Το μήνυμα στους επισυνδεδεμένους

Νομίζω πως δεν έγινε αντιληπτή πλήρως η κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μεταβεί, αυτοπροσώπως στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και να κάνει επιτόπου δηλώσεις. Σε πρώτη ανάλυση φαίνεται σαν να έτρεξε πάλι να βγει μπροστά, λίγες ώρες αφότου ο «πρωταγωνιστής» ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Η επίσκεψη όμως στην ΑΔΑΕ του Αλ. Τσίπρα, ουδόλως αποσκοπούσε στη δημιουργία τέτοιων, μικρών εντυπώσεων. Ήταν άριστα προετοιμασμένα τόσο το ραντεβού με το προεδρείο και τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής όσο και όλα όσα ειπώθηκαν. Δεν πήγε μόνος ο κ. Τσίπρας, ούτε συνοδευόταν π.χ. από την επικεφαλής της Κ.Ο Όλγα Γεροβασίλη ή τον τομέαρχη Δικαιοσύνης. 

Συνοδευόταν από τον εξ απορρήτων του. Τον κ. Μιχάλη Καλογήρου, διευθυντή του γραφείου του σήμερα και επί πρωθυπουργίας του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης. Σαν να λέμε ο «Δημητριάδης» του προέδρου Τσίπρα, μέχρι τον Αύγουστο του 2018 οπότε κατέληξε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά την αποστρατεία Κοντονή. Λεπτομέρεια άνευ σημασίας αλλά, ως υπουργός δικαιοσύνης, είχε και την τύχη να δεχθεί και τη λεγόμενη «διαβεβαίωση» από τον κ. Δ. Ράμμο όταν ανέλαβε το πηδάλιο της Αρχής. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρου του, παρουσία του εξαίρετου νομικού κ. Καλογήρου, θέλησε να δημιουργήσει ένα ακόμη θεσμικό ρήγμα «ενθαρρύνοντας» τον πρόεδρο της Βουλής να στείλει τα τηλέφωνα όσων βουλευτών και ευρωβουλευτών που θα επιθυμούσαν να δουν αν ήταν στόχοι παρακολούθησης. 

Όπου στη μια όχθη θα στέκεται ο Πρόεδρος της Βουλής και στην άλλη ο πρόεδρος την ΑΔΑΕ. Σε μια άνευ περιεχομένου διελκυστίνδα με τον κ. Τσίπρα να βολεύεται και με έναν αριθμό παρακολουθήσεων, ή έστω όσων έχουν τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση, τουλάχιστον για τα τελευταία 2 χρόνια, που οι πάροχοι των επικοινωνιών έχουν τη δυνατότητα να κρατούν αρχεία».

Προβαίνοντας σε μια τόσο θεσμική εκδήλωση… αγωνίας προκειμένου να φύγει, όπως είπε, η σκιά από το πολιτικό σύστημα και τη λειτουργία του πολιτεύματος, τι χρειαζόταν να θυμίσει πως δυο χρόνια κρατάνε οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι τα αρχεία των νόμιμων επισυνδέσεων;

Οι παντός τύπου «επισυνδεδεμένοι» στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να ανησυχούν… Κανείς δεν θα μάθει τίποτα και κανείς δεν θα πάθει τίποτα. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε. Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν.