Ο Άγιος - Βασίλης Κυριάκος και ο φοροεισπράκτορας Αλέξης

Η Αριστερά των υπερπλεονασμάτων και της υπερφορολόγησης δεν μπορεί να κατανοήσει πώς είναι δυνατόν οι μειώσεις των φόρων να οδηγούν σε αύξηση του πλούτου. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να καταλάβει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ντυθεί  Άι – Βασίλης και δέχεται την εμπιστοσύνη της αγοράς και πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε μεταβληθεί σε φοροεισπράκτορα τύπου Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, χωρίς να αποκομίσει κάποιο ουσιαστικό όφελος. 

Για να μπορείς να μοιράσεις χρήματα θα πρέπει αυτά να υπάρχουν, καθώς δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Και οι αγορές μπορούν να εκτιμήσουν αν μοιράζεις άσκοπα λεφτά στον λαό έπειτα από μια μεγάλη ληστεία στο κεντρικό θησαυροφυλάκιο του κράτους ή της κεντρικής τράπεζας ή αν διαμορφώνεις τις συνθήκες μιας αναπτυξιακής πορείας που θα επιτρέπει να δοθεί σε όλους μέρισμα από την ανάπτυξη. Οι αγορές κρίνουν κάθε φορά τι από τα δύο συμβαίνει! 

Τρελαίνονται στην Αριστερά επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους χαλάει το «αφήγημα». Θα ήθελαν έναν Μητσοτάκη που να δίνει χρήματα μόνο στις επιχειρήσεις και να αγνοεί τους νέους και τους οικονομικά αδύναμους. Αλλά δεν τους βγαίνει! Γι' αυτό και εξοργίζονται. Αλλά αυτό που τους θυμώνει περισσότερο είναι ότι η οικονομική στήριξη των νέων συμβαίνει τώρα επί των ημερών της τρισκατάρατης Δεξιάς και δεν συνέβη επί των δικών τους ημερών, της λαοφιλούς, προοδευτικής και προστάτιδας των αδυνάμων Αριστεράς. 

Μία κυβέρνηση πρέπει να δίνει όσα μπορεί αντικειμενικά να δώσει. Ούτε λιγότερα, ούτε περισσότερα. Δεν έχει νόημα να κρατάει κανείς υπερπλεονάσματα και την ίδια ώρα να χάνουν άνθρωποι τα σπίτια τους λόγω των υπερβολικών φόρων. Ούτε και είναι φρόνιμο να δανείζεται κανείς χρήματα από τις αγορές και να τα μοιράζει για να γίνει αρεστός. 

Από την άλλη πλευρά, αν αυτά που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης σας φαίνονται «πολλά», περιμένετε να δείτε τι θα συμβεί με το Ταμείο Ανάκαμψης. Το τσουνάμι των επενδύσεων που έρχεται θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα οδηγήσει σε αυξήσεις τους υφιστάμενους μισθούς των εργαζομένων. Είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης! Αυτό τουλάχιστον το δίδασκαν ακόμη και στα σχολεία του άλλοτε σοσιαλιστικού μπλοκ! Αυτό «βλέπουν» στην Αριστερά και πανικοβάλλονται. Διαπιστώνουν ότι το τραίνο της ανάπτυξης έχει μπει στις ράγες του και ότι απομακρύνεται έτσι ο ελληνικός λαός από καταστάσεις ακραίας φτώχειας, οι οποίες και αποτελούν το ιδανικό πεδίο για την εξάπλωση της Αριστερής ιδεολογίας. 

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]