Ο ΣΥΡΙΖΑ των ανοιχτών συνόρων και ο εξαφανισμένος Τσίπρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ των ανοιχτών συνόρων και ο εξαφανισμένος Τσίπρας

Την ώρα που χιλιάδες μετανάστες και όχι πρόσφυγες από τη Συρία, συσσωρεύονται στον Έβρο επιχειρώντας να εισβάλλουν δια της βίας στη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δεν προχωρά σε... αποσυμφόρηση των νησιών, η νεολαία του κόμματος ζητά να ανοίξουν τα σύνορα και ο Τσίπρας παραμένει εξαφανισμένος από την Παρασκευή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση που έχει η χώρα σήμερα δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το έχει δείξει πολλές φορές πως την αφορούν μόνο μικροκομματικές μεθοδεύσεις για να πλήξει την κυβέρνηση. Και θεωρεί ως όπλο το μεταναστευτικό.

Στο πλαίσιο αυτό επιλέγει να επιτεθεί στην κυβέρνηση της χώρας τη στιγμή κατά την οποία ο Ερντογάν έχει εξαπολύσει έναν ανορθόδοξο πόλεμο χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που διαθέτει για να πλήξει τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα με όπλο τους μετανάστες.

Οσα καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο, όσο καταγγέλλουν ακόμη και Τούρκοι διακινητές, η μεταφορά παραβατικών μεταναστών από τα κλειστά κέντρα κράτησης της Τουρκία στα σύνορα, η χρήση δακρυγόνων, η άσκηση βίας αλλά και η κατασκευή νέων σκαφών για τη μεταφορά τους και μέσω της θάλασσας δεν «ακούμπησαν» τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται πως ο Ερντογάν επέλεξε τώρα να αφήσει τους μετανάστες να κινηθούν προς την Ελλάδα «μετά από ένα επτάμηνο ανεύθυνων επιλογών από την πλευρά της κυβέρνησης, με κορυφαία την άρνηση της επιλογής της αποσυμφόρησης των νησιών».

Καμία σχέση δηλαδή για τον ΣΥΡΙΖΑ οι εξελίξεις στη Συρία και ο ωμός εκβιασμός που επιχειρεί ο Ερντογάν βάζοντας μπροστά τους μετανάστες.

Φταίει η κυβέρνηση που δεν έχει αποσυμφορήσει τα νησιά. Και ο΄χι μόνο. Αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση εκμεταλλεύονται το γεγονός για να επιβάλλουν το δόγμα νόμος και τάξη

Το είπε άλλωστε ανοιχτά ο Δ. Τζανακόπουλος ότι ο Κυρ. Μητσοτάκη θέλει να γίνει ο Όρμπαν της ΝΑ. Ευρώπης. Αυτό κατάλαβε από τον ακήρυχτο πόλεμο στον Έβρο και τα καραβάνια των μεταναστών στα παράλια της Τουρκίας που αναμένουν να περάσουν στα νησιά.

Στο παιχνίδι μπήκε και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά να ανοίξουν τα σύνορα για να «ζήσουμε μαζί με τους μετανάστες». Έστειλε δέ και το ανάλογο μήνυμα στους αποκαλούμενους αλληλέγγυους για να σπεύσουν να βοηθήσουν τους μετανάστες.

Και ο Αλ. Τσίπρας; Ο Αλ. Τσίπρας έχει αφήσει την αντιπολίτευση στα χέρια του Γ. Ραγκούση που κατακεραυνώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως έπραττε το 2015 κατά του Τσίπρα για τη στάση του στο θέμα του φράχτη του Έβρου.

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει εξαφανιστεί από την Παρασκευή. Αντί να στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να προστατεύσει την ασφάλεια της χώρας έχει επιλέξει την αφωνία. Αναμένει τις εξελίξεις για να τοποθετηθεί. Ίσως και να αναμένει να δει που πηγαίνει η κατάσταση για να δηλώσει αυτό που αναγράφει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της. Ότι την ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής «την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός».