Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο

Ο Γιάννης. Ποιος Γιάννης; Ο Γιάννης ο Ρουμπάτης είναι κατά Νίκο Παππά ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο. Και δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες κάποιος γι' αυτό. Κατά Νίκο Παππά πάντα και σύμφωνα με τα όσα είπε, αν τα είπε, στον Σάμπυ τον Μιωνή. Είπε ότι δεν είναι κατσαπλιάς, ότι δεν είναι Καλαματιανός. Εκείνο που δεν μπόρεσα να καταλάβω καλά είναι αυτό με την καλωδίωση των πολιτικών τους αντιπάλων.

Ο Γιάννης ο Ρουμπάτης ήταν ο αρχηγός της ΕΥΠ. Ο πρώτος διορισμός του Αλέξη Τσίπρα την επομένη των εκλογών. Πρώτα διόρισε αρχηγό στην ΕΥΠ και έπειτα την κυβέρνησή του. Λέγεται ότι τον συμβούλευσε έτσι πρώην πρωθυπουργός. Να αλλάξει, δηλαδή, γρήγορα – γρήγορα την ΕΥΠ. Η δεύτερη πρέπει να ήταν (φανταζόμαστε) η χρησιμοποίηση του Μίμη. Τέλος πάντων... 

Ο Γιάννης λοιπόν είναι κύριος, δίνει credit, κάνει καλή εντύπωση. Αυτά μας τα ξεκαθάρισαν. Εκείνο που δεν μπόρεσα να καταλάβω είναι αν καλωδίωνε ή όχι τους πολιτικούς αντιπάλους γενικώς ή και τους αντιπάλους του Νίκου του Παππά και του Αλέξη του Τσίπρα. Αν «άκουγε», δηλαδή. 

Το αμέσως επόμενο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι ο Γιάννης ο Ρουμπάτης υπήρξε δημοσιογράφος. Ένας δημοσιογράφος στις μυστικές υπηρεσίες. Κάτι που οι αγαπητοί συνάδελφοι της ΕΦΣΥΝ και της Αυγής δεν παρατήρησαν. Δεν τους ενόχλησε. Δεν ένιωσαν να «λερώνεται» το επάγγελμα. Δεν ξέρω αν θεωρήθηκε φυσιολογικό. Εκείνο που θα ήθελα πάντως να ξέρω είναι αν υπάρχουν δημοσιογράφοι στην ΕΥΠ και τι ακριβώς κάνουν εκεί. Διότι η ΕΥΠ, κυρίες και κύριοι, δεν είναι για να καλωδιώνει τους αντιπάλους της κυβέρνησης. Είναι για την εθνική ασφάλεια. Άρα; Τι θέλουν οι δημοσιογράφοι στην ΕΥΠ; Αν υπάρχουν; Τι δουλειά έχουν με την εθνική ασφάλεια; Αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη, λοιπόν, έχει διάθεση να κάνει κάθαρση, δεν έχει παρά να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα : Υπάρχουν δημοσιογράφοι στην ΕΥΠ; Κι αν ναι, ποιοι και τι κάνουν; 

Όχι τίποτα άλλο, να ξέρουμε με ποιόν μιλάμε, βρε αδελφέ...

Ακολουθεί το επίμαχο απόσπασμα από την συνομιλία Σάμπυ και Νικολάκη για τον Γιάννη. Τον Γιάννη με το αγγελικό πρόσωπο. Για την Καλαμάτα θα τα πούμε άλλη φορά!  

ΜΙΩΝΗΣ : ...Ο Γιάννης μου είχε πει ότι και αυτός είναι αντισημίτης και δεν θέλει καλές σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ, έτσι μου είχε πει ο Γιάννης.

ΠΑΠΠΑΣ: Ο Γιάννης ο;

ΜΙΩΝΗΣ: Ρουμπάτης.

ΠΑΠΠΑΣ: Για τον Παπαγγελό;

ΜΙΩΝΗΣ: Ναι. Μου το είχε πει την πρώτη φορά που τον είδα.

ΠΑΠΠΑΣ: Εντάξει αυτοί έχουν και μια αιώνια... 

ΜΙΩΝΗΣ: Εντάξει, αλλά τώρα ο Γιάννης είναι πολύ πιο...

ΠΑΠΠΑΣ: Gentleman.

ΜΙΩΝΗΣ: Τώρα δεν έχει καμία... εντάξει...

ΠΑΠΠΑΣ: Ο Γιάννης είναι, αγόρι μου, δολοφόνος με αγγελικό πρόσωπο. Μην έχεις αμφιβολίες. Είναι δηλαδή...

ΜΙΩΝΗΣ: Ξέρω πόσο έξυπνος είναι ο Γιάννης.

ΠΑΠΠΑΣ: Κοίταξε, ο Γιάννης τι μας έχει δώσει. Ο Γιάννης επειδή είναι άνθρωπος καλλιεργημένος με ένα εκτόπισμα, σου δίνει credit, που είναι ένας άνθρωπος στις υπηρεσίες σου, ένας άνθρωπος με σπουδές, με παρουσία.

ΜΙΩΝΗΣ: Έχει κάνει πάρα πολύ καλή εντύπωση κάτω, το ξέρω σίγουρα.

ΠΑΠΠΑΣ: Δηλαδή δεν είναι να πεις ότι βάλαμε έναν κατσαπλιά επειδή είναι κολλητάρι μας και τον βάζουμε να καλωδιώνει τους πολιτικούς αντιπάλους και... Τι έκανε ο άλλος, έβαλε ρε μαλάκα δηλαδή αρχηγό της ΕΥΠ έναν από την Καλαμάτα.

ΜΙΩΝΗΣ: Και του ΣΔΟΕ και του απ' όλα.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]