχιστο.

Είναι αναγκαίο όμως να επισημανθεί ότι το διαδικτυακό σποτάκι που κυκλοφόρησε δεν η είναι καμπάνια για τον εμβολιασμό που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προ μηνών και είχε αποφασίσει το Πολιτικό Κέντρο, κατόπιν εισήγησής του τον Αύγουστο!

«Θα οργανώσουμε μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια το επόμενο διάστημα. Αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να πείσει, δεν μπορεί να σώσει παρά μόνο να διχάσει την κοινωνία, θα το επιχειρήσουμε εμείς με όλες μας τις δυνάμεις».

Σωστά στην Κουμουνδούρου είχαν εντοπίσει την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απευθυνθεί στο «όλον» του ελληνικού λαού και σωστά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεμήνυε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παίρνει πάνω του την υπόθεση εμβολιασμού των πολιτών» και θα επιστρατεύσει και δημόσια πρόσωπα με πέρασμα στην κοινωνία.

Το είπε, ήταν δίκαιο, αλλά δεν το έκανε πράξη. Όχι στο χρόνο που έπρεπε.

Από τον Αύγουστο όταν το Πολιτικό Κέντρο αποφάσισε την καμπάνια μέχρι το Νοέμβριο που βγήκε το σποτάκι, και 100 άνθρωποι να είχαν παρακινηθεί να εμβολιαστούν κέρδος θα ήταν.

«Θα παρέμβουμε εκεί που η κυβέρνηση έχει αποτύχει» υπόσχονταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που από τη μια επιτίθενται στην κυβέρνηση ότι εκμαυλίζει τα «πετσωμένα» ΜΜΕ και από την άλλη γιατί δεν έκανε αποτελεσματικές καμπάνιες για να πείσει για τον εμβολιασμό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πίστευε και πιστεύει ότι αν απλώσει χείρα βοηθείας στο πρόγραμμα εμβολιασμού, θα συγκρατήσει την κυβέρνηση από την πτώση της.

Υποθέτω πως στο μυαλό αρκετών στελεχών της Κουμουνδούρου η εξίσωση της πανδημίας και των πολιτικών εξελίξεων τίθεται σε αυτή τη βάση: οι ανεμβολίαστοι είναι «εχθροί» της κυβέρνησης, άρα «φίλοι» του ΣΥΡΙΖΑ, οι ανεμβολίαστοι ψηφίζουν και οι ψήφοι ως γνωστόν…δεν μυρίζουν.

Πολύ θεσμικά και προωθημένα ετέθη από τον κ. Γιώργο Τσίπρα σε πρωινό πάνελ όταν υπενθύμισε πως σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στην αρχή της πανδημίας «οι κυβερνήσεις έχουν υποχρέωση να ενημερώσουν ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός...».

Στο επόμενο σποτ ας τον βάλουν να ακούγεται στο βάθος. Όπως με τον Αδωνι…