Οι πραγματικοί σύμμαχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεκδικούσε τις εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ, ελάχιστοι άνθρωποι πίστευαν στην νίκη του. Κι όταν ακόμη κέρδισε, πολλοί στο κόμμα εξακολουθούσαν να δίνουν αναφορά στον υπουργό της καρδιάς τους, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε όλες αυτές τις αντιξοότητες και σήμερα είναι Πρωθυπουργός και η πιο ισχυρή ελπίδα της χώρας για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό που τον χωρίζει από την απόλυτη επιτυχία είναι μία ακόμη μεγάλη εκλογική νίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόλαβε να «χαρεί» την μεγάλη εκλογική νίκη του 2019. Λίγο μετά «έσκασαν» στην βάρδια του δύο μεγάλες κρίσεις, τα ελληνοτουρκικά και ο κορονοϊός. Αν έσπαγαν οι γραμμές άμυνας σε ένα από τα δύο μέτωπα, οι συνέπειες για την χώρα θα ήταν βαρύτατες. Οι γραμμές, όμως, δεν έσπασαν! Και έτσι βρισκόμαστε στο σήμερα!

Η Αριστερά πιστεύει ότι έχει ναρκοθετήσει την συνέχεια με την απλή αναλογική. Αλλά αυτό δεν είναι έτσι ακριβώς. Μπορεί να έχει καταφέρει να πετύχει πολλές πληγές στο σώμα της φιλελεύθερης παράταξης, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ακόμη αντισώματα. Η «παντρειά» με το… Κέντρο των Παυλόπουλου - Παπαγγελόπουλου δεν κατάφερε να ανατρέψει την εκλογική τους ήττα. Μπορεί οι… εχθροί του Μινώταυρου να είχαν καταφέρει να αποκτήσουν σημαντικές προσβάσεις στον Τύπο και στον επιχειρηματικό κόσμο και να απειλούσαν κι αυτή ακόμη την προεδρική θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΝΔ, αλλά τελικά ηττήθηκαν. Τι έγιναν οι «προσβάσεις»; Ενοικιαζόμενες υπηρεσίες ήταν. Ενοικιαζόμενες υπηρεσίες παραμένουν. Εκείνο που αλλάζει είναι ο εκμισθωτής.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εποχή Μετά Κορονοϊού θα είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εποχή. Θα είναι μία εποχή μεγάλων αλλαγών. Ο κόσμος χρειάζεται να ανανεώσει την εντολή του στην κυβέρνηση, επειδή αυτή θα χρειαστεί να πάρει γενναίες αποφάσεις. Την ίδια ώρα η φιλελεύθερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα χρειαστεί να έχει μαζί της όλες τις δυνάμεις που την οδήγησαν στις νίκες του 2016 και του 2019. Όχι τους μισθοφόρους που κάθε φορά είναι με εκείνον που τους προσφέρει τα περισσότερα, αλλά με εκείνους που έπεσαν στην φωτιά για μία καλύτερη Ελλάδα. Αυτοί είναι οι πραγματικοί σύμμαχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι μισθοφόροι θα κιοτέψουν στην πρώτη δυσκολία, όπως συμβαίνει πάντα.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]